PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 22. novembra

15. november 2018 01:24
V prihodnjem tednu, razen običajnih prometnih konic, na slovenskih cestah ne pričakujemo večjega povečanja prometa.

Od 15. novembra je skladno z zakonskimi določbami v Sloveniji obvezna zimska oprema. Potrebovali jo boste morda že v torek, ko je po napovedih ARSO možen prvi sneg do nižin.  Posebej ob prvem sneženju so naše reakcije lahko neustrezne, saj smo navajeni vožnje v povsem drugačnih razmerah.

Dars je na svoji spletni strani objavil nekaj koristnih informacij na povezavi.
 
Predvidena dela in zapore
 
A2, gorenjska avtocesta
 

V ponedeljek, 19. novembra, ob 6. uri je na odseku A2, predor Karavanke - Hrušica (steza A na CP Hrušica) predvidena delna zapora vozišča. Zapora je predvidena do srede, 21. novembra zaradi ureditve odvodnjavanja na CP Hrušica. Promet tovornih vozil in avtobusov bo preusmerjen na sosednjo B stezo (največje dovoljene širine 3 m), za osebna vozila promet ne bo oviran.

 

Na odseku avtoceste A2 med priključkoma Jesenice - vzhod (Lipce) in Jesenice - zahod (Hrušica) v smeri proti Avstriji je zaradi obnove vozišča zaprta polovica avtoceste. Promet na razdalji približno 5 km poteka dvosmerno po drugi polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. Dela so v zaključni fazi. V ponedeljek, 19. novembra 2018, je predvidena delna odstranitev zapore. V smeri Ljubljane bo zato v naslednjem tednu zaradi dokončanja del še vedno zaprt prehitevalni pas med predorom Karavanke in počivališčem Jesenice - jug, v smeri Avstrije pa se bodo delovne zapore prehitevalnega pasu med počivališčem Jesenice - sever in priključkom Jesenice - zahod.

 

Zaradi nujnih vzdrževalnih del na elektro-strojni opremi so predvidene popolne zapore predora Šentvid v nočnem času (med 20. uro zvečer in 5. ure zjutraj), in sicer:

  • v noči na torek (19. in 20. november 2018) v smeri proti Ljubljani,
  • v noči na sredo (20. in 21. november 2018) v smeri proti Kranju,

Obvoz bo urejen po Celovški cesti in severni ljubljanski obvoznici H3 oziroma v obratni smeri.

Ljubljanska obvoznica

V soboto, 17. novembra bo potekalo popravilo voznega pasu v razcepu Zadobrova v smeri Leskoškova proti Šentjakobu.
V nedeljo, 18. novembra bo potekalo popravilo voznega pasu od priključka Ljubljana zahod/Vič na objektu viadukt Dolgi most v smeri razcepa Kozarje. V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

A1, primorska avtocesta;  A3, Fernetiči - razcep Gabrk
 

Sobota, 17. november:
- na odseku Logatec - Vrhnika, bodo izvajali geodetske meritve. Od 8. do 16. ure bo zaprt prehitevalni pas.
- Na odseku Senožeče – razcep Razdrto, je zaradi del predvidena zapora odstavnega pasu od 7.30 do 17. ur. Dela bodo potekala tudi na zaviralnem in odstavnem pasu proti Novi Gorici.

Na odseku razcep Nanos – Senožeče, so predvidena dela od 8.30 naprej. Do 12. ure bo zaprt prehitevalni pas, nato vozni in počasni. 

V nedeljo, 18. novembra:
- na odseku Logatec – Unec, na območju počivališča Lom, bodo proti Kopru krpali vozišče. Zaprt bo počasni in vozni pas od 5.30 do 22. ure.
- Na odseku Senožeče – razcep Nanos bodo potekala dela od 8:30 naprej. Do 12. ure bo najprej zaprt, prehitevalni pas nato odstavni pas.

Najkasneje v ponedeljek, 19. novembra se bodo zaključevala dela rušitve CP Dane, delovne zapore na odseku Gabrk – Sežana vzhod v obeh smereh se bodo odstranile. V tem času bo promet na tem odseku na obeh smernih voziščih potekal le po voznem pasu. V tem in prihodnjem tednu se bodo izvajala pranja sten in vozišča v predorih Kastelec, Dekani in Markovec.

A1, štajerska avtocesta

Zaradi nujnih vzdrževalnih del na betonskem vozišču v predorih bo na odseku med Blagovico in Vranskim postavljena popolna zapora avtoceste in sicer:
proti Ljubljani od petka, 16. novembra od 22. ure do nedelje, 18. novembra do 16. ure in
- proti Mariboru od petka, 23. novembra od 22. ure, do nedelje, 25. novembra do 16. ure.

Obvoz za čas popolnih zapor bo urejen po vzporedni državni cesti. Izrednim prevozom ne bomo mogli omogočiti prevoza preko zaprtega dela AC.

V soboto, 17. novembra in v nedeljo, 18. novembra, se bodo izvajala dela na asfaltnih površinah in sicer med priključkom Fram in razcepom Slivnica (proti Mariboru). Zaradi del bo zaprt en pas.
 
A2, gorenjska avtocesta

Med priključkoma Jesenice vzhod in Jesenice zahod proti Avstriji bo predvidoma do 19. novembra zaradi del zaprta polovica avtoceste. Promet poteka dvosmerno po drugi polovici.

V ponedeljek, 19. novembra je planirana delna odstranitev zapore. V smeri Ljubljane bo zato v naslednjem tednu zaradi dokončanja del še vedno zaprt prehitevalni pas od predora Karavanke do počivališča Jesenice jug, v smeri Avstrije pa se bodo postavljale delovne zapore prehitevalnega pasu med počivališčem Jesenice sever in priključkom Jesenice zahod.
Zaradi ureditve odvodnjavanja na cestninski postaji Hrušica bo predvidoma med 19. in 30. novembrom zaprta skrajno desna steza A namenjena za cestninjenje tovornih vozil. Promet bo zato preusmerjen na stezo B.
 
A5, Dragučova – Pince

Na odseku Sv. Trojica – Sv. Jurij ob Ščavnici do 20. novembra potekajo dela v predoru Cenkova. Promet v času zapore skozi predor poteka dvosmerno skozi eno cev predora Cenkova, po dveh prometnih pasovih širine 3,5 m.
 
Dela na drugih cestah
 
Pregled drugih del na cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost »Delo na cesti«).
 
Vreme
V torek se po napovedih ARSO precej poveča možnost za padavine. Trenutno kaže, da lahko sneži tudi po nižinah, vendar je razvoj vremena še dokaj negotov.
 
Preventiva
V času zimskih razmer in še posebej napovedanega sneženja se na pot odpravite samo s predpisano zimsko opremo, upoštevajte prometno signalizacijo, ostanite strpni in vožnjo prilagodite razmeram na cesti. Ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Računajte, da bo potovanje trajalo dlje, zato se na pot odpravite prej kot po navadi.

Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
- spletne strani www.promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Napoved gostote prometa si lahko ogledate v prometnem koledarju.

Moj PIC: »Informacije na moji poti, prijavi se v MojPIC

Srečno in previdno vožnjo vam želi Prometno-informacijski center za državne ceste.
 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.