PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 23. septembra

15. september 2016 07:45

Ker so počitnice končane tudi v zadnjih nemških deželah, ne bo več velikih selitev tujih turistov proti morju in nazaj. Kljub temu je predvsem ob lepem vremenu pričakovati zastoje na ozkih grlih med Avstrijo ter slovenskim in hrvaškim primorjem (Karavanke, ljubljanska obvoznica, mejni prehodi v Istri). Promet proti turističnim krajem bo povečan predvsem v petek popoldne in soboto dopoldne, v nedeljo popoldne in zvečer pa nazaj. Zaradi kontrole avstrijskih mejnih organov, je še vedno občasno pričakovati zastoje pred predorom Karavanke proti Avstriji in obratno, iz Avstrije proti Sloveniji. 

 PREDVIDENA DELA  

 

 Ob delovnih zaporah vas prosimo za strpnost in razumevanje, to je pomembno za vašo varnost in varnost naših delavcev. Pozorno spremljajte prometno signalizacijo, upoštevajte hitrostne omejitve, držite ustrezno varnostno razdaljo, bodite pozorni na delavce na območju delovišča in se pri zožitvah pravočasno in varno vključite v en vozni pas. 
 

GORENJSKA AVTOCESTA, A2

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Kranj - vzhod in Brnik, med 14. septembrom in sredino oktobra poteka II. faza obnovitvenih del vozišča AC v dolžini 4,9 kilometra proti Ljubljani. Uvoz in izvoz na avtocesto v priključku Kranj - vzhod v smeri Ljubljane bo popolnoma zaprt predvidoma med 14. in 25. septembrom, obvoz je urejen preko priključka Kranj – zahod.

Predvidoma med 19. in 25. septembrom bo promet proti Ljubljani urejen zgolj po enem voznem pasu, medtem ko bo proti Jesenicam vseskozi urejen po dveh zoženih pasovih. Predvidoma po 25. septembru se v smeri Ljubljane odpreta izvoz in uvoz na AC v priključku Kranj - vzhod in v smeri Ljubljane za nekaj dni zapreta uvoz in izvoz na AC v priključku Brnik.  

V času vzpostavitve enega prometnega pasu proti Ljubljani še posebej v jutranjih prometnih konicah na lokaciji preusmeritve prometa na AC pričakujemo zastoje. Zaradi vodenja prometa po glavnih in regionalnih cestah v času od 14. do konca septembra na označenih obvoznih cestah pričakujemo povečan promet – priporočamo dodatno previdnost in strpnost.  

Na levem (smer Karavanke) viaduktu Tržiška Bistrica potekajo dela pri zamenjavi obstoječe varnostne ograje. Promet proti Karavankam poteka po dveh zoženih pasovih, zastojev ne pričakujemo.  

Predvidoma v sredo, 21.9.2016 bomo pričeli z enakimi deli tudi na desnem (smer Ljubljana) viaduktu Tržiška Bistrica. Promet proti Ljubljani bo potekal po dveh zoženih pasovih, zastojev ne pričakujemo.  

V četrtek, 22.9. po jutranji prometni konici bodo začeli z deli za postavitev zapore tipa A-3 (zapora odstavnega pasu in polovična zapora voznega pasu) na A2, odseku Podtabor - Kranj-zahod. Zapora bo postavljena zaradi zamenjave varnostne ograje in zvišanja nivoja varovanja na viaduktu Tržiška Bistrica smer Ljubljana.

SEVERNA LJUBLJANSKA OBVOZNICA, H3  

Dela na odseku H3 med Celovško cesto in Tomačevim bodo zaključena predvidoma do nedelje, 18.9.2016. Vse je odvisno od vremenskih razmer. Promet za tovorna vozila nad 7,5 ton med Štajersko in Primorsko ter obratno je preusmerjen na vzhodno in južno ljubljansko obvoznico.

ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1

Na odseku Arja vas (Žalec)–Šempeter se zaradi poteka obsežnejših obnovitvenih del (ki bodo potekala predvidoma do 7. oktobra), pričakujejo občasni zastoji. Promet bo potekal po drugi polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Zaprt je uvoz Žalec v smeri Ljubljane do sredine oktobra.

V torek, 20.9.2016 bodo izvajali investicijsko krpanje vozišča, med cestninsko postajo Tepanje in predorom Pletovarje v smeri Ljubljane. Zaradi del bo zaprt vozni pas in oviran promet na priključku Slovenske Konjice na uvozu na AC v smeri Ljubljana. Zaradi del pričakujemo zgoščen promet s krajšimi zastoji prometa, v prometnih konicah so možni tudi daljši zastoji.

PRIMORSKA AVTOCESTA, A1

V soboto, 17.9.2016 od 17. ure do cca 2. ure ponoči v nedeljo, 18.9., bodo na odseku Logatec – Unec, potekala dela - zamenjava ograje.
Promet bo del potekal samo po prehitevalnem pasu.

DELA NA OSTALIH CESTAH 

Predvidoma do 30. septembra bodo potekala dela na cestah:
- na Vrhniki, popolna zapora odseka Vrhnika - Horjul, na Robovi cesti. Obvoz je skozi industrijsko cono Pod Hruševco.
-  Na cesti Ptuj - Gruškovje, od ponedeljka do petka, med 8. in 12. uro, kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja.
Na cesti Trzin - Črnuče pri industrijski coni Trzin zaradi del promet proti Ljubljani poteka samo po enem voznem pasu, zaradi ureditve priključka.

 SPREMEMBE NA CESTAH ZARADI PRIREDITEV:

  • Izlake – Zagorje, popolna zapora brez obvoza, 17.9. od 16. do 17. ure (prireditev).
  • Plave – Solkan, delna – dvosmerni promet za vsa vozila, 17.9. od 9.55 do 10.55 (kolesarska prireditev).
  • Mokronog – Zbure, popolna – z obvozom, 20.9. od 6. do 12. ure (sejem).
  • Predel – Bovec, popolna – brez obvoza, 18.9. od 13. do 16. ure (prireditev).
  • Na regionalni cesti R1-218, v Črnomlju, popolna – z obvozom, 22.9. od 7. do 21. ure ( dan brez avtomobila).
  • Kromberk – Rožna dolina, popolna – z obvozom, od 17.9. od 6. ure do 18.9. do 12. ure (teden mobilnosti).
  • Bovec (po obvoznici) - Žaga, popolna- brez obvoza, 18.9. od 10.25 do 11.20 ure ter Trenta – Bovec od 13. do 16. ure (maraton).
  • Žaga – Kobarid, popolna - brez obvoza, 19.9. od 10.25 do 11.20 ure (maraton).  

Povečan promet se pričakuje v Celju zaradi mednarodnega obrtnega sejma (do 18. septembra). 


NAPOTKI
 

V jesenskih dneh predvsem v jutranjem času megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, zato priporočamo previdnost, predvsem: povečanje varnostne razdalje, zmanjšanje hitrosti, prižgimo meglenke (po potrebi).

PROMETNE INFORMACIJE

Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah. Priporočamo:  

• pregled poti preko spletne strani promet.si;

• klic operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44;   

• mobilno aplikacijo DarsPromet+;
• družbena omrežja (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno); 

• spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah.

 Želimo vam prijetno vožnjo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

V noči na četrtek, 21./22.9. ter na petek, 22./23.9. med 19. ter 6. uro zjutraj, bodo potekala vzdrževalna dela – čiščenje predora. V času del bo promet potekal v intervalih s čakanjem pred predorom 30 minut. Maksimalna širina transporta je do 3,75 m.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.