PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 24. februarja

16. februar 2017 01:13

V vzhodnem delu Slovenije se začenjajo zimske počitnice, zato konec tedna pričakujemo povečan promet proti turističnim krajem in nazaj. V tem delu pričakujemo tudi manj obremenjene dnevne prometne konice.

 

Bliža se pustni čas in promet bo že prihajajoči teden marsikje oviran zaradi predpustnih prireditev. Voznike tudi opozarjamo, da v skladu s 35. členom Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) vozniki med vožnjo ne smejo nositi pustnih mask.

Predvidena dela

Zaradi vzpostavljanja elektronskega cestninskega sistema (ECS) na slovenskih avtocestah so na posameznih odsekih možne občasne delne zapore.

Prometni napotki

Vse do 19. februarja poteka nacionalna akcija, ki je namenjena večji varnosti voznikov tovornih vozil in avtobusov. Z evropsko usklajeno akcijo želijo spodbuditi voznike k doslednejšemu spoštovanju prometnih predpisov in izboljšanju varnosti vseh udeležencev v prometu. Policisti bodo pogosteje nadzirali voznike tovornih vozil in avtobusov, predvsem pa bo poudarek nad najbolj pogostimi kršitvami, ki so bile ugotovljene v preteklih akcijah: neuporaba varnostnega pasu, prekoračitev hitrosti, neupoštevanje obveznih počitkov in odmorov ter manipulacije in goljufije pri uporabi tahografov.
Več
Agencija za varnost prometa.

PROMETNE INFORMACIJE

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah preko: 

• spletne strani promet.si

• operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44;  

• mobilne aplikacije DarsPromet+;

• družbenih omrežij (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);

• spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah.

Srečno in varno na poti vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.