PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 24. junija

16. junij 2016 07:30

Konec tedna je pričakovati povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem ter v nedeljo popoldne v obratni smeri.

V četrtek, 16. junija se začnejo počitnice na Madžarskem, v sredo, 22. 6. je praznik na Hrvaškem ter možnost povečanega števila tovornih vozil tako v sredo kot četrtek pred mejo s Hrvaško. Začenjajo se tudi počitnice v nekaterih predelih Nemčije (Bremen, Sp. Saška), v Sloveniji ter na Poljskem.

Vse do nedelje, 19. junija se odvijajo različne prireditve in dirke, zato pozivamo vse udeležence v prometu k strpnosti in upoštevanju prometnih omejitev. Nekatere izmed njih navajamo v nadaljevanju.

Mednarodna kolesarska dirka po Sloveniji, bo potekala na relacijah:
- Ljubljana - Koper (v četrtek, 16.6.),
- Nova Gorica - Golte (petek, 17.6.),
- Celje - Celjska koča (soboto, 18.6.),
- Rogaška Slatina - Novo mesto (v nedeljo, 19.6.); v času med 17.6. in 19. 6. na DIRKA.

Med 16. in 19. 6. bo v Portorožu potekalo 25. Mednarodno srečanje Harley-Davidsonov. V soboto, 18.6. ob 11. uri je predvidena paradna vožnja proti Sečovljam, mimo Dragonje po Šmarski cesti v Koper, mimo Žusterne ob morju proti Izoli in nazaj v Portorož. Organizatorji pričakujejo okoli 3000 udeležencev ter s tem tudi povečano število motoristov in obiskovalcev v Istri. V Portorožu bo na cesti Obala (ob morju), Med Vrtovi in Koprsko cesto, zaradi srečanja vse do nedelje, 19. 6., promet dovoljen samo proti Piranu. V obratni smeri pa poteka po cesti Valeta - Lucija proti Portorožu.

V petek, soboto in nedeljo, 17., 18. ter 19.6. so zaradi dogodkov predvidene sledeče zapore cest:
- Velika Reka - Radeče, 17.6. od 16. ure do 18. 6. do 3. ure (splavarjenje);
- Novo mesto – Metlika, 7. - 19. uro (avto moto dirka, 18.,19.6.);
- Mokronog – Zbure, 6. - 12. uro (sejem, 18.6.);
- Maribor – Vurberg - Ptuj – Hajdina, 19.15 - 20.15 uro, polovična zapora (tek, 18.6.;
- v Ljubljani, popolne zapore med 18.00 in 20.00 za ves promet: Masarykova cesta, Trg OF, Slovenska cesta, Zoisova cesta in Breg (18. 6.);
- Komen - Štanjel, od 18. od 10. ure do 19.6. do 8. ure, popolna zapora brez obvoza (praznik občine);
- v nedeljo, 19. 6. kolesarska dirka: Kranjska Gora – Erika – Vršič – Trenta med 9. in 15. uro; Trenta – Bovec (9. - 12. ); Bovec – Žaga, Predel - Bovec (9. - 12. ure, 60 minutne popolne zapore) – kolesarska prireditev). 
- Kranjska Gora - Mojstrana - Dovje ( 9.20 - 10.25), večkratne do 15 minutne zapore, kolesarstvo).

Predlagamo previdnost in pozornost tudi na drugih lokacijah in dogodkih.

PREDVIDENA DELA

SEVERNA LJUBLJANSKA OBVOZNICA, H3

Od 17. 6. naprej so predvidena obnovitvena dela na severni ljubljanski obvoznici. V okviru del, ki bodo trajala do druge polovice septembra, bodo obnovili razsvetljavo in voziščno konstrukcijo na obeh smernih voziščih med priključkoma Lj.-sever (Celovška cesta) in Tomačevo. Obnova bo potekala v različnih fazah.
Več: Poletne obnove ljubljanske severne obvoznice H3.

NOČNE ZAPORE NA A1 IN A2

V okviru del rednega vzdrževanja je predvidno od torka zvečer, 14. 6. od 20.00 ure do sobote zjutraj, 18. 6. do 5.30 ure, pranje predorov Golovec, Debeli hrib, Mali vrh ter pokritega vkopa Strmec.

Zaradi del v predorih na dolenjski avtocesti A2, Grosuplje - Ljubljana in na vzhodni ljubljanski obvoznici Malence - Bizovik bodo od 14. do 18. junija v nočnem času med 20. in 5.30 naslednje zapore:

• V noči na petek, 16. 6./ 17. 6. bodo delne zapore najprej desnih dveh voznih pasov in potem prehitevalnega pasu desne cevi (smer Bizovik - Malence) predora Golovec in pokritega vkopa Strmec.

• V noči na soboto, 17. 6./ 18. 6. 2016 bodo delne zapore najprej desnih dveh voznih pasov in potem prehitevalnega pasu leve cevi (smer Malence - Bizovik) predora Golovec in pokritega vkopa Strmec.


ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1

Na odseku Maribor - center (Ptujska) – Slivnica bo promet predvidoma do 22. junija potekal le po polovici avtoceste dvosmerno, po dveh zoženih pasovih v smeri prometne konice in po enem pasu v drugo smer.


GORENJSKA AVTOCESTA, A2

PREDOR KARAVANKE

V okviru geoloških raziskav pred graditvijo druge cevi bodo še naprej redne dnevne polurne zapore proti Avstriji: predvidoma ob 7., 15. ter 23. uri. Občasno lahko nastane zastoj tovornih vozil. 

Opozarjamo na predvideno povečano število tovornih vozil pred predorom Karavanke proti Avstriji v ponedeljek.

Zaradi geomehanskih preiskav, dokončanja del in umika mehanizacije iz predora Karavanke načrtujejo nočno zaporo v noči na nedeljo, 18./ 19. 6., med 23. in 5. uro.

Polovične zapore predora Karavanke so predvidene, v času med 8. in 20. uro: v četrtek, 16. 6. ter v petek, 17. 6..


PRIMORSKA AVTOCESTA, A1

Na nadvozu Brezovica na primorski avtocesti se bodo od petka, 17. od 12. ure do 19.6. do 18. ure izvajala obnovitvena dela (zamenjava hidroizolacije).
 
Promet bo urejen izmenično s senzorskim semaforjem preko nadvoza na priključku Brezovica.

NAPOTKI

Skupaj lahko zmanjšamo število prometnih nesreč tudi s strpnostjo pred zaporami zaradi nujnih obnovitvenih in vzdrževalnih del.

Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah:
- Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC): tel. 1970;
- avtomatski telefonski odzivnik o stanju prometa na avtocestah: 080 22 44;
- spletna stran http://www.promet.si/, tudi za pametne telefone;
- Twiter @DARS_si;
- Facebook Vozimo pametno: https://www.facebook.com/Vozimo.pametno;
- mobilna aplikacija DarsPromet+ (DarsTraffic+);
- napoved gostote: prometni koledar.

Predlagamo tudi poslušanje prometnih informacij na radijskih postajah.

Na omejitve hitrosti, izločanja tovornih vozil, opozorila na nevarnost in spremenjene vozne pogoje ter druge dogodke nas opozarja tudi spremenljiva prometno-informativna signalizacije, med drugim elektronski portali nad avtocesto, ki prikazujejo opozorila in napotke voznikom. Voznike pozivamo, da signalizacijo upoštevajo.

Srečno in previdno vožnjo!


 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.