PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 25. aprila 2019

17. april 2019 10:18

Z začetkom počitnic in praznikov v večini Evropskih držav voznike opozarjamo predvsem na močnejše jutranje prometne konice, ko se bodo domačim vozilom pridružila vozila s tujimi registracijami. Daljše zastoje pričakujemo že v četrtek.

V četrtek in petek bo močno povečan promet predvsem med Avstrijo in Italijo proti Hrvaški, na obalnih cestah in na mejnih prehodih s Hrvaško (Gruškovje, Obrežje, Jelšane, Sečovlje, Dragonja).

Zaradi omejitev med prazniki se bo pred koncem tedna predvsem na avtocesti med Italijo in Madžarsko povečalo število tovornih vozil.

V Sloveniji velja omejitev prometa tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone v petek pred Veliko nočjo od 14. do 21. ure ter v nedeljo in ponedeljek od 8. do 21. ure. 

Na velikonočni ponedeljek, 22. aprila, in tudi v torek, bo močno povečan promet popoldan, iz turističnih krajev proti urbanim središčem in od Hrvaške proti Avstriji in Italiji. Največje zgostitve pričakujemo na primorski avtocesti proti Ljubljani, na gorenjski avtocesti do Karavank ter na dolenjski avtocesti proti Ljubljani. Promet se bo dodatno upočasnil in zgostil zaradi delovnih zapor ob rušenju cestninskih postaj.

V četrtek, 25. aprila, je tudi praznik in konec počitnic v Italiji. Že dan prej bo zato povečan promet tovornih vozil na avtocesti od Madžarske proti Italiji.

Predvidena dela

Aktivno potekajo dela v sklopu rušenja cestninskih postaj, več v nadaljevanju in preko povezave.

A2, dolenjska avtocesta

Do 10. maja bo na odsekih Dobruška vas - Drnovo in Drnovo – Brežice proti Obrežju promet zaradi obnove voziščne konstrukcije in rušenja cestninske postaje Krško in Drnovo potekal dvosmerno po nasprotni strani avtoceste.

A1, štajerska avtocesta

Na delu odseka med Vranskim in Šentrupertom (združena je odstranitev cestninske postaje in obnova približno 4 km vozišča v obeh smereh), je promet urejen po dveh zoženih pasovih tako proti Mariboru kot proti Ljubljani. Taka prometna ureditev bo predvidoma do 6. maja 2019. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma v drugi polovici julija letos.

A1, primorska avtocesta

Na različnih odsekih primorske avtoceste se izvajajo dela nadgradnje jeklenih varnostnih ograj.

H4, Vipavska hitra cesta

Predvidoma do začetka junija letos je predvidena popolna zapora dela hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Vipavo proti Vrtojbi (Italiji), zaradi zgraditve poskusnih polj protivetrne zaščite. Promet je v razdalji približno 7 km urejen povečini po drugi polovici hitre ceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Ostale ceste

Regionalna cesta Logatec – Žiri, bo pri Rovtah popolno zaprta, od 17. aprila do 20. junija 2019, zaradi sanacije brežin in rekonstrukcijo ceste. V času popolne zapore so predvideni obvozi za osebna: Rovte – Hlevni vrh – Vrh Sv. Treh kraljev – Račeva – Žiri in v obratni smeri. Tovorna vozila: Logatec – Vrhnika – Horjul – Gorenja vas – Žiri in obratno. Več informacij na povezavi.

Pregled del oziroma dogodkov na cestah na povezavi: www.promet.si.

Preventiva

Z rastjo prometa zaradi večjih obrab cestišč postajajo obnove in vzdrževanje cestišč stalnica na naših avtocestah. Zato vas ob delovnih zaporah prosimo za strpnost in razumevanje. "Nepravilna vožnja v zaporah", povezava.

Prometne informacije
Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
-              spletne strani www.promet.si
-              operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno)
-              mobilne aplikacije DarsPromet+
-              družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno)
-          spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Oviran in povečan promet zaradi Velikonočnih prireditev, je pričakovati predvsem okoli romarskih središč in cerkva, možnost povečanja je tudi okoli nakupovalnih centrov in v okolici v času praznikov ter izven.

Moj PIC: Naredite uporabniški račun in se naročite na informacije na MojPIC.  

TV prometna napoved, le klik na sliko:

Srečno in previdno vožnjo vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.