PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 25. julija 2019

18. julij 2019 12:23

Konec tedna se pričakuje povečan promet od Avstrije proti Hrvaški in proti slovenski obali. Zgostitve v obratni smeri je pričakujemo, od sobote do ponedeljka. Z začetkom počitnic v delu Nemčije (Bavarska, Baden-Wuerttemberg) prihodnji teden, pa se nam obeta skozi Slovenijo povečan promet že od srede, 24. julija popoldne, naprej.

Predvsem na začetku tedna je zaradi povečanega tovornega prometa in avstrijskih mejnih kontrol pričakovati zastoje pred prehodoma Karavanke in Šentilj. Sicer pa je večjo gostoto na mejnih prehodih pričakovati tudi v ponedeljek dopoldne v obeh smereh.

Predvidena dela

A2, dolenjska avtocesta

Med Ivančno Gorico in Bičem je promet urejen z menjavanjem prometnih pasov glede na prometne tokove. Možni so zastoji.

A1, štajerska avtocesta 

V nedeljo, 21. julija, bosta na odseku Domžale – Šentjakob proti Ljubljani od 3:30 do 23:00 potekala dela na voznem in odstavnem pasu (dolžina 500 m). Promet proti Ljubljani bo potekal z omejitvijo hitrosti 60 km/h po zoženem prehitevalnem pasu. Pričakujemo krajše zastoje.

Med Vranskim in Šentrupertom je zaradi odstranjevanja cestninske postaje in obnove cestišča delovna zapora dolga približno 4 kilometre. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma v prvi polovici avgusta letos.

Na priključku Lukovica proti Mariboru je spremenjen potek prometa do nedelje, 21. julija, do 17. ure, (nemoten potek prometa je na bencinski servis in avtocesto). Dela so predvidena do 23. julija 2019.

Med Slovenskimi Konjicami in Dramljami potekajo dela odstranitve in preureditve območja cestninske postaje Tepanje. Promet je urejen z menjavanjem pasov glede na prometne tokove. Pričakovati je zastoje v smeri prometa po enem pasu.

Rušitev in preureditev območja stranske cestninske postaje Slovenske Konjice na istoimenskem avtocestnem priključku je načrtovana proti koncu julija oz. v prvi polovici avgusta, pri čemer bodo prvih predvidoma pet dni potekala pod prometom, potem pa bo potrebna desetdnevna (predvidoma med 1. in 11. avgustom 2019) popolna zapora celotnega priključka. Obvoz bo preko sosednjih priključkov. Dela na območjih cestninskih postaj Tepanje in Slovenske Konjice bodo v celoti zaključena predvidoma do sredine avgusta 2019.

A1, primorska avtocesta

Potekajo dela v okviru rekonstrukcija vozišča na širšem območju platoja nekdanje CP Videž. Zapora bo predvidoma do konca julija, oziroma do dokončanja del. Predvidoma v petek, 19. julija dopoldne bo promet preko CP Videž stekel po levem in desnem smernem vozišču po dveh pasovih v smeri Kopra in v smeri Ljubljane.

Zaprt je uvozni krak priključka Slavček, iz glavne ceste na hitro cesto H6 v smeri proti Izoli. Zapora kraka bo trajala predvidoma do 30. septembra 2019.

H4, Vipavska hitra cesta

Predvidoma do konca julija letos bo zaradi zgraditve poskusnih polj protivetrne zaščite na večini odseka hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Vipavo promet potekal dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Nekatere ostale ceste

V Kranju se je na območju krožišča Primskovo spremenila delovna zapora. Promet bo do 25. septembra možen le iz smeri Škofje Loke proti Šenčurju ter na relaciji Kranj - Brnik, ostali kraki krožišča bodo zaprti.

Zaradi obrezovanja dreves bo v Ljubljani, v soboto in nedeljo, 20. in 21. julija 2019, zaprta Gameljska cesta pri križišču z Dunajsko cesto.   

Popolne zapore glavne ceste G1 – 102, Logatec – Spodnja Idrija zaradi gradnje galerije Jelični vrh v Zali, več na povezavi Zala.

Pregled aktualnih del in drugih dogodkov na avtocestah in ostalih državnih cestah je na povezavi: www.promet.si.

Preventiva

»Poletni meseci so tako z vidika statističnih podatkov v povprečju bolj kritični, zato želimo udeležence v prometu znova opozoriti na varno ravnanje v prometu. Vpliv visokih temperatur, neprilagojena hitrost, gost promet, pomanjkanje časa, izkušenj ter utrujenost so tisti dejavniki, ki povečujejo nestrpnost, zmanjšujejo pozornost, povečujejo lažni občutek varnosti ter zmožnost prilagajanja hitrosti in varnostne razdalje,« so zapisali na Agenciji RS za varnost prometa. Več na povezavi Javne agencije RS za varnost prometa.

Zaradi hitrih vremenskih sprememb (dež, toča), priporočamo previdnost in pozornost. Ob neurju in toči je ustavljanje na avtocesti ali hitri cesti, v predorih ali pod nadvozi izredno nevarno. Več na povezavi.   

Vreme

Po podatkih ARSO bo v ponedeljek popoldne zlasti na severu možna kakšna nevihta.

Prireditve

Močno povečan promet med Lescami in Bledom ter v okolici Bleda, med 19. - 21. 7. 2019, zaradi prireditev.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
-              spletne strani www.promet.si
-              operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno)
-              mobilne aplikacije DarsPromet+
-              družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno)
-          spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

 Srečno in previdno vožnjo vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.