PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 25.marca

17. marec 2016 12:00

Povečan promet je v pričakovati na gorenjski avtocesti A2 v smeri Karavank, še zlasti med priključkoma Jesenice - vzhod (Lipce) in Jesenice - zahod (Hrušica), saj Planica do vključno nedelje, 20. marca 2016, gosti svetovni pokal v smučarskih skokih. Zgostitve prometa je pričakovati tudi na relacijah med Jesenicami in Ratečami, na prehodih Korensko sedlo in Rateče ter v okolici prireditve, kjer bo veljala posebna prometna ureditev.

Na spletni strani
www.promet.si PIC v živo objavlja trenutne potovalne čase do Planice.

V soboto, 19. marca, se začnejo tudi počitnice na Hrvaškem v Avstriji ter nekaterih predelih Nemčije.

POSEBNA PROMETNA UREDITEV ZARADI PLANICE

V soboto in nedeljo zjutraj (19. in 20. marca) bo za avtobuse in kombinirana vozila, namenjena v Planico, veljala posebna ureditev prometa na odseku avtoceste A2 med priključkom Lipce in ploščadjo pred predorom Karavanke, kjer bo organiziran pregled vstopnic. Poleg tabel spremenljive vsebine bodo na območju izvozov Jesenice - vzhod (Lipce) in Jesenice - zahod (Hrušica) tudi policisti, ki bodo usmerjali promet.

Avtobusi in kombinirana vozila bodo tako morali zapeljati po avtocesti vse do ploščadi pred predorom Karavanke, kjer jim bodo organizatorji preverili/prodali vstopnice za prireditev in jih s ploščadi po avtocesti A2 preusmerili nazaj proti Ljubljani do prvega izvoza Jesenice - zahod (Hrušica) ter naprej po regionalni cesti proti Planici; vozila s potniki brez ustreznih vstopnic bodo morala vožnjo nadaljevati v smeri Ljubljane.

Tovorni promet, namenjen skozi predor Karavanke proti Avstriji, bo z običajne poti preusmerjen prek ploščadi naravnost proti cestninski postaji Hrušica (Avstriji). Preusmeritev tovornega prometa bo izvedena v noči na petek (17/18.3.) in bo trajala do nedelje popoldan (20.3.).

PREDVIDENA DELA

LJUBLJANSKA OBVOZNICA
Skozi tripasovni predor Golovec na vzhodni obvoznici bo v smeri Malence – Bizovik (proti Štajerski) v ponedeljek, 21.3., od 9. do 14. ure zaprt skrajno desni pas, enaka ureditev prometa bo v drugi cevi (proti Dolenjski) v torek, 22.3., od 9. do 14. ure.

PRIMORSKA AVTOCESTA, A1/A3
Prihodnji teden so načrtovana krpanja vozišč na odseku A1 (med Kozino in Razdrtim, in sicer na območju počivališča Ravne in Čebulovice) ter na A3 (na območju mejnega prehoda Fernetiči in cestninske postaje Dane), ki terjajo kratkotrajno zaporo praviloma enega prometnega pasu. Uporabniki bodo o zaporah zaradi navedenih del sproti obveščeni prek Prometno-informacijskega centra (
www.promet.si).

NAPOTKI

Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah:
- Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC): tel. 1970;
 - avtomatski telefonski odzivnik o stanju prometa na avtocestah: 080 22 44;
 - spletna stran:
www.promet.si, prilagojena tudi za pametne telefone;
 - Twiter @DARS_si;
 - Facebook Vozimo pametno:
https://www.facebook.com/Vozimo.pametno;
 - mobilna aplikacija DarsPromet (DarsTraffic).

V primeru megle je potrebno zmanjšati hitrost in povečati varnostno razdaljo. Pešcem in kolesarjem ob slabši vidljivosti priporočamo odsevna telesa.

Predlagamo tudi spremljanje prometnih informacij prek radijskih postaj ter dosledno upoštevanje spremenljive prometno-informativne signalizacije.

Srečno in pozorno vožnjo!

© 2006-2020 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.