PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 26. marca

16. marec 2017 12:20

Od 15. marca v Sloveniji za vozila ni več obvezna zimska oprema, voznike pa opozarjamo, da so temperature ponekod še vedno nizke in v primeru zimskih razmer na cesti mora biti njihovo vozilo še vedno ustrezno opremljeno.

Ta konec tedna na glavnih slovenskih cestah ne pričakujemo večjega povečanja prometa. Že sedaj pa opozarjamo na prihodnji vikend in prireditev v Planici, ki bo vplivala na promet predvsem na Gorenjskem. Nekaj informacij o predvidenih prometnih ukrepih si lahko preberete v posebni novici

Predvidena dela

Zaradi projekta vzpostavitve elektronskega sistema cestninjenja za tovorna vozila se je povečalo število delovnih zapor na avtocestnem omrežju. Vozniki naj pred zaporami pričakujejo zastoje. Več

V ponedeljek, 20.3. se prične pranje predorov Kastelec, Dekani, Markovec, Tabor in Škofije. Dela bodo trajala predvidoma 10 dni, potekala pa bodo v vzdrževalnih zaporah posameznega pasu.

Vse do 1. aprila so predvidena nočna dela v predorih Šentvid, Golovec, Debeli hrib in Mali vrh v času od 20. do 5.30 ure zjutraj naslednjega dne, zaradi visokotlačnega čiščenje naprav za odvodnjavanje, drenaž in votlih rodnikov v obeh smereh.

Uporabnike avtocest in hitrih cest prosimo za strpnost in razumevanje.

A2, gorenjska avtocesta

V predoru Karavanke bo promet urejen izmenično enosmerno s čakalno dobo pred predorom od ponedeljka, 20. 3. 2017 od 23. ure, do petka, 24. 3. 2017 do 5. ure.

A1, štajerska avtocesta

Zaradi del je na štajerski avtocesti A 1, zaprt priključek (izvoz iz smeri Šentilja ter uvoz v smeri Maribora), vse do sredine maja. Vzporedno priključka v Šentilju, na regionalni Dunajski cesti je vse do sredine maja predviden oviran promet zaradi preplastitve vozišča. Promet poteka dvosmerno. Zaradi preplastitve državne ceste je obvoz urejen na R2-437 priključna cesta Šentilj (casino).

Na mariborski vzhodni obvoznici je na izvozu Zrkovci iz Šentilja proti Slivnici zaradi del spremenjen potek prometa predvidoma do konca aprila, zaradi zapore  Šempetrske ulice v Mariboru. Obvoz je urejen na LC-999980, Nova Zrkovska cesta in naprej na LZ-244340, Cesta k Dravi od Dupleške.

R2, 449 priključek Lenart

Direkcija RS za infrastrukturo se je na podlagi dogovora z občino Lenart odločila, da se na državni cesti R2-449, odsek 1543 (priključek Lenart), prepove tranzitni promet težkih tovornih vozil (tovorna. vozila nad 7,5 ton največje dovoljene mase) skozi samo središče naselja Lenart. Več informacij na povezavi.

Zapora obalne ceste Koper – Izola

Po informacijah Občine Koper bo 20. 3. na cesti med Žusterno in Izolo začel veljati nov prometni režim, ki predvideva popolno zaporo dela ceste, in sicer med priključkom na krožno cesto in priključkom Ruda. Obvoz bo po hitri cesti H6 Koper–Izola, skozi predor Markovec. V času obvoza bo med priključkom Semedela in priključkom Izola (skozi predor Markovec) mogoče voziti tudi brez vinjete.

Preventiva

Na naših cestah je pričakovati vse več pešcev, kolesarjev ter motoristov, v naseljih in okolici tudi traktorjev.

Kljub koncu uradne zimske sezone s 15.3. je na višje ležečih predelih zaradi snega še možna nujna uporaba zimske opreme.

Vse do 26. marca poteka preventivna akcija » Vam je že KLIKnilo? Varnostni pas vam lahko reši življenje!” Več informacij o akciji preko povezave: AVP.

PROMETNE INFORMACIJE

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah preko:

• spletne strani promet.si;

• operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44; 

• mobilne aplikacije DarsPromet+;

• družbenih omrežij (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);

• spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah.

Srečno in varno vožnjo vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.