PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 27. oktobra 2017

20. oktober 2017 03:00

Konec oktobra in začetek novembra je čas jesenskih počitnic v večjem delu Evrope, zato bo zadnja dva vikenda v oktobru povečan promet proti turističnim krajem in nazaj. 

Zaradi praznika na Madžarskem v ponedeljek, 23. oktobra, se bo že tega dne, še bolj pa naslednjega povečalo število tovornih vozil na počivališčih od Italije proti Madžarski ter pred mejo z Madžarsko. A1  bo dodatno obremenjena v smeri sever – jug s tovornjaki v torek, 24. oktobra čez cel dan.

V četrtek, 26. oktobra je praznik v Avstriji, zato naslednjega dne pričakujemo povečano število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo, predvsem pred predorom Karavanke. Zaradi podaljšanega vikenda pričakujemo povečano število avstrijskih turistov, ki bodo predvsem v četrtek še povečali promet ob jutranji prometni konici.  
V Avstriji je s 1. novembrom obvezna zimska oprema.

Že sedaj tudi opozarjamo na povečan promet v okolici pokopališč 1. novembra.

Megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, občasno tudi v času prometnih konic, vozite previdno!

Predvidena dela

Štajerska - A1, Pomurje - A5

Popolna zapora zaradi rednih vzdrževalnih del je predvidena v noči na petek, 19./20. 10. med priključkoma Vransko in Blagovica proti Ljubljani, med 20. in 5. uro. Popolna zapora bo na tem odseku tudi med vikendom, od petka, 20. 10., od 20. ure do nedelje, 22. 10., do 15. ure. Zaprt bo tudi uvoz Trojane v obe smeri. Obvoz za čas popolnih zapor bo urejen po vzporedni cesti.

Zaradi del v soboto, 21.10. je predvidena delna zapora priključka Celje-center, dela so predvidena do sanacije vozišča do konca oktobra. Promet bo oviran pri vključevanju iz državne ceste na avtocesto.

V nedeljo, 22. 10. je predvidena popolna zapora avtoceste A5, med priključkoma Vučja vas in Lenart in sicer med 8. in 10.00 uro, zaradi izvedbe vaje »Cenkova 2017«. Promet bo ta čas preusmerjen po vzporednih cestah:

  • V smeri iz Murske Sobote proti Mariboru bo ves promet v Vučji vasi preusmerjen iz avtoceste na državno cesto ter bodo zaprti vstopi na avtocesto v priključkih Vučja vas in Sveti Jurij ob Ščavnici proti Mariboru.
  • V smeri iz Maribora proti Murski Soboti pa bo ves promet v Lenartu preusmerjen iz avtoceste na državno cesto ter zaprti vstopi na avtocesto v priključkih Lenart, Sveta Trojica in Cerkvenjak proti Murski Soboti.

Primorska, A1

V noči na petek,19./20.10. bo polurna popolna zapora primorske avtoceste v obe smeri v delovni zapori na Ravbarkomandi med 3. in 5. uro zaradi postavitve portala.

V torek, 24. 10. so po 18. uri predvidena dela na odseku med Uncem in Postojno, zaradi postavitve betonskih varnostnih ograj. Promet bo v zapori potekal po enem prometnem pasu v dolžini 2,5 km v vsako smer. Dela so predvidena do 5. ure zjutraj v sredo, 25.10.. 


Pogled na virtualno zaporo med Uncem in Ravbarkomando je na povezavi, kjer je promet omejen s hitrostjo 60 km/h.  

Gorenjska, A2

Na gorenjski avtocesti je med priključkoma Podtabor in Brezje proti Avstriji, zaprt prehitevalni in odstavni pas. Dela bodo potekala na viaduktih: Lešnica, Ljubno ter v predoru Ljubno do 21. 10.. Ker bodo na tem odseku občasno izvedene tudi delovne zapore voznega ali prehitevalnega pasu, ob popoldanskih prometnih konicah lahko pričakujemo zastoje.

Med priključkoma Jesenice - zahod in vzhod obnavljajo del avtoceste. Predvidoma do sredine novembra 2017 bo spremenjen tudi potek prometa za izredni prevoz. Več na dars.si.

Zaprt je priključek Jesenice - zahod (Hrušica) - zaprta sta izvoz in uvoz na avtocesto proti Ljubljani. V smeri Karavank promet poteka nemoteno. Obvoz je preko priključka Jesenice - vzhod (Lipce). Zaprto je tudi počivališče Jesenice – jug predvidoma do 26. 10. proti Ljubljani.

Predor Karavanke

V predoru Karavanke bodo potekala vzdrževalna dela, in sicer:
- v petek, 20.10. predvidoma od 8. do 19. ure;
- v noči na soboto, 20. / 21.10. ter v noči na nedeljo, 21. / 22.10. v času od 19. do 6. ure zjutraj.

V času del bo promet potekal v intervalih s čakanjem pred predorom predvidoma 30 minut. Maksimalna širina transporta je do 3,75.  

Dolenjska, A2

Na dolenjski avtocesti je predvidena delna zapora zaradi del na Kamionski cesti MP Obrežje, kjer bo v nedeljo in ponedeljek, 22. in 23. 10. tik pred mejno črto s Hrvaško v dolžini 110 m oviran promet - zapora je odpovedana zaradi napovedanega slabega vremena. "Termin prestavljen na: 24. in 25.10.2017."

Zapore na nekaterih ostalih cestah

Cesta Vodice – Moste (Kamniška cesta v Vodicah) je zaprta do predvidoma 30. 10.. Obvoz za vozila do 7,5 ton je po regionalni cesti Vodice - Spodnji Brnik - Moste, za vozila nad 7,5 ton pa po avtocesti preko priključka Brnik - Spodnji Brnik - Moste.

V Trbovljah na Vodenski cesti je popolna zapora zaradi ureditve ceste do 31. 10.. Obvoz je urejen po lokalni cesti.

Na regionalni cesti Jesenice - Hrušica, v Hrušici sta dve polovični zapori zaradi izgradnje krožišča in sanacije vozišča, predvidoma do 20.11.. Med 7. in 19. uro promet poteka izmenično enosmerno. V času prometnih konic so možni zastoji.

Cesta čez prelaz Vršič je ob delovnikih zaprta zaradi del, in sicer od ponedeljka do četrtka med 8. in 17. uro ter vsak petek med 8. in 15. uro; ob petkih in sobotah so možne tudi enourne popolne zapore. Ob koncih tedna pa promet večinoma poteka izmenično enosmerno. Dela so predvidena do 10. 11..

Predvidene prireditve

Konec oktobra, v nedeljo, 29. 10. je predviden 22. Ljubljanski maraton. Več informacij in trasa na tej povezavi..

Preventiva

                                  

V zadnjih dneh se je zgodilo že več prometnih nesreč, med njimi tudi motoristov, ki jih je zaradi lepega vremena še vedno veliko na cestah.

Zaradi nižjih temperatur pnevmatike na vozilih ne nudijo več toliko oprijema kot v poletnih mesecih, zato previdno in s primerno hitrostjo.
Na podeželskih cestah lahko vozne razmere poslabšata zemlja in pesek, ki ju na cesti puščajo vozila, ki opravljajo jesenska poljska opravila. 

Prometne informacije:

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah preko:

 - spletne strani promet.si,
 - operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
 - mobilne aplikacije DarsPromet+,
 - družbenih omrežij družbenih omrežij (Twitter@promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),

- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Prijetno vožnjo vam želi Prometno-informacijski center za državne ceste.

 

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.