PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 28. maja 2020

21. maj 2020 09:33

Ker se promet na slovenskih cestah povečuje, voznike opozarjamo, da v času jutranjih in popoldanskih prometnih konic ponovno prihaja do zastojev, še posebej na območjih, kjer so delovne zapore. Zaradi postopnega sproščanja ukrepov ter praznikov v nekaterih evropskih državah, je pričakovati vse več prometa od Avstrije proti Hrvaški.

Na mejnih prehodih s sosednjimi državami ostaja nadzor prometa in potnikov. Občasno pred mejnimi prehodi prihaja tudi do daljšega čakanja.

Predvidena dela

Ljubljana in okolica

Zaradi nujnih vzdrževalnih del bo v noči na soboto, 22./23. 5. 2020, od 19. do 5. ure zjutraj,  popolna zapora galerije Šentvid iz smeri Broda na Celovško. Obvoz bo urejen preko priključka LJ Brod.

Na vzhodni ljubljanski obvoznici bo med razcepom Malence in priključkom Bizovik, do vključno 12. 6. 2020 v obe smeri, zaprt prehitevalni pas zaradi pripravljalnih del na obnovo predora Golovec. Promet skozi predor bo potekal po voznem in skrajno desnem pasu.

Od 12. 6. do predvidoma 10. 8. 2020 so v predoru Golovec na avtocesti A1 predvidena sanacijska dela. Za ves promet bo zaprta predorska cev iz smeri Štajerske proti Dolenjski, skozi sosednjo predorsko cev pa bo dovoljen dvosmerni promet le za osebna vozila in vozila, katerih največja dovoljena masa ne presega 3,5 t (torej le za t. i. vinjetna vozila). Za vsa vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3,5 t, bo promet prepovedan. Prosimo vas, da pri načrtovanju in izvajanju izrednih prevozov dosledno upoštevate navedene omejitve, ker v tem času, ne bodo možne spremembe opisanega prometnega režima.

 Prenova zahodne cevi Golovec 2020, več informacij na povezavi.

A2, gorenjska avtocesta

Med  25. 5. in 5. 7., so predvidene delne in popolne zapore zaradi preplastitev voziščne konstrukcije na odsekih: Lesce – Brezje (od priključka Brezje do počivališča Radovljica Sever), Brezje – Podtabor, Podtabor – Kranj zahod, vse proti Karavankam. V terminu bodo izvajali pripravljalna dela za postavitev popolnih in delnih zapor.

V ponedeljek, 25. 5., predvidoma od 6. ure dalje bo zaprt priključek (uvoz in izvoz) Naklo proti Avstriji. Obvoz bo preko priključka Kranj zahod, predvidoma do srede, 27. 5. v dopoldanskih urah.

Predvidoma v sredo, 27. 5. po odprtju priključka Naklo, bo popolna zapora (izvoza in uvoza) proti Ljubljani v razcepu Podtabor. Zaprta bosta predvidoma do torka, 2. 6. 2020. Obvoz bo urejen preko priključkov Naklo in Brezje.

Pred predorom Karavanke in priključkom Jesenice/zahod proti Ljubljani, je zaradi kontrole potnikov iz Avstrije proti Sloveniji, zaprt prehitevalni pas.

A1, štajerska avtocesta

Štajerska avtocesta bo zaprta v nočeh na nedeljo, 23./24. 5., med 21. in 7. uro; v noči na torek, 25./26. 5. med 21. in 5. uro med Celjem in Slovenskimi Konjicami proti Mariboru. Proti Mariboru bodo zaprti tudi uvozi na priključkih Celje center, Celje vzhod in Dramlje.

Od sobote, 23. 5. od 5. ure do srede, 26. 5. do 14. ure, so na odseku Celje - Žalec proti Mariboru so predvidene vzdrževalne zapore na voznem pasu.

Od četrtka, 28. 5. do predvidoma torka, 28. 7., bo na odseku Fram - Slovenska Bistrica proti Ljubljani, spremenjena prometna signalizacija (dva začasna pasova) zaradi sanacije plazu.

 

Na odseku Vransko - Domžale v obe smeri bo oviran promet zaradi barvanja talne signalizacije (pomične zapore) med ponedeljkom in petkom, od 25. do 29. 5..


A4, podravska avtocesta

V ponedeljek, 25. 5., so predvidena dela na območju razcepa Draženci (obnova talnih označb), med 9. in 12. uro. Predvidene so kratkotrajne 15 minutno zapore. 

A1, primorska avtocesta in H6, hitra cesta

V noči na petek, 21./22. 5. in v noči na četrtek, 27./28.5., med 21. in 5. uro, med priključkoma Semedela in Izola v obe smeri. Obvoz za osebna vozila bo po občinskih cestah, za tovorna vozila preko Dragonje.  Obvoz za osebna vozila bo po občinskih cestah, za tovorna vozila preko Dragonje.

Do 23. 5. bodo potekala tudi naslednja vzdrževalna dela:
- na odsekih Logatec – Brezovica in Postojna – Senožeče bodo potekala dela z mobilno zaporo voznega pasu, vsak dan od 1 ure do 1,5 ure;
- na odseku Logatec – Vrhnika - Unec, je na treh lokacijah predvidena gradnja temeljev za vertikalno signalizacijo zaprt bo odstavni pas;
- na odseku Vrhnika – Brezovica je predvidena košnja, zaprt bo odstavni pas.

V soboto, 23. 5. 2020, od 7. do 16.ure, bo na odseku Logatec – Vrhnika proti Ljubljani zaprt vozni pas, zaradi postavitve vertikalne signalizacije "varnostna razdalja".

A2, dolenjska avtocesta

Od 26. 5. do 13. 6., bodo potekala dela na odseku Bič - Trebnje vzhod v obe smeri. V terminu bo zaprta ena cev predora Leščevje in promet bo potekal dvosmerno po drugi polovici avtoceste. V istem obdobju in odseku bo tudi nekaj delnih delovnih zapor vozišča.

H4, Vipavska hitra cesta

Med priključkoma Šempeter in Vogrsko promet poteka dvosmerno po eni polovici hitre ceste, po enem pasu v vsako smer, zaradi del na viaduktu Šempeter.
 

Tovorna vozila nad 7, 5 tone

Do preklica ob nedeljah, praznikih ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone.

 Več informacij na povezavi.

Ostale ceste

V Ljubljani bo predvidoma do 30. avgusta zaprta Dunajska cesta, med Obvozno cesto in železniškim prehodom.

Zaradi prenove odseka lokalne ceste Vrzdenec - Žažar - Ligojna, bo popolna zapora od petka, 22. 5. do sobote, 6. 6. Obvoz v Žažar bo urejen skozi Podlipsko dolino ali Horjul.

 

V soboto in nedeljo, 23. in 24. 5. bo med 7. in 17. uro zaprta cesta Maribor - Dravograd pri Kozjem Vrhu. Obvoz za tovorna vozila nad 7,5 tone bo po cesti Dravograd - Celje - Maribor. Za vozila do 7,5 tone po cesti čez Ribnico na Pohorju.


Več podatkov o delih na preostalih cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost Delo na cesti) ter novosti na MP Iz novic.

Vreme

Po podatkih ARSO bo prevladovalo spremenljivo vreme, nekoliko padavin še konec tedna sledi izboljšanje.
 

Preventiva

Postopno sproščanje ukrepov na MP na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije. Več informacij na povezavah gov.si in policija.si.
 

Prometne informacije:

• spletna stran www.promet.si
• operater na 1970 (klic ni brezplačen) ali odzivnik na 080 22 44,
• mobilna aplikacija DarsPromet+,
Twitter @promet_si in @dars_si ter www.facebook.com/vozimo.pametno,YouTube,
prometni koledar,
• prometne informacije radijskih postaj, TV, teleteksta …

Wi-Fi DARS - hiter internet, kadar ga potrebujete, več na povezavi.

Srečno in varno na cestah!

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.