PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 28. marca 2019

21. marec 2019 05:57

Z ugodnejšimi vremenskimi razmerami so nastopili ustrezni pogoji za izvajanje nujnih vzdrževalnih in drugih del na cestah, zato opozarjamo na previdnost in pozorno spremljanje signalizacije. Opominjamo na gost promet proti Planici in nazaj v času smučarskih skokov, med 21. in 24. marcem.

Zaradi obnove mostu čez Savo v Kranju (Delavski most), predvsem v jutranjih in popoldanskih urah pričakujemo zastoje na priključku Kranj zahod, v obeh smereh.

Predvidena dela in zapore

Na različnih lokacijah poteka že pomladno obsekavanje rastlinja ter čiščenje okolice.

Med 21. in 24. marcem 2019 je predvideno sferično snemanje in lasersko skeniranje na dolenjski in podravski avtocesti, več dosegljivo tu.

A2, gorenjska avtocesta

Predor Karavanke, polovične zapore:
- do petka, 22. marca, med 20. in 5. uro zjutraj naslednjega dne.
-V nočeh od ponedeljka, 25./26. marca do petka, 28./29. marca med 20. in 5. uro. Promet bo potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom. Največja širina transporta je 3,5 metra.

V predoru Šentvid na gorenjski avtocesti bodo nočne popolne zapore med 20. in 5. uro, do 31. 3. V noči na sredo, bo popolna zapora proti Ljubljani, v noči na četrtek v obe smeri, nato do nedelje spet proti Ljubljani. Obvoz bo po Celovški cesti in severni ljubljanski obvoznici. Zaprt bo tudi uvoz s Celovške ceste.

A1, ljubljanska južna obvoznica

V nedeljo, 24. marca, od 3:00 do 21. ure, bosta na odseku Ljubljana jug (Dolenjska cesta) - Malence proti Dolenjski zaprta pospeševalni in vozni pas. Hitrost je zaradi zoženih pasov omejena na 60 km na uro. Možni so zastoji.

A2, dolenjska avtocesta

V soboto, 23. marca, od 3. do 21. ure bodo potekala dela na odseku A2, Malence - Šmarje Sap, proti Novemu mestu na odstavnem in voznem pasu. Hitrost vožnje bo omejena na 60 km na uro. Možni so zastoji.

A1, primorska avtocesta

V petek, 22. marca, bodo po 19. uri začeli z deli med Postojno in Uncem na viaduktu Ravbarkomanda.
V noči na soboto 22./23. marec, bo promet potekal po enem voznem pasu v vsako smer. 
V soboto, 23. marca, bo promet preko viadukta Ravbarkomanda urejen po dveh pasovih proti Ljubljani in proti Kopru. 
V noči na nedeljo, 23./24. marec, bo promet na viaduktu Ravbarkomanda oviran. Občasno bo tako proti Kopru kot tudi proti Ljubljani potekal samo po enem voznem pasu.
Promet bo najkasneje v nedeljo, 24. marca, preusmerjen na polovico avtoceste (smer Koper - Ljubljana) dvosmerno. Proti Ljubljani in proti Kopru bo potekal po dveh zoženih pasovih.

Polovica viadukta (smer Ljubljana - Koper) bo namreč zaradi rekonstrukcije stebrov in podporne konstrukcije zaprt predvidoma do začetka letošnjih poletnih počitnic, ko bodo obnovitvena dela na 46 let starem objektu v celoti zaključena.

Od ponedeljka, 25. marca, od 19.30 do torka, 26. marca, do 5. ure zjutraj, bosta v predoru Markovec zaprta vozna pasova  proti Kopru in proti Izoli. Zapora bo zaradi pregleda ventilatorjev.  


A1, štajerska avtocesta

 

V soboto, 23. marca, od 5.30 do nedelje, 24. marca do 21. ure, bodo potekala vzdrževalna dela na odseku A1, Zadobrova - Šentjakob proti Celju. Zaprta bosta vozni in pospeševalni pas ter uvoz na avtocesto na priključku Ind. cona Moste (Letališka cesta). Zaradi zoženja prehitevalnih pasov, bo hitrost omejena na 60 km na uro. Možni so zastoji.

 

Na odseku Krtina – Blagovica proti Mariboru, bodo potekala vzdrževalna dela (asfaltiranje) in sicer:
- v nedeljo, 24. marca, od 23. ure do ponedeljka, 25. marca, do 15. ure (zapora voznega pasu);
- v ponedeljek, 25.marca, od 23. ure do torka, 26. marca, do 15. ure (zapora voznega pasu);
- v torek, 26. marca od 23. ure, do srede, 27. marca do 15. ure (zaprt prehitevalni pas).

Na območju zapor pričakujemo zastoje. V primeru slabega vremena dela odpadejo. Delovna zapora se prestavi na naslednji dan.

V petek, 22. marca, od 21. ure, do nedelje, 24. marca, do 16. ure (proti Ljubljani), ter v petek, 29. marca, od 21. ure, do nedelje, 31. marca, do 16. ure (proti Mariboru), sta predvideni popolni zapori na odseku Blagovica - Vransko in Vransko - Blagovica.

V petek, 22. marca, od 21. ure, do nedelje, 24. marca, do 16. ure bodo zaprti tudi naslednji priključki odsek Vransko - Blagovica:
-priključek Vransko: uvoz proti Ljubljani,
-priključek Trojane:  
         -uvoz proti Ljubljani;
         -uvoz proti Mariboru;
         -izvoz proti Ljubljani;
-priključek Blagovica: izvoz proti Ljubljani. Na območju zapor pričakujemo krajše zastoje.

Dela se bodo izvajala v vseh vremenskih pogojih. Popolna zapora navedenih odsekov AC bo postavljena zaradi izvajanja rednih vzdrževalnih del v predorih, na opornih zidovih in na trasi zaprtega dela odseka ter zaradi dokončanja nadgradnje hidrantnega omrežja v predorih Jasovnik, Trojane in Podmilj. Obvoz za čas popolnih zapor bo urejen po vzporedni državni cesti.

V okolici Slovenskih Konjic bodo zaradi zamenjave in posodobitve kažipotne signalizacije občasne zapore odstavnega in voznega pasu, zaradi česar se v prometnih konicah lahko pričakujejo manjši zastoji.

V nedeljo, 24. marca, od 5. do 16. ure proti Mariboru ter od 9. do 19. ure proti Ljubljani, bodo med predoroma Golo Rebro in Pletovarje, potekala vzdrževalna dela na voznem pasu.

V torek, 26. marca, je med priključkoma Celjem center in Arjo vasjo proti Ljubljani, predvidena zapora voznega pasu od 10. do 20. ure, tudi zaradi vzdrževalnih del na asfaltnih površinah.

H2, hitra cesta skozi Maribor

Na relaciji Maribor - Pesnica potekajo dela vse do petka, 22. marca, in se bodo nadaljevala med tednom od 25. do 29. marca. Intervencijsko vzdrževalna dela opravljajo na voznem in prehitevalnem pasu.    

Dolgoročne napovedi del

V Ljubljani bo do petka, 22. marca med polnočjo in 5. uro zjutraj zaprt predor pod Gradom.

V Kranju bo od sobote, 23. marca, za obdobje enega leta zaradi sanacije mostu čez Savo, promet na Delavskem mostu potekal po polovici mostu v vsako smer po enem pasu, v času zapore bo promet prepovedan za tovorna vozila nad 3, 5tone. Več informacij na povezavi.

Vsak delovnik med 7. in 17. uro, je na cesti Izola - Portorož, pri Strunjanu, zaradi rekonstrukcije krožišča promet urejen izmenično enosmerno. Zastoji so možni do konca aprila.

Do 30. aprila bo zaprta cesta Vodice - Sp. Brnik. Obvoz je preko Most. 

Cesta čez prelaz Vršič prevozna samo za osebna vozila z zimsko opremo.

Pregled drugih del oziroma dogodkov na cestah na povezavi: www.promet.si.

Omejitev tovornega prometa nad 7,5 t na mejnem prehodu Petišovci.

Prireditve

Smučarski skoki v Planici med 21. in 24. marcem, več informacij tu. Obiskovalcem priporočamo, da ste ob prihodu strpni in upoštevate prometno signalizacijo ter navodila organizatorja oziroma redarstva ter svoje vozilo pustite na označenem parkirišču.

Vreme: Po podatkih ARSO bo večji del prevladovalo nestanovitno vreme.

Prometne informacije
Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
-              spletne strani www.promet.si
-              operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno)
-              mobilne aplikacije DarsPromet+
-              družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno)
-          spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Novost: TV prometna napoved, na povezavi tu.

Moj PIC: »Informacije na moji poti MojPIC.

Srečno in previdno vožnjo vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.