PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 29. januarja

Arhivi

21. januar 2016 06:00

Konec tedna je pričakovati povečano gostoto prometa iz mestnih središč proti turističnim krajem, v nedeljo iz turističnih krajev v notranjost. Predvsem v petek v popoldanskih urah je pričakovati več prometa v Ljubljani v okolici Gospodarskega razstavišča zaradi sejemske prireditve.

PREDVIDENA DELA
Odsek štajerske avtoceste bo med Vranskim in Trojanami proti Ljubljani zaprt za ves promet od sobote, 23. januarja, od 20. ure do nedelje, 24. januarja, do 12. ure, nato bo avtocesta odprta, vendar bo predvidoma do 16. ure promet proti Ljubljani na tem odseku potekal zgolj po enem pasu. Zapora je nujna zaradi sanacije poškodovanega vozišča v cevi predora Jasovnik proti Ljubljani, dela pa bodo izvajana v času najmanjših prometnih obremenitev. Med popolno zaporo bo obvoz med priključkoma Vransko in Trojane v dolžini približno 10 km potekal po vzporedni regionalni cesti. Promet proti Mariboru zaradi navedenih del ne bo oviran.

MEJNI PREHODI
Stari mejni prehod Šentilj bo do preklica odprt vsak dan med 6. in 22. uro za osebna vozila; ves čas je zaprto počivališče za tovorna vozila. Ponoči je do preklica popolna zapora za ves promet.

Do 24. februarja do 16. ure je predvidena zapora državne ceste DC201 MP Požane/Sočerga. Obvoz je predviden preko MP Kaštel/Dragonja.
 
NEKATERE OMEJITVE 
- Prelaz Vršič je prevozen samo za vozila do 3,5 t z verigami.
- Na R2-403, Podbrdo – Petrovo Brdo, prepoved za priklopnike in polpriklopnike zaradi sanacije usada.
- Na R3-610, Dolenja Trebuša – Sp. Idrija, v Srednji Konomlji, prepoved za tovorna vozila nad 7,5 t zaradi poškodbe podpornega zidu.
- Na R3-702, Dravograd – Trbonje je prepovedan promet za tovorna vozila nad 7,5 t, dovoljeno za lokalni tranzit.
- V Celju, na Čopovi ulici je na mostu čez Savinjo prepovedan promet za tovorna vozila nad 3,5 t.

VREME
Po današnji napovedi ARSO je možnost rahlega sneženja v soboto na severovzhodu. Jutranje temperature bodo malo pod lediščem, najvišje dnevne pa večinoma od 5 do 10 stopinj.
 
NAPOTKI 
Do 24. januarja 2016 v Sloveniji poteka preventivna akcija o uporabi mobilnih telefonov med vožnjo. Uporaba mobilnih telefonov med vožnjo je izredno nevarna, saj vpliva na slabši reakcijski čas voznika, počasnejše zaznavanje prometne signalizacije, daljši zavorni čas ter slabšo koncentracijo pri spremljanju razmer na cesti. V primeru nujnosti uporabe mobilnega telefona priporočamo, da varno ustavite na primernem mestu.
 
Razmere na cestah lahko preverite na www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledite tudi na twitterju @DARS_SI, na mobilni aplikaciji (DarsPromet ali DarsTraffic) ali pokličete za nasvet in pomoč Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) na tel. 1970.
 
Prijetno in varno vožnjo.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.