PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 29. novembra 2018

22. november 2018 10:48

Razen običajnih prometnih konic na slovenskih cestah v prihajajočem tednu ne pričakujemo večjih povečanj prometa. Zaradi hitrih sprememb voznih razmer (dež in sneg) je potrebna še dodatna previdnost.  

Predvidena dela in zapore

A2, gorenjska avtocesta

Zaradi nujnih vzdrževalnih del na elektro-strojni opremi (generalnega servisnega pregleda predorskih ventilatorjev) so predvidene popolne nočne zapore predora Šentvid proti Kranju v noči na petek (iz 22. na 23. november), med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj. V času zapore bo promet preusmerjen na Celovško cesto preko priključkov LJ Sever in LJ Šentvid.

A2, dolenjska avtocesta

Na odseku Drnovo – Brežice so predvidena vzdrževalna dela:

  • v četrtek, 22. novembra, proti Brežicam, od 8. do 16. ure. Najprej je predvidena zapora odstavnega in voznega pasu, kasneje pa zapora prehitevalnega pasu.
  • V petek, 23. novembra, so od 8. do 16. ure predvidena dela proti Ljubljani. Zaprt bo odstavni in vozni pas, kasneje prehitevalni.

A1, primorska avtocesta 

Od 23. do 27. novembra, bodo potekala dela na območju razcepa Nanos (montaža LED smernikov za vodenje prometa v megli) ter na odseku Postojna – Razdrto. Zaprta bosta odstavni in počasni pas.

V noči na torek (iz 26. na 27. november), bo zaradi elektro-vzdrževalnih del med 20. in 5. uro zjutraj zaprt predor Kastelec proti Ljubljani. Obvoz med priključkoma Kastelec in Kozina bo urejen po vzporedni regionalni cesti.

V noči na sredo (iz 27. na 28. november), bo od 20. do 5. ure zaprt predor Kastelec proti Kopru. Obvoz bo urejen po vzporedni regionalni cesti.

A1, štajerska avtocesta

Zaradi nujnih vzdrževalnih del na betonskem vozišču v predorih bo na odseku med Blagovico in Vranskim postavljena popolna zapora avtoceste proti Mariboru od petka, 23. novembra, od 22. ure, do nedelje, 25. novembra, do 16. ure. Obvoz za čas popolnih zapor bo urejen po vzporedni državni cesti. Izrednim prevozom ne bo omogočen prevoz preko zaprtega dela AC.

A2, gorenjska avtocesta

Predvidoma v začetku prihodnjega tedna (odvisno od dokončanja del) se bo odstranila zapora prehitevalnega pasu od predora Karavanke do počivališča Jesenice jug v smeri Ljubljane. Na istem odseku se bodo v obeh smereh zaradi zaključnih del postavljale delovne zapore prehitevalnega pasu.

Zaradi ureditve odvodnjavanja na cestninski postaji Hrušica bo predvidoma do 30. novembra zaprta skrajno desna steza A, namenjena za cestninjenje tovornih vozil. Promet bo zato preusmerjen na stezo B.

V nedeljo, 25. novembra, med  4. in 8. uro bo PU Ljubljana izvedla poostren nadzor na območju nekdanje CP Torovo. Nadzor se bo izvajal iz smeri Ljubljane proti Kranju. Promet bo za čas nadzora preusmerjen čez na novo izgrajeni plato.

V ponedeljek, 26. novembra bo na odseku Torovo – Vodice proti Kranju zaradi menjave poškodovane odbojne ograje zaprt odstavni pas.

V sredo, 28. novembra bo na odseku Kranj V. – Brnik  proti Ljubljani zaradi menjave poškodovane odbojne ograje zaprt prehitevalni pas.

Dela na drugih cestah

Pregled drugih del na cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost »Delo na cesti«).

Vreme

Po napovedih ARSO bo od nedelje do torka oblačno z občasnimi padavinami. Meja sneženja bo predvidoma na nadmorski višini nad 1500 m, v ponedeljek pa se bo spustila pod 1000 m. Od srede do petka bo predvidoma suho in deloma sončno ter hladneje.

Preventiva

V času sneženja upoštevajte prometno signalizacijo, vožnjo prilagodite razmeram na cesti in ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Računajte, da bo potovanje trajalo dlje, zato se na pot odpravite prej.

Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
- spletne strani www.promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Napoved gostote prometa si lahko ogledate v prometnem koledarju.

Moj PIC: »Informacije na moji poti, prijavi se v MojPIC

Srečno in previdno vožnjo vam želi Prometno-informacijski center za državne ceste.
 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.