PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 31. marca

23. marec 2017 12:17

Na cestah proti Gorenjski ter naprej proti Ratečam bo konec tega tedna, predvsem pa v soboto, 25. marca zaradi mednarodne športne prireditve v Planici močno povečan promet.

Zgostitve je pričakovati med avtocestnima priključkoma Jesenice - vzhod (Lipce) in Jesenice - zahod (Hrušica), ter na relacijah med Jesenicami in Ratečami, na prehodih Korensko sedlo in Rateče, v okolici prireditve, kot tudi na priključku Hrušica (pregled vstopnic), kjer bo veljal poseben režim prometa.

Zaradi nujnih del ob vzpostavitvi 126 portalov elektronskega cestninskega sistema voznike pozivamo k razumevanje in strpnosti, saj so pred zaporami pričakovani zastoji.

Predvidena dela

Na Primorskem bo vse do konca marca 2017 potekalo pranje predorov Kastelec, Dekani, Markovec, Tabor in Škofije, v zaporah posameznega pasu (preloženo do nadaljnjega).

Vse do 1. aprila so predvidena nočna dela v predorih Šentvid, Golovec, Debeli hrib in Mali vrh v času od 20. do 5.30 ure zjutraj naslednjega dne, zaradi visokotlačnega čiščenje naprav za odvodnjavanje, drenaž in votlih rodnikov v obeh smereh.

A2, gorenjska avtocesta

V predoru Karavanke bo promet urejen izmenično enosmerno s čakalno dobo pred predorom od ponedeljka, 20. 3. 2017 od 23. ure, do petka, 24. 3. 2017 do 5. ure.

A1, štajerska avtocesta

V sredo, 29.3. predvidoma od 10. ure do večera istega dne, bo zaradi nujnih vzdrževalnih del zaprt izvoz Trojane proti Ljubljani. Priporočamo izvoz Vransko oziroma Blagovica.

 

Zaradi del je na štajerski avtocesti A 1, zaprt priključek (izvoz iz smeri Šentilja ter uvoz v smeri Maribora), vse do sredine maja. Vzporedno priključka v Šentilju, na regionalni Dunajski cesti je vse do sredine maja predviden oviran promet zaradi preplastitve vozišča. Promet poteka dvosmerno. Zaradi preplastitve državne ceste je obvoz urejen na R2-437 priključna cesta Šentilj (casino).

Na mariborski vzhodni obvoznici je na izvozu Zrkovci iz Šentilja proti Slivnici zaradi del spremenjen potek prometa predvidoma do konca aprila, zaradi zapore  Šempetrske ulice v Mariboru. Obvoz je urejen na LC-999980, Nova Zrkovska cesta in naprej na LZ-244340, Cesta k Dravi od Dupleške.

R2, 449 priključek Lenart

Direkcija RS za infrastrukturo se je na podlagi dogovora z občino Lenart odločila, da se na državni cesti R2-449, odsek 1543 (priključek Lenart), prepove tranzitni promet težkih tovornih vozil (tovorna. vozila nad 7,5 ton največje dovoljene mase) skozi samo središče naselja Lenart. Več informacij na povezavi.

Zapora obalne ceste Koper – Izola

Zaradi popolne zapore stare obalne ceste (med priključkom na Krožno cesto in priključkom Ruda) je obvoz od 20. marca 2017 urejen po hitri cesti H6 Koper–Izola, skozi predor Markovec, zato med priključkoma Semedela in Izola ni obvezna uporaba vinjete.  

Preventiva

Na odstavnem pasu niste varni. V kolikor se vam pokvari vozilo, ba odstavnem pasu/odstavni niši parkirajte vozilo, oblecite odsevni jopič, postavite varnostni trikotnik, uporabite SOS stebriček za klic na pomoč, za jekleno varnostno ograjo počakajte na pomoč.  

 

PROMETNE INFORMACIJE

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah preko:

• spletne strani promet.si;

• operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44;

• mobilne aplikacije DarsPromet+;

• družbenih omrežij (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);

• spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah.

Srečno in varno vožnjo vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

 

 

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.