PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 4. junija 2020

28. maj 2020 11:40

Voznike opozarjamo, da v času jutranjih in popoldanskih prometnih konic ponovno prihaja do zastojev, še posebej na območjih, kjer so delovne zapore. Zaradi postopnega sproščanja ukrepov ter praznikov v nekaterih evropskih državah, je pričakovati vse več prometa od Avstrije proti Hrvaški.

V ponedeljek je binkoštni praznik v Avstriji, Nemčiji na Madžarskem ter večjem delu Švice. Konec počitnic je v Avstriji ter delu Nemčije. Pričakovati je daljše čakalne dobe voznikov tovornih vozil pred prehodi v začetku tedna proti Avstriji.

Na mejnih prehodih s sosednjimi državami ostaja nadzor prometa in potnikov. Občasno pred mejnimi prehodi prihaja tudi do daljšega čakanja.

Predvidena dela

Ponekod je promet upočasnjen pri delovnih zaporah. Upoštevajte prometno signalizacijo!

Ljubljana in okolica

Na severni ljubljanski obvoznici na odseku Tomačevo – Šmartinska in Šmartinska – Zadobrova, bodo dela v nedeljo, 31. maja od 4. do 22. ure. Promet bo potekal po prehitevalnem pasu.

Na vzhodni ljubljanski obvoznici bo v predoru Golovec, do vključno 12. 6. v obe smeri, zaprt prehitevalni pas zaradi pripravljalnih del na obnovo predora Golovec. Promet skozi predor poteka po voznem in skrajno desnem pasu.

Od 12. 6. do predvidoma 10. 8. 2020 so v predoru Golovec na avtocesti A1 predvidena sanacijska dela. Za ves promet bo zaprta predorska cev iz smeri Štajerske proti Dolenjski, skozi sosednjo predorsko cev pa bo dovoljen dvosmerni promet le za osebna vozila in vozila, katerih največja dovoljena masa ne presega 3,5 t (torej le za t. i. vinjetna vozila). Za vsa vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3,5 t, bo promet prepovedan. Prosimo vas, da pri načrtovanju in izvajanju izrednih prevozov dosledno upoštevate navedene omejitve, ker v tem času, ne bodo možne spremembe opisanega prometnega režima. Več informacij na povezavi.

A2, gorenjska avtocesta

Na odseku Vodice – Šmartno proti Ljubljani, bodo dela od petka, 29. 5. od 18. ure do sobote, 30. 5. do 22. ure. Promet bo potekal po prehitevalnem pasu.

Na razcepu Podtabor sta zaprta izvoz in uvoz proti Ljubljani. Obvoz je možen preko priključkov Brezje in Naklo. Smer iz Ljubljane proti Tržiču in iz Tržiča proti Jesenicam se zapira v četrtek, 4. 6. predvidoma do 7. 6..

V sredo, 3. 6. se zapre magistralna cesta pri podvozu za Podbrezje - obvoz proti Tržiču bo preko krožišča Zvirče, ravno tako bo voden promet iz Tržiča proti Ljubljani in Karavankam preko krožišča Zvirče - odprtje predvidoma v sredo zvečer.

Na razcepu Podtabor sta zaprta uvoz iz smeri Tržiča proti Jesenicam in izvoz z avtoceste iz smeri Ljubljane proti Tržiču predvidoma od četrtka do nedelje, 4. - 7. 6.. Obvoz bo preko priključkov Brezje in Naklo.

Med razcepom Podtabor in priključkom Brezje proti Karavankam promet poteka po dveh zoženih pasovih (dela na viaduktih Lešnica, Ljubno in Peračica). Promet bo potekal po dveh zoženih pasovih do sobote, 6. 6..

Do 5. 7., so predvidene delne in popolne zapore zaradi preplastitev voziščne konstrukcije na odsekih: Lesce – Brezje (od priključka Brezje do počivališča Radovljica sever), Brezje – Podtabor, Podtabor – Kranj zahod, vse proti Karavankam.

Do 17. 6.  poteka sanacija nadstrešnice na MP Karavanke. Promet po območju mejnega prehoda proti Avstriji, bo preusmerjen na sosednje vozišče.

A1, štajerska avtocesta

Na odseku Šentjakob - Domžale proti Ljubljani, bodo dela v soboto, 30. 5. od 5. do 22. ure. Promet bo potekal po prehitevalnem pasu.

Na odseku Vransko - Domžale v obe smeri, bo oviran promet zaradi barvanja talne signalizacije (pomične zapore) do petka, 29. 5..

Na odseku Fram - Slovenska Bistrica proti Ljubljani, bo od ponedeljka, 1. junija, po 8.30 uri, promet potekal po dveh začasnih pasovih. Sanacija plazu bo potekala do konca julija.

V torek, 2 . 6., od 8. ure dalje skozi dan, bo oviran promet na odsekih Celje - Žalec - Slovenske Konjice, zaradi barvanja talne signalizacije. 

Zaradi vzdrževalnih del (čiščenje predorov, pokritih vkopov) so predvidene zapore voznih in prehitevalnih pasov v obeh smereh, in sicer:
- v ponedeljek, 1. 6., Dragučova – Mariboru (Ptujska);
- v torek, 2. 6., Dragučova – Lenart;
- v sredo, 3. 6., Maribor – Tezno.
- v četrtek, 4. 6., Podlehnik – Gruškovje.

A2, dolenjska avtocesta

Med priključkoma Trebnje zahod - vzhod promet poteka dvosmerno po eni polovici avtoceste do 13. junija. V terminu je zaprta ena cev predora Leščevje. V istem obdobju in odseku bo tudi nekaj delnih delovnih zapor vozišča.

H4, Vipavska hitra cesta

Med priključkoma Šempeter in Vogrsko promet poteka dvosmerno po eni polovici hitre ceste, po enem pasu v vsako smer, zaradi del na viaduktu Šempeter.

A1, primorska avtocesta

Zaradi del (projekt varnostna razdalja) so predvidene naslednje noče zapore med 18. in eno ponoči naslednjega dne:
- v četrtek in petek, 28. in 29. 5. na odsekih: Logatec – Vrhnika proti Ljubljani in Logatec – Unec proti Kopru, zaprta prehitevalni in vozni pas;
- v ponedeljek, 1. 6., na odseku Logatec - Vrhnika proti Ljubljani, zaprt prehitevalni pas.

V noči na četrtek, 3./4. 6., bo od 21. do 5. ure zaprta hitra cesta/H6 med priključkoma Semedela in Izola v obe smeri. Obvoz za osebna vozila bo po občinskih cestah, za tovorna vozila preko Dragonje.

Zaradi obnove hidrantnega omrežja bo občasno zaprt prehitevalni pas pred predorom Kastelec v smeri Kopra.

Tovorna vozila nad 7, 5 tone

S 1. junijem 2020 bo za prevoz tovornih vozil in skupin vozil nad 7.500 kg ponovno veljala omejitev po "Odredbi o omejitvi tovornega prometa na cestah v Sloveniji" (Uradni list RS 75/11), in sicer v naslednjih dneh:

  • Ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih od 8. do 21. ure. 
  • V petek pred Veliko nočjo od 14. do 21. ure. 

Ostale ceste

V Ljubljani bo predvidoma do 30. avgusta zaprta Dunajska cesta, med Obvozno cesto in železniškim prehodom.

Več podatkov o delih na preostalih cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost Delo na cesti) ter novosti na MP Iz novic

Vreme

Po podatkih ARSO bo prevladovalo spremenljivo vreme, nekoliko padavin še konec tedna do torka sledi izboljšanje.

Preventiva

Postopno sproščanje ukrepov na MP, več informacij na povezavah gov.si in policija.si

Prometne informacije:

• spletna stran www.promet.si
• operater na 1970 (klic ni brezplačen) ali odzivnik na 080 22 44,
• mobilna aplikacija DarsPromet+,
Twitter @promet_si in @dars_si ter www.facebook.com/vozimo.pametno,YouTube,
prometni koledar,
• prometne informacije radijskih postaj, TV, teleteksta …

Wi-Fi DARS - hiter internet, kadar ga potrebujete, več na povezavi.

Srečno in varno na cestah!

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.