PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 4. novembra

26. oktober 2016 08:25

Zaradi začetka jesenskih počitnic in praznikov v večjem delu Evrope pričakujemo povečan promet proti turističnim krajem in nazaj, največ konec tedna.

1. novembra bo tudi tradicionalno povečan promet v okolici pokopališč, ponekod bo veljal poseben prometni režim, zato naj vozniki upoštevajo navodila policije in drugih pristojnih služb.
 
 

Zaradi praznika v Avstriji je v četrtek, 27. oktobra,  pričakovati povečano število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo, predvsem pred predorom Karavanke. V Avstriji je s 1.11. tudi obvezna zimska oprema.  

V Sloveniji velja prepoved tovornega prometa nad 7,5 t od nedelje, 30. oktobra, do torka, 1. novembra. Pred prepovedjo in po njej bo na slovenskih avtocestah povečan tovorni promet, na mejnih prehodih s Hrvaško pa je za tovorna vozila pričakovati tudi daljše čakalne dobe.     

PREDVIDENA DELA

ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1 
 

Na odseku Arja vas – Šentrupert, promet poteka po desni polovici AC dvosmerno, v vsako smer sta zagotovljena dva zožena prometna pasova. Promet bo po tem režimu potekal predvidoma do 21.11.. Do četrtka, 27.10. do predvidoma 17. ure bo zaprt izvoz Žalec v smeri Ljubljane.   

PRIMORSKA AVTOCESTA, A1


Zaradi pregleda viadukta Verd bo zaprt vozni pas proti Ljubljani v soboto, 29.10. od 8. do 16. ure na odseku Logatec – Vrhnika, 

V nedeljo, 30.10.2016 od 8. do 16. ure bo na odseku Postojna  - Unec, proti Ljubljani zaprt vozni pas, zaradi pregleda viadukta Ravbarkomanda

Na odseku Razdrto–Senožeče bo v soboto, 30. oktobra, promet med predvidoma 8. in 16. uro na krajši razdalji proti Kopru urejen zgolj po enem pasu (postavitev betonske varnostne ograje).

 
Do predvidoma, 3. 11. je na odseku Senožeče – Razdrto v smeri Ljubljane, zaprt prehitevalni pas – promet poteka po počasnem in voznem pasu.

 

Od začetka novembra vse do 15. 11. bo na odseku Senožeče – Razdrto proti Ljubljani, zaprt prehitevalni pas – promet bo potekal po počasnem in voznem pasu.  


 

GORENJSKA AVTOCESTA, A2


Promet med priključkoma Kranj – zahod in Kranj – vzhod (na viaduktu Rupovščica) bo v smeri Ljubljane potekal po dveh zoženih pasovih.

 

OSTALE CESTE
 

Na cesti R1, 210, Kranj (Primskovo – Labore), med uvozom v trgovski center in Cesto 1. maja  poteka vse do 5. 11. polovična zapora zaradi del. V času prometnih konic so možni zastoji med cesto Staneta Žagarja in Ljubljansko cesto (Labore) v obe smeri.

 

V Ljubljani, bo od srede do nedelje, 2. do 6. novembra 2016, zaradi del za ves promet zaprto križišče Kajuhove ulice in Letališke ceste. Obvoz bo urejen po Zaloški cesti, servisni cesti vzhodne obvoznice in Letališki cesti oziroma po Šmartinski, Njegoševi in Zaloški cesti.

NAPOTKI

Voznike opozarjamo na meglo in posledično slabšo vidljivost, vlago in možno spolzko cestišče ter daljše zavorne poti.

Približuje se 15. november, ko je za motorna in priklopna vozila v cestnem prometu v Sloveniji obvezna predpisana zimska. Priporočamo: preden se odpravite na vožnjo ter v druge dežele preverite, kaj zahtevajo na cilju kamor potujete.

PROMETNE INFORMACIJE

Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah. Priporočamo:
-
pregled poti preko spletne strani promet.si;
-
klic operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44;
-
mobilno aplikacijo DarsPromet+;
- družbena omrežja (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);
- spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah.

Želimo vam prijetno vožnjo.

 

Na cesti Kranjska Gora - Vršič – Trenta, čez prelaz Vršič je obvezna zimska oprema.

Pri vseh predvidenih delih so možne spremembe.

PRIREDITVE

Zaradi maratona bodo 30.10. zaprte nekatere ceste v Ljubljani in okolici (ljubljanski maraton)… več

V nedeljo, 30.10. od 8. do 13. ure je na severni ljubljanski obvoznici, H3 zaprt priključek Ljubljana –sever/ Vodnikova cesta. Obvoz je preko priključka Ljubljana – center (ljubljanski maraton).

R2-402, Solkan – Gonjače, dvosmerni promet za vsa vozila, v soboto in nedeljo, do 30. 10. od 10. do 17.30 (skoki z mostu čez Sočo 2016).

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.