PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 5. avgusta

27. julij 2016 08:30

Pred nami je prometno izredno obremenjen konec tedna. Med 28. in 31. julijem, je pričakovati izredno povečan promet od Avstrije in Italije proti Hrvaški, prav tako tudi od Italije proti Madžarski, iz mestnih središč proti turističnim krajem, na obalnih cestah ter mejnih prehodih. Ob koncu tedna se začenjajo tudi počitnice v nemških zveznih deželah Bavarska in Baden Wuerttemberg ter v Italiji.V sredini prihodnjega tedna je pričakovati povečano število tovornih vozil pred mejo s Hrvaško, zaradi petkovega praznika na Hrvaškem.

Voznikom svetujemo, da v soboto, 30. julija, zaradi predvidenih dolgotrajnih cestnih zapor pot skrbno načrtujete.

To soboto, 30. 7. 2016 je zaradi slovesnosti pri Ruski kapelici ter obiska predsednika Ruske federacije ter ukrepov, ki bodo sprejeti za zagotovitev varnosti, predviden močno oviran in povečan promet na vseh glavnih in lokalnih cestah na območju Gorenjske (širše območje Letališča Jožeta Pučnika, gorenjska avtocesta med Ljubljano in predorom Karavanke ter državna cesta med Jesenicami in prelazom Vršič) in Ljubljane (severna obvoznica) oviran, saj bodo ceste na relacijah potovanja varovane osebe daljši ali krajši čas tudi zaprte. Lokalni promet bo sicer možen na vzporednih cestah, ki pa bodo glede na vrhunec turistične sezone prometno zelo obremenjene.


Predvidena je zapora Vršiča že v petek okoli 20. ure. Sicer pa v soboto v načrt potovanja ne vključite slovensko-avstrijskega predora Karavanke na avtocesti A2, saj bo 30. julija čez dan večkrat zaprt v obeh smereh. Izdana bo tudi posebna Uredba o omejitvi tovornega prometa na cestah v RS....več o ODREDBI , UL RS.

Vsekakor priporočamo poslušanje in spremljanje prometnih informacij ter upoštevanje prometne signalizacije.
Več na povezavi: Oviran promet na območju Gorenjske in Ljubljane.

Zastoje je tako zadnjo soboto v juliju kot v avgustu pričakovati med koncem podravske avtocesti A4 ter prehodom Gruškovje v smeri Hrvaške. Voznikom priporočamo, da uporabijo alternativne poti. Več na povezavi.
 
Ob petkih popoldne je pričakovati zastoje na celotni zahodni ljubljanski obvoznici proti Primorski ter na mejnih prehodih s Hrvaško. Ob sobotah in nedeljah je pričakovati tudi povečan promet v obratni smeri, od hrvaške in slovenske obale proti Avstriji, pa tudi od drugih turističnih krajev proti notranjosti. Ob sobotah je pričakovati daljše zastoje pred predorom Karavanke, na mejnih prehodih v Istri ter Gruškovju. Pričakuje se tudi zelo gost promet proti Madžarski. V času zastojev priporočamo uporabo manj obremenjenih mejnih prehodov npr.: Dobovec, Zavrč, Sočerga ter Petrina. Priporočamo da se na pot odpravite zgodaj zjutraj ali proti večeru.

 
PREDVIDENA DELA
 
SEVERNA LJUBLJANSKA OBVOZNICA, H3
Na severni ljubljanski obvoznici potekajo obsežna obnovitvena dela. Promet med Tomačevim in Celovško cesto poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Proti Kosezam sta zaprta izvoz na Celovško cesto ter uvoz Ind. cona Šiška. Promet za tovorna vozila nad 7,5 ton med Štajersko in Primorsko ter obratno je preusmerjen na vzhodno in južno ljubljansko obvoznico. Več informacij: tu.
 
PRIMORSKA AVTOCESTA, A2
Na odseku med Logatcem in Razdrtim so predvidena dela na odstavnem pasu (delo na jekleni varnostni ograji). Dela bodo potekala do sredine avgusta, v času med 5. in 21. uro.
 
ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1
Na odseku Arja vas (Žalec)–Šempeter potekajo obsežna obnovitvena dela. Predvidoma do 23. avgusta, bo promet potekal po dveh (zoženih) pasovih v obe smeri. Več: tu.
 
HITRA CESTA SKOZI MARIBOR, H2
Dars bo v avgustu izvedel načrtovano obnovo elektro strojne opreme v pokritem vkopu Maribor na hitri cesti skozi Maribor. Z deli bodo začeli v ponedeljek, 1.8. promet pa bo potekal le v eni smeri. Nekaj dni konec avgusta pa bo cesta povsem zaprta. Obvoz bo urejen po občinskih cestah. Dela se bodo izvajala v pokritem vkopu na Pobrežju tik pred prehodom ceste na dvoetažni most čez Dravo. Prvi teden bo za ves promet zaprto smerno vozišče proti Ljubljani, drugi teden pa smerno vozišče proti Šentilju. Obvozi bodo potekali ali preko Melja skozi središče mesta ali prek Pobrežja.
 
GORENJSKA AVTOCESTA, A2
Opozarjamo na predvideno povečano število tovornih vozil pred predorom Karavanke proti Avstriji v ponedeljek, v času zastoja je oviran promet tudi pri izvozu Hrušica.
 
Na gorenjski avtocesti bodo predvidoma v času med 1.8. in 6.8. potekala dela (urejanje intervencijskih prehodov) med priključkoma KR - zahod in KR - vzhod v obeh smereh. Promet bo potekal po dveh zoženih pasovih.

NAPOTKI
Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah ter upoštevajte prometni koledar: povezava.

Na pot se odpravite izven največje vročine in prometne gostote, s pravilno naloženim tovorom, spočiti in z dovolj tekočine (plastenke z vodo).
 
Več informacij:
• pregled poti preko spletne strani promet.si;
• klic operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC);
• uporaba avtomatskega telefonskega odzivnika o stanju prometa na avtocestah: 080 22 44;
• mobilna aplikacija DarsPromet+;
 Twiter @DARS_si;
• preko Facebook strani Vozimo pametno www.facebook.com/Vozimo.pametno;
• spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah.

Srečno in previdno vožnjo! 

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.