PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 5. decembra 2019

28. november 2019 12:14

Prehajamo v zadnji mesec v letu oziroma tudi v praznični december, kar pomeni večje število dogodkov ter tudi možnosti spremembe prometnih ureditev v nekaterih krajih ali v mestnih središčih, zato priporočamo načrtovanje poti ter previdno in pozorno na cestah. Naj vas prijetna družba ne zavede, ostanite vzoren voznik na poti in ob povratku na cilj. Za december so običajne lokalne zgostitve prometa zaradi prireditev in nakupovanja. Več prometa kot običajno je pričakovati  tudi v okolici turističnih krajev in v obratni smeri, predvsem ob koncih tedna.

V obdobju je pričakovati predvsem promet iz urbanih središč proti turističnim krajem ali krajem, kjer potekajo dogodki (sejmi, prireditve ob prazničnih dogodkih/prižigi luči, športnim dogodkom, ipd...).

Glede na vremenske napovedi bo sicer spremenljivo, v nedeljo in v začetku prihodnjega tedna se možnost za padavine znova poveča ter dež lahko po nižinah preide v sneg.

Predvidena dela

A2, gorenjska avtocesta

V torek, 3. 12. 2019, od 9. do 15. ure, bodo potekala vzdrževalna dela v predoru Karavanke. Promet bo potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom do 30 minut. Maksimalna širina transporta do 3,75 m.

A1, štajerska avtocesta

Med Blagovico in Krtino, v obe smeri, na območju bivše CP Kompolje, so predvidene pol urne popolne zapore avtoceste ter priključka Blagovica in Lukovica (uvoz Blagovica proti Ljubljani ter uvoz Lukovica proti Mariboru, zaradi montaže SPIS portalov.

Zapore bodo v času od 22.30 do cca 23. ure ter ob 0.30 ure do cca 1. ure, v nočeh na petek, 5./6. 12. 2019 in v naslednjem tednu na petek, 12./13. 12. 2019.

Zaradi pripravljalnih in zaključevanjih del, ki se bodo izvajala v zaporah, pred vzpostavitvijo popolnih zapor, bo promet, v zgoraj omenjenih terminih, oviran med 21. in 5. uro.

A1, H5, primorska avtocesta in hitra cesta

Avtocesta A1 od razcepa Srmin do priključka Kozina proti Ljubljani bo za ves promet zaprta v nočeh na soboto, 29./30.11. in na nedeljo,30. /1. 12. v času od 21. zvečer do 5. ure zjutraj. Obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Zapore so potrebne zaradi izvajanja monitoringa in glavnih pregledov predorov ter izvajanja vzdrževalnih del.

V noči na četrtek, 4./5. 12. bo na odseku hitre ceste H5 med razcepom Srmin in priključkom Bertoki izvedenih več kratkotrajnih popolnih zapor zaradi montaže novega in rušitve starega portala spremenljive prometne signalizacije.

 

Hitra cesta Koper - Škofije bo zaprta:
- v noči na četrtek med priključkom Bertoki in razcepom Srmin v obe smeri, predvidoma med 22. uro in 1:30, dve kratkotrajni popolni zapori;
- ter v noči na petek, 
5. decembra, predvidoma ob 22. uri, kratkotrajna zapora v obe smeri.

 
Dela na glavnih in regionalnih cestah:

V Ljubljani, je popolna zapora ceste skozi Sneberje podaljšana do 20. 12. 2019, med križiščema Sneberske ceste in cesto Trbeže.

Na regionalni cesti Bled - Lesce, v križišču pri Lescah, je polovična zapora zaradi postavitve protihrupne ograje do 30. novembra 2019. Dela potekajo med ponedeljkom in petkom. Promet proti Bledu poteka po obstoječem vozišču, za promet proti avtocesti pa je obvoz skozi Lesce med tednom. V času prometnih konic nastaja zastoj iz Bleda proti Lescam.

Cesta čez prelaz Vršič je prevozna za osebna vozila, stanje na prelazu je odvisno od vremena, zato se tudi spreminja.

Za več podatkov o delih na preostalih cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost Delo na cesti).

Vreme

Po podatkih ARSO, bo prevladovalo spremenljivo vreme, z občasnimi padavinami, ki se bodo po nedelji spremenile tudi v sneg do nižin.

Preventiva

V zimskih razmerah: Vozniki lahko, predvsem z ustrezno zimsko opremo in strpnostjo, v zimskem času bistveno pripomorejo k boljši prevoznosti cest, hkrati pa tudi k prihranku uporabe posipnih materialov in tako k boljšemu ohranjanju in varstvu cest, vozil in okolja. Več.

  

Zgodba z druge strani stožcev, na povezavi.  

Sneg in čiščenje cest: z Darsom na terenu, na povezavi.  

Prireditve

Različni kraji, mestna jedra, trgi, ulice ali vasi zaživijo z različnimi prireditvami (sejmi, prižiganjem luči in drugimi dogodki) zadnji mesec v letu. Pozivamo vse voznike oziroma obiskovalce, da načrtujejo svoja potovanja na dogodke, pričakujejo lahko možnost povečanega prometa v smereh potovanja na dogodke ter predlagamo, da preučijo možnost parkiranja.

Prometne informacije: 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah, preglejte predvidena dela ter sledite ostalim priporočenim informacijam.

Priporočeni viri informacij:

Srečno in varno vožnjo!

Prometno informacijski center

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.