PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 5. julija 2018

28. junij 2018 12:04

Glede na izkušnje preteklih let se bodo julija turistične prometne konice ob vikendih višale vse do konca meseca. Ta teden bo na več prometa predvsem od Avstrije proti Hrvaški vplival začetek počitnic na Poljskem, Češkem in Slovaškem ter v delih Avstrije, Nemčije in Švice.

Poleg avtocest od Karavank proti Kopru in od Šentilja proti Ptuju bodo zelo obremenjene tudi ceste proti mejnim prehodom v Istri ter mejnemu prehodu Gruškovje. Nekaj napotkov za slednjega lahko dobite na tej povezavi.

Priporočamo, da se vozniki na pot odpravijo ponoči ali v zelo zgodnjih jutranjih urah. V pomoč pri načrtovanju poti je na voljo tudi prometni koledar.

Predvidena dela in zapore

Občasne zgostitve lahko pričakujemo na cestninskih postajah, zaradi preureditve, zato voznike opozarjamo na previdno vožnjo. Ta čas potekajo dela na cestninskih postajah Log in Torovo. V noči na ponedeljek, s 1. na 2. julij, bo na CP Log dodatno oviran promet zaradi spreminjanja zapore.

Na cestninski postaji Unec se bodo pripravljalna dela začela predvidoma 2. julija, postavitev popolne zapore, ki bo trajala sedem dni, je predvidena za 7. julija. Več informacij na tej povezavi.

Voznike naprošamo za previdnost zaradi košnje trave ter ostalih del, ki potekajo na različnih odsekih avtocest in hitrih cest v obsegu aktivnosti rednega letnega vzdrževanja.

A1, H3, Ljubljanska obvoznica

Zaradi vgradnje led smernikov v asfaltno vozišče, je predvidena v nedeljo, 1. julija zapora odstavnega in voznega pasu v razcepu Kozarje – Brezovica, od južne obvoznice proti Kopru, med 5. in 23. uro. Promet bo potekal po prehitevalnem pasu.

Na razcepu Malence z vzhodne na južno ljubljansko obvoznico je predvidoma do 13. julija 2018 zaradi del na odstavnem pasu oviran promet.

A1, primorska avtocesta

Na viaduktu Ravbarkomanda se nadaljuje obnova. Promet poteka po dveh zoženih pasovih.

H4, hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na odseku hitre ceste Vipava – Ajdovščina – Selo, poteka obnova vozišča v obe smeri. Trenutno med Selom in Vipavo promet poteka po eni polovici hitre ceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje.

A1, štajerska avtocesta

Na odseku Arja vas – Celje proti Mariboru, so predvidena dela (zamenjava protihrupnih ograj) od ponedeljka, 2. julija, do srede, 4. julija, od 6. do 20. ure. Zaprt bo vozni pas. Prav tako bo oviran promet na uvozu Žalec proti Mariboru.

V četrtek, 5. julija pa bo od 6. do predvidoma 15. ure na istem odseku zaprt prehitevalni pas. Predvidoma od 15. do 20. ure bo zaprt vozni pas, promet pa bo potekal po prehitevalnem pasu. Oviran promet je predviden tudi na uvozu Celje - zahod in počivališče Lopata proti Mariboru.

Od petka, 6. julija, do predvidoma 19. julija  bodo na odseku Arja vas – Celje proti Mariboru potekala dela (zamenjava protihrupnih ograj). V smeri Maribora bosta vzpostavljena dva začasna pasova, prav tako pa bo oviran promet na uvozu Celje zahod in počivališče Lopata proti Mariboru.

V ponedeljek, torek in sredo, 2., 3. in 4. julija, je v času prometnih konic med 14. in 17. uro predviden umik zapore voznega pasu. Zaprt bo le odstavni pas.

A2, gorenjska avtocesta

Na gorenjski avtocesti bo v četrtek, 5. julija, zaprt izvoz Lesce iz smeri Ljubljane, med 8. in 14. uro. Obvoz bo preko Radovljice.

Dela na glavnih in regionalnih cestah

V Mariboru se je začela obnova mestne vpadnice R2-430, Maribor (Ptujska) – Hoče, dela bodo potekala v več fazah. Več informacij na povezavi. V času prometnih konic so možni zastoji.

Na glavni cesti G2-104, Ljubljana (Črnuče - Tomačevo) so predvidena dela do 30. avgusta. Promet poteka v obe smeri po enem voznem pasu v vsako smer. V zadnji fazi bodo dela potekala še v območju samega križišča z Brnčičevo cesto. Možni obvozi so na relaciji iz Črnuč po Dunajski cesti do Ljubljane oz. severne obvoznice in iz Črnuč po Zasavski cesti na AC priključek Šentjakob in naprej po avtocesti A1 proti ljubljanskem obroču. Enako velja v obratni smeri.

Regionalna cesta R2-433, Lenart - Trate, med Ledinekom in Žicami, zaprta do 17. julija. Obvoz je po cesti Zg. Ščavnica – Sv. Ana v Slovenskih Goricah – Ledinek - Dražen Vrh.

Regionalna cesta R1-219, Podčetrtek - Bistrica ob Sotli, zaprta med Lastničem in Srebrnikom zaradi obnove vozišča, predvidoma do 27. julija. Obvoz je urejen na relaciji: Prelasko – Kozje – Podsreda – Bistrica ob Sotli.
 
Regionalna cesta R2-414, Kamnik – Vransko, v Kamniku (med Šolsko ulico in Cankarjevo cesto), občasne do 1 urne popolne zapore zaradi sanacije brežin predvidoma do konca avgusta. Obvoz za osebna vozila je urejen, v času popolne zapore obvoz za ostala vozila ni.

Pregled drugih del na cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost Delo na cesti).

Nekatere prireditve in zapore na cestah:

 • Željne - Rog - Baza - Podturn, 29. junija od 16:45 do 20.15 ure v trajanju 45 minut, popolna zapora (Mednarodna kolesarska dirka po Dolenjski).
 • Lipica - Kropa - Rudno, 29. junija, od 17.30 do 22. ure; Davča – Novaki, 7.30 do 13.30; Vresje – Sorica, 30.6. od 14. do 20.30 ure, Sorica - Podrošt, 30. junija. od 14. do 20.30, Lipnica - Kropa - Rudno, 30. junija od 15.15 do 21.30, popolna zapora na vseh navedenih odsekih v trajanju do 6o minut ((Rally Železniki).
 • Bloška Polica - Sodražica, od 30. junija od 20. ure do 1. julija 2018, popolna zapora z obvozom (Tržni dan).
 • Vahta - Gabrje, 1. julija, od 10. do 11. ure, popolna zapora (tek Gorjanci).

  Preventiva

  Vožnja na prekratki varnostni razdalji statistično predstavlja enega bolj pogostih vzrokov prometnih nesreč (več).  Nekaj koristnih nasvetov za varen prevoz prtljage ob odhodu na počitnice lahko najdete na  tej povezavi.

  Prometne informacije
  Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
  - spletne strani www.promet.si,
  - operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
  - mobilne aplikacije DarsPromet+,
  - družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
  - spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

  Napoved prometa za poletje - poletni prometni koledar, dela in ovire v prometu.

  Srečno in previdno vožnjo vam želi Prometnoinformacijski center za državne ceste.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.