PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 6. decembra 2018

29. november 2018 06:20

Stopamo v praznični mesec december, poln dogodkov in praznovanj, zato previdno in pozorno na cestah. Naj vas prijetna družba ne zavede, ostanite vzoren voznik na poti in ob povratku na cilj. Za december so običajne lokalne zgostitve prometa zaradi prireditev in nakupovanja. Več prometa kot običajno je pričakovati  tudi v okolici turističnih krajev in v obratni smeri, predvsem ob koncih tedna.

Predvidena dela in zapore

Do Miklavža ni predvidenih večjih obnovitvenih del ali del rednega vzdrževanja, ki bi bistveno ovirala promet.

Osrednja Slovenija

Zaradi krpanja vzporedne servisne ceste na počivališču Barje II (jug), bo na počivališču v četrtek in petek, 28., 29. in verjetno tudi 30. novembra 2018 med predvidoma 7. in 17. uro oviran promet.

A2, primorska avtocesta

V noči na torek in sredo, 3./4. in 4./5. decembra bo zaprt predor Kastelec med 20. in 5. uro zjutraj, in sicer:
- v noči na torek proti Ljubljani ter v noči na sredo proti KopruObvoz med priključkoma Kastelec in Kozina bo urejen po vzporedni regionalni cesti.

A2, gorenjska avtocesta

Zaradi ureditve odvodnjavanja na cestninski postaji Hrušica bo predvidoma do 30. novembra zaprta skrajno desna steza A, namenjena za cestninjenje tovornih vozil. Promet bo zato preusmerjen na stezo B. (Odstranjena zapora 29.11. 2018) 

V ponedeljek, 3. decembra, bo zaradi nakladanja izrednega tovora med 7.30 in 13. uro zaprt vozni pas na odseku Lesce – Radovljica proti Avstriji.

Zaradi menjave odbojnih ograj (poškodovanih v prometnih nesrečah) so predvidene naslednje zapore:
- v torek, 4. decembra bo na odseku Kranj vzhod – Brnik proti Ljubljani, med 10.30 in 14. uro zaprt prehitevalni pas;
- v  četrtek, 6. decembra bo na odseku Brnik - Vodice proti Avstriji, med 9. in 14. uro zaprt odstavni pas.

Zaradi testiranja predorske opreme bo v četrtek, 6. decembra, med 20. in 23. uro, zaprt predor Šentvid proti Ljubljani. Zaprta bo tudi priključna cev iz Celovške ceste. V času zapore bo promet preusmerjen preko priključka Šentvid (14) po Celovški cesti in priključku Lj - sever nazaj na H3. 


Dela na drugih cestah

Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila. Prevoznost je odvisna od vremenskih razmer, zato se lahko podatek spremeni.

Na cesti Ljubečna - Bukovžlak, na nadvozu avtocestnega priključka Celje vzhod, je polovična zapora od 3. do 5. decembra, med 8. in 16. uro. Promet bo v času zapore potekal enosmerno izmenično s pomočjo ročnega usmerjanja.

Glavna gradbena dela pri nadgradnji železniškega odseka Pesnica – Šentilj–državna meja ter na postajah Pesnica in Šentilj, se prevešajo v drugo, zaključno fazo. Od 1. do 3.decembra bo na regionalni cesti zaprt nivojski prehod Štrihovec 4. Obvoz za lokalni promet bo potekal po regionalnih in občinskih cestah, za tranzitni promet pa po avtocesti A1, Pesnica – Šentilj in obratno.

Od vremenskih razmer do odvisne naslednje zapore: 

  • Od 29. do 30. novembra bo zaprt nivojski prehod Štrihovec 1.
  • Od 30. novembra do 1. decembra bo zaprt nivojski prehod Štrihovec 2.
  • Od 3. do 4. decembra bo zaprt nivojski prehod Šentilj 1.
  • Od 4. do 5. decembra bo zaprt nivojski prehod Šentilj 2.

Pregled drugih del na cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost »Delo na cesti«).

Vreme

Večji del obdobja bo prevladovalo suho vreme, verjetnost rahlih padavin je predvidena v soboto in ponedeljek. V petek in soboto bodo dnevne temperature v notranjosti Slovenije okoli 0, od nedelje do srede pa okoli 5 °C. Največ sonca na Primorskem in v višjih legah.

Prireditve

Različni kraji, mestna jedra, trgi, ulice ali vasi zaživijo z različnimi prireditvami (sejmi, prižiganjem luči in drugimi dogodki) zadnji mesec v letu. Pozivamo vse voznike oziroma obiskovalce, da načrtujejo svoja potovanja na dogodke, pričakujejo lahko možnost povečanega prometa v smereh potovanja na dogodke ter predlagamo, da preučijo možnost parkiranja.

V petek, 30. novembra se pričakuje povečan promet v Podkorenu in v okolici zaradi prireditve (Ognjeni spektakel "Prihod Parkeljnov treh dežel"), predvsem zvečer od pol šeste ure naprej.

Novosti: Podravska avtocesta med Podlehnikom in Gruškovjem bo predana prometu v petek, 30. novembra, v popoldanskem času.

Preventiva

V času sneženja upoštevajte prometno signalizacijo, vožnjo prilagodite razmeram na cesti in ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Računajte, da bo potovanje trajalo dlje, zato se na pot odpravite prej.

Jutranji mraz povzroča zaledenela stekla, zato pozivamo, da očistite svoja vozila predno se odpravite na pot. Opažamo namreč, da posamezni vozniki sedejo za volan, ne da bi očistili led z vetrobranskega stekla in luči. " Priporočamo, da upoštevajte nasvete in pred vožnjo očistite vozilo. S tem boste bistveno zmanjšali tveganje za nastanek nesreče".Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
- spletne strani www.promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Napoved gostote prometa si lahko ogledate v prometnem koledarju.

Moj PIC: »Informacije na moji poti, prijavi se v MojPIC

Srečno in previdno vožnjo vam želi Prometno-informacijski center za državne ceste.

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.