PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 7. aprila

30. marec 2017 11:32

Konec tedna, posebej ob lepem vremenu, pričakujemo nekoliko povečan promet proti turističnim krajem in nazaj. 

Zaradi nujnih del ob vzpostavitvi 126 portalov elektronskega cestninskega sistema voznike pozivamo k razumevanje in strpnosti, saj so pred zaporami možni zastoji.

Predvidena dela

Vse do 1. aprila so predvidena nočna dela v predorih Šentvid, Golovec, Debeli hrib in Mali vrh v času od 20. do 5.30 ure zjutraj naslednjega dne, zaradi visokotlačnega čiščenje naprav za odvodnjavanje, drenaž in votlih rodnikov v obeh smereh.

Zaradi del v predoru Karavanke bo od ponedeljka, 3. aprila od 23. ure, do petka, 7. aprila do 5. ure zjutraj skozi predor promet potekal izmenično enosmerno. Predvidena čakalna doba je 30 minut.

Na primorski avtocesti bodo v nedeljo, 2. aprila od polnoči vse do 14. ure, med cestninsko postajo Log in Brezovico proti Ljubljani zaprli vozni pas zaradi preplastitve vozišča.

Prireditve

R2 – 448, Novo mesto (Mačkovec) – Otočec, popolna zapora – brez obvoza, 2. 4. od 12. do 17. ure (mednarodna kolesarska prireditev).

Preventiva

Na celotnem obroču je bila v sredini marca vzpostavljena prometna signalizacija, ki določa, da je prepovedano prehitevanje za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3,5 tone. Z 2. aprilom 2017 je vzpostavlja nova prometna ureditev. Več informacij na povezavi ukrepi za večjo prometno varnost na ljubljanskem obroču.

Vse do 9. aprila poteka nacionalna akcija namenjena večji varnosti motoristov, med drugim potekajo tudi številne preventivne akcije za motoriste. Namen akcije je opozoriti motoriste na pomen ustrezne priprave ob začetku motoristične sezone, uporabe zaščitne opreme ter na nepredvidljive situacije pasti na cesti in druge udeležence v prometu. Več na povezati motoristi.

Zaradi poostrenega nadzora vseh potnikov, na zunanjih mejah EU oziroma schengenskih mejah, tudi državljanov EU, je od 7. aprila dalje pričakovati zastoje na mejnih prehodih s Hrvaško tako za tovorna kot osebna vozila. Še posebej v času Velikonočnih počitnic v nekaterih evropskih deželah. Ukrep je posledica terorističnih napadov v Evropi.

PROMETNE INFORMACIJE

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah preko:

• spletne strani promet.si; • operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44; • mobilne aplikacije DarsPromet+; • družbenih omrežij (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);

• spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah.

Srečno in varno vožnjo vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.