PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 7. marca 2019

28. februar 2019 11:38

Konec tedna bo povečan promet proti turističnim krajem in nazaj, saj se zaključujejo počitnice v zahodnem delu Slovenije ter delu Nemčije. V zahodnem delu Slovenije bodo med tednom spet bolj izrazite jutranje in popoldanske prometne konice.

Predvidena dela in zapore

Na različnih lokacijah poteka obsekavanje rastlinja ter čiščenje okolice, zato previdno in pozorno.

Na odsekih Malence – Šmarje Sap, Domžale – Šentjakob, Šentjakob - Zadobrova, Zaloška – Litijska, Barjanska - Vič, Dolenjska - Vič, Dolenjska – Barjanska, Litijska - Malence in Blagovica - Krtina se nadaljujejo pripravljalna dela za postavitev nosilcev spremenljive prometne signalizacije. Dela se bodo sproti prilagajala vremenskim razmeram.

A2, gorenjska avtocesta

V noči na petek (z 28. februarja na 1. marec) od 20. do 5. ure zjutraj so v predoru Karavanke načrtovana vzdrževalna dela. Promet bo potekal v intervalih s čakanjem pred predorom predvidoma do 30 minut. Maksimalna širina transporta je do 3,5 m.

A1, primorska avtocesta; A3, Gabrk – Fernetiči, H4

V nedeljo, 3. marca:
-  okoli 12. ure je proti Kopru predvidena zapora desnega smernega vozišča (voznega pasu) na viaduktu Ivanje selo;
- od 8. do predvidoma 18. ure, je od razcepa Nanos do Vipave proti Novi Gorici zaradi sanacijskih del predvidena popolna zapora. Obvoz bo potekal preko izvoza Razdrto in regionalne ceste Razdrto – Vipava.

Na odseku A1, Senožeče - Srmin in A3, Gabrk - Fernetiči še vedno potekajo dela dopolnitve jeklenih varnostnih ograj na različnih lokacijah, ki se dnevno spreminjajo.

Na hitri cesti H4 med razcepom Nanos in priključkom Vipava je zaradi sanacije po poškodbi hitrost v predoru Barnica omejena na 60 km/h.

V primeru ugodnega vremena se bo že prihajajoči teden začela obnova talnih označb med Kozino in Koprom.

A1, štajerska avtocesta

V okolici Slovenskih Konjic bodo zaradi zamenjave in posodobitve kažipotne signalizacije občasne zapore odstavnega in voznega pasu, zaradi česar se v prometnih konicah lahko pričakujejo krajši zastoji.

Pomembnejša dela na glavnih in regionalnih cestah

Predvidoma v torek, 5. marca, se bodo začela dela na izgradnji stalnega krožnega križišča (namesto obstoječega montažnega) na glavni cesti G2, Izola - Valeta na odcepu za Strunjan. Dela bodo predvidoma potekala do konca aprila. Promet bo po porušitvi obstoječega montažnega krožišča in do izgradnje novega urejen s semaforji. V času prometnih konic je pričakovati zastoje, predvsem med Izolo in Valeto.

Na regionalni cesti R2-447, Ločica - Trojane, je predvidena delna zapora od 5. do predvidoma 16. marca. Promet v času zapore bo potekal enosmerno izmenično s pomočjo semaforjev. Zapora bo označena z ustrezno cestno prometno signalizacijo.

Prelaz Vršič je prevozen za osebna vozila z zimsko opremo.

Pregled drugih del na cestah najdete, če označite rubriko Dela na zemljevidu na www.promet.si.

Preventiva

Dež in slaba vidljivost zahtevata posebno pozornost. Nekaj koristnih informacij si oglejte na povezavi: «Zmanjšajmo hitrost vožnje in podvojimo varnostno razdaljo«

Prireditve

Vse do 6. marca bodo po vsej Sloveniji potekale številne pustne prireditve in povorke, ki bodo ovirale promet. Največje bodo v Cerknem, Cerknici in na Ptuju. Policija svetuje, da poskrbite za svojo varnost.

Vreme: Po podatkih ARSO se bo konec tedna vreme poslabšalo, prihodnji teden pa bo večji del prevladovalo deževno vreme.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
-              spletne strani www.promet.si
-              operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno)
-              mobilne aplikacije DarsPromet+
-              družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno)
-          spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Moj PIC: »Informacije na moji poti. V MojPIC se lahko prijavite preko spleta promet.si, z Google ali Facebook računom ter izbirate nekatere vsebine npr. (moje poti, števci, merilna mesta sistema Burja, počivališča, kamere) na svoj način.«

Srečno in previdno vožnjo vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.