PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 7. novembra 2019

30. oktober 2019 12:29

Konec tedna se obeta nekoliko povečan promet zaradi praznika in počitnic v številnih evropskih državah. Dan pred prazniki ter po vikendu tudi povečano število tovornih vozil.

Zgostitve se obetajo predvsem iz smeri Avstrije proti Hrvaški in Italije proti Obrežju, predvsem v sredo, 30. oktobra in v četrtek, 31. oktobra.

Povečan promet bo tudi 3. novembra od turističnih krajev proti večjim mestnim središčem.

DELOVNE ZAPORE NA AVTOCESTAH IN HITRIH CESTA


A2, gorenjska avtocesta

Med priključkoma Kranj vzhod in Brezje (na odseku predor Ljubno - Kranj zahod), predvidoma do 25. novembra, promet poteka v obe smeri po dveh zoženih pasovih.

Med priključkoma Jesenice zahod in vzhod, v obeh smereh, zaradi sanacije viaduktov Podmežakla predvidoma do sredine novembra, promet poteka dvosmerno po drugi polovici avtoceste. Do 8. novembra bo mogoč prevoz vozil največje dovoljene širine 3,3 m.

A2, dolenjska avtocesta

Na odseku Šmarje Sap - Grosuplje proti Novemu mestu bo do 16. 11. 2019 promet potekal po dveh zoženih pasovih. V območju zapore bo hitrost omejena na 80 km/h.

Med priključkoma Grosuplje vzhod in Ivančno Gorico, je promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Predvidena je sprememba poteka prometnega, občasno bo potekal samo po enem voznem pasu.

A1, štajerska avtocesta

V sredo in četrtek, 6. in 7. novembra, bo med Framom in Slov. Bistrico proti Ljubljani, potekal promet po 7. uri, po voznem in počasnem pasu.

Na priključku Žalec (Arja vas), bo predvidoma do 12. novembra 2019, zaradi izvedbe semaforizacije križišč izvoznih krakov oviran promet.

Na odseku med Šentiljem in Pesnico so vzpostavljene delne in popolne zapore zaradi odstranjevanja cestninske postaje Pesnica in preureditve njenega območja, predvidoma do 10. novembra.

H2, hitra cesta skozi Maribor

V torek, 5. 11. po 6. uri, bo zapora pokritega vkopa Maribor proti Pesnici, med priključkoma Maribor in Pobrežje center. Obvoz bo preko priključka Pobrežje. Predvidena zapora bo do 10. 11. 2019.

V nedeljo, 3.11. bo zaprta hitra cesta na odseku Pesnica - Maribor center, vsi priključki na ta del hitre ceste, zaradi izrednega dogodka (neeksplodiranih ubojnih sredstev (NUS).

H4, vipavska hitra cesta

Od ponedeljka do petka, 4. - 8. 11. 2019, med 8. in 14. uro, bo na odseku razcep Nanos – Vipava in nazaj – pranje tunelov. Promet bo potekal izmenično po enem voznem pasu.

Na odseku med Vogrskim in Šempetrom, v obe smeri, predvidoma do 23. 11. 2019 poteka promet po dveh zoženih prometnih pasovih.

A1, primorska avtocesta

 

 

V noči na petek, 7./ 8. 11. 2019, bo na odseku razcep Nanos – Senožeče proti Kopru, od 20.30 ure zaprt vozni pas. Izvajala se boda dela zamenjava portala SNVP. 

Med 22. uro  in 23. uro ter 01:30 uro  in 02:30 uro, bo 30 minutna popolna zapora zaradi demontaž prečke portala. Istočasno bo zaprt prehitevalni pas proti Ljubljani, promet bo potekal po voznem in počasnem. Avtocesto bo možno zapustiti na izvozu Razdrto.

Med predorom Dekani in Črnim Kalom ter viaduktom Črni Kal in predorom Kastelec proti Ljubljani je do 5. novembra zaprt počasni pas.

 

Dela na bencinskih servisih

Bencinski servis na počivališču Lopata proti Ljubljani na Štajerskem, bo zaradi rekonstrukcije zaprt do konca januarja 2020. Počivališče bo ostalo odprto.

Na Gorenjskem na počivališču Jesenice jug proti Ljubljani, je do 14. 12. 2019 zaprt bencinski servis, zaradi izvedbe obnove. Vsa ostala infrastruktura na počivališču Jesenice Jug (parkirišča, trgovina, restavracija…) ostane še naprej odprto.

Na A3 na počivališču Fernetiči jug do začetka novembra 2019 potekajo dela, promet bo oviran.

 

Dela na glavnih in regionalnih cestah:

Na regionalni cesti Bled - Lesce, v križišču pri Lescah, je delna zapora zaradi postavitve protihrupne ograje do 30. novembra 2019. Dela potekajo med ponedeljkom in petkom. Promet proti Bledu poteka po obstoječem vozišču, za promet proti avtocesti pa je obvoz skozi Lesce med tednom. V času prometnih konic nastaja zastoj iz Bleda proti Lescam.

Na cesti Podsreda - Kozje bo zaprt odsek Podsreda - Gluha Peč predvidoma do 16. novembra 2019. Obvoz je po cesti Kozje - Prelasko - Bistrica ob Sotli - Podsreda.

V Mariboru bodo v četrtek, 31. 10. 2019 in v nedeljo, 3.11. odstranjevali dve neeksplodirani ubojni sredstvi (NUS), najdenih na dveh različnih lokacijah v širšem mestnem središču Maribora. Zaradi začasne evakuacije prebivalstva v radiu 300 – 600 metrov od lokacije odstranjevanja, bodo zaprte številne ceste.

Po podatkih Policijske uprave Maribor, bodo zapore cest predvidoma od 8. do 16. ure.

V četrtek, 31. 10. bo zaprta: Titova cesta v križišču s Pariško Komuno v smeri centra, zapora bo tudi na drugi strani Titove ceste s priključkom Pobreške ceste, v semaforiziranem križišču Pobreške ceste z odcepom, to je proti garažni hiši Europarka. Promet po Pobreški cesti bo mogoč, bodo pa zaprti vsi priključki na Titovo.

V nedeljo, 3.11. bo zaprta hitra cesta na odseku Pesnica - Maribor center, vsi priključki na ta del hitre ceste, posamezne lokalne ceste v 600 metrskem območju – Titova cesta, krožišče Kopitarjeva ulica, Partizanska cesta, Pobreška cesta in Osolnikova cesta, Nasipna ulica pri Snagi, zapora bo pri Trgu Revolucije in na Meljski cesti pri uvozu na hitro cesto.

"Policija poziva vse občane, naj se ravnajo po navodilih policistov, gasilcev in predstavnikov civilne zaščite. Naj bodo strpni." Vir: MO Maribor, Policija.

Zaradi zimskih razmer je zaprta cesta na Mangart.

Več podatkov o delih na preostalih cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost Delo na cesti).

Prehodi

Zaradi prenove bo med 5. in 17. novembrom 2019 zaprt mejni prehod za mednarodni promet Imeno (Miljana). Za potnike bo v tem času neprekinjeno odprt mejni prehod Sedlarjevo (Plavić). Potniki lahko za prestop meje uporabljajo tudi druge mejne prehode.

 

Preventiva

Akcija »VOZI DESNO, PREHITEVAJ LEVO«.

  Več informacij na povezavi.

 

Omejitvene tovornega prometa

Zaradi praznikov bo omejitev prometa za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone:
- 31. oktobra in 1. novembra 2019 med 8. in 21. uro;
- v nedeljo, 3. novembra 2019, med 8. in 21. uro.

Vreme

Ponekod po Sloveniji megla zmanjšuje vidljivost, vozite počasneje in s primerno varnostno razdaljo, predvsem v jutranjem in pozno poldanskem času ter pešci, kolesarji ter ostali, bodite vidni na prometnih površinah!

Prevladovalo bo pretežno oblačno in spremenljivo vreme. Od nedelje do četrtka bo pogosto deževalo, po podatkih ARSO.

Prireditve

Med prazniki opozarjamo na previdnost zaradi povečanega prometa v okolici pokopališč in spomenikov.

 

Prometne informacije: Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Srečno in varno vožnjo!

Prometno informacijski center

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.