PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 7. oktobra 2016

29. september 2016 09:15
V ponedeljek 3. oktobra, bo v času jutranje prometne konice dodatno povečan promet zaradi pričetka študijskega leta, predvsem v Ljubljani. 
Zaradi kontrole avstrijskih mejnih organov je še vedno občasno pričakovati zastoje pred predorom Karavanke proti Avstriji. 

PREDVIDENA DELA   

GORENJSKA AVTOCESTA, A2 

Na gorenjski avtocesti A2 med priključkoma Kranj - vzhod in Brnik, vse do sredine oktobra poteka II. faza obnovitvenih del vozišča AC v dolžini 4,9 kilometra proti Ljubljani. Do 2. 10. sta zaprta izvoz in uvoz na priključku Brnik. 
 
Promet v smeri Ljubljane poteka po dveh ločenih pasovih, omogočeni bodo izredni prevozi širine do 3,5 m.
   
Na viaduktu Tržiška Bistrica potekajo dela do predvidoma 7. oktobra. V obeh smereh promet poteka po dveh zoženih pasovih. 

ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1 
 
Na odseku Arja vas (Žalec)–Šempeter se zaradi poteka obsežnejših obnovitvenih del (ki bodo potekala predvidoma do 7. oktobra), pričakujejo občasni zastoji. Promet poteka po drugi polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Zaprt je uvoz Žalec v smeri Ljubljane do sredine oktobra.
 
V četrti, zadnji fazi, ki bo trajala predvidoma od 7. oktobra do 21. novembra, bo rekonstruirano vozišče v smeri Maribora, in sicer z nadgraditvijo v debelini 19 centimetrov, širitvijo odstavnega pasu ter premostitvenih objektov, urejene bodo bankine ter izvedena talna signalizacija. 

PODRAVSKA AVTOCESTA, A4
 
Na avtocesti A4 Slivnica-MMP Gruškovje je na odseku Draženci-Podlehnik promet stekel dvosmerno po novi polovici avtoceste. 
 
Na glavni cesti Draženci – Podlehnik – MP Gruškovje, je oviran promet zaradi gradnje AC. Na različnih odsekih promet poteka izmenično enosmerno ali je urejen z obvozom. Predvidoma do 30. septembra bodo na cesti Ptuj - Gruškovje, od ponedeljka do petka, med 8. in 12. uro, kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja.
 
PRIMORSKA AVTOCESTA, A1
 
V sredo, 5.10.2016  od 9.00 do 14.00, bo na viaduktu Verd nujna sanacija dilatacije, zaprt bo odstavni in vozni pas.
Dela se bodo izvajala pod viaduktom – v zapori ne bo nikogar.  V mesecu oktobru so predvidena sanacijska dela ob sobotah in nedeljah - popravilo vozišča.
 

DELA NA NEKATERIH OSTALIH CESTAH 
 
Zaradi novogradnje povezovalnega vodovoda je predvidena delna zapora regionalne ceste na odseku Žalec - Šempeter, v Žalcu. Dela se bodo izvajala do 15.11.2016, dnevno med 7.00 in 19.00 uro. Promet bo potekal enosmerno izmenično s pomočjo ročnega usmerjanja in bo označen z ustrezno cestno prometno signalizacijo.
 
Na cesti Trzin - Črnuče pri industrijski coni Trzin zaradi del promet proti Ljubljani poteka samo po enem voznem pasu, predvidoma do 30.9.2016.
 
NAPOTKI
 
V jesenskih dneh predvsem v jutranjem času megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, zato priporočamo previdnost. Pešce ter kolesarje pozivamo k večji »VIDNOSTI« – uporabi odsevnih teles ali opremljenostjo z baterijskimi svetilkami
 
Vsem, ki se v tem času ukvarjate s pridelavo sadja, mošta, opravljate trgatev, dela na poljih oziroma drugje: ne pozabite na varnost v cestnem prometu, zato vam svetujemo, da ne vozite pod vplivom alkohola!

PROMETNE INFORMACIJE 
 
Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah. Priporočamo: 
 
• pregled poti preko spletne strani promet.si; 
• klic operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44;  
• mobilno aplikacijo DarsPromet+;
• družbena omrežja (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno);
• spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah.
 
V družbi največjih tudi DarsPromet. Hvala za vaše zaupanje! http://bit.ly/2cQFzSO   
 
 
Želimo vam prijetno vožnjo.
 
 
 
 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.