PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 8. aprila

31. marec 2016 08:00

V petek, 1. aprila, je pričakovati povečan promet iz mestnih središč proti turističnim krajem, v nedeljo popoldan in zvečer, 3. aprila, v obratni smeri.

PREDVIDENA DELA

PRIMORSKA AVTOCESTA, A1

V nedeljo, 3. aprila, bo med 5.30 in predvidoma 16. uro na območju cestninske postaje Log v smeri Ljubljane oviran promet zaradi popravila poškodovanega vozišča. Promet osebnih vozil bo v smeri Ljubljane pred cestninsko postajo Log preusmerjen na en pas, za cestninsko postajo se bo tovorni promet usmerjeno vodil po ploščadi postaje do uvoza na vozni pas.

V soboto, 2. aprila, bo na odseku med Brezovico in Logatcem v obeh smereh potekalo snemanje in lasersko skeniranje avtoceste: med Brezovico in Logatcem med predvidoma 8. in 11. uro, med Logatcem in Postojno med predvidoma 12. In 15. uro. Snemanje vozišč se izvaja pod pomično zaporo. Vozila se pomikajo za vzdrževalnimi vozili, ki varujejo snemalno vozilo, s hitrostjo približno 50 km/h. V primeru zastoja se snemalna skupina vozil umakne in po sprostitvi prometa nadaljuje s snemanjem.

LJUBLJANSKA OBVOZNICA

V soboto in nedeljo, 2. in 3. aprila, bo na zahodni obvoznici zaradi popravila poškodovanega vozišča zaprt izvoz na priključku Brdo v smeri Kosez (Gorenjske); obenem bo v isti smeri zaprt tudi vozni pas za priključkom Brdo.

V nedeljo, 3. aprila, bosta na vzhodni obvoznici na odseku Zadobrova–Zaloška zaradi popravila poškodovanega vozišča pod nadvozom Letališke ceste zaprta vozni in prehitevalni pas. Promet proti Dolenjski bo zato potekal po skrajnem desnem pasu.

ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1
 
V soboto in nedeljo, 2. in 3. aprila, bo promet oviran na odseku Slovenske Konjice–Slovenska Bistrica iz smeri Ljubljane proti Mariboru, zaradi popravila poškodovanega vozišča za cestninsko postajo Tepanje (smer Maribor).

V nedeljo, 3. aprila, bo na hitri cesti skozi Maribor zaradi popravila poškodovanega vozišča zaprt odsek H2 prek Meljske ceste v smeri proti Ptujski cesti (Ljubljani); obvoz bo urejen prek izvoza na Meljsko cesto in voden na križišče z Meljsko cesto, od koder se bo možno znova vključiti na hitro cesto.

DOLENJSKA AVTOCESTA, A2

Med 4. in 7. aprilom bo potekalo popravilo voznega pasu od priključka Bič do cestninske postaje Dob v smeri Ljubljane.

NAPOTKI

Sončni dnevni na ceste zvabijo tudi prve motoriste. Če ste med njimi, se morate zavedati, da je asfaltna površina hladna in ne omogoča optimalnega oprijemanja, na cestah, zlasti regionalnih in lokalnih, so lahko dodatne poškodbe zaradi zime, na gorskih prelazih je možen tudi še sneg, sicer pa tudi vi po dolgih mesecih potrebujete nekaj vaje, posebej opozarja tudi v Agenciji RS za varnost prometa. Začele so se tudi kolesarske prireditve in druga srečanja, zato bodite previdni na vse udeležence v prometu!

Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah:
- Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC): tel. 1970;
 - avtomatski telefonski odzivnik o stanju prometa na avtocestah: 080 22 44;
 - spletna stran:
www.promet.si, prilagojena tudi za pametne telefone;
 - Twiter @DARS_si;
 - Facebook Vozimo pametno:
https://www.facebook.com/Vozimo.pametno;
 - mobilna aplikacija DarsPromet (DarsTraffic).

Srečno in predvsem varno vožnjo!

 

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.