PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 8. decembra

30. november 2017 01:49

Vse do konca tedna se po napovedih ARSO obetajo snežne padavine do nižin. Voznikom priporočamo, da se na pot odpravite samo s predpisano zimsko opremo, vožnjo prilagodite razmeram na cesti.

 

V petek, 8. decembra, je praznik v Italiji in Avstriji ter delu Švice, zato se bo že v četrtek, še bolj pa v petek dodatno povečalo število tovornih vozil na avtocestah, zastoje pred prehodi z Italijo in Avstrijo pa pričakujemo v petek zvečer ter soboto zjutraj in dopoldne.

Predvidena dela

Osrednja Slovenija

V predoru Šentvid bosta v četrtek, 30. novembra od 20.30 do 5. ure, zaradi del v obe smeri zaprta prehitevalna pasova.

A1, Primorska

Delovna zapora na območju viadukta Ravbarkomanda bo z zaključkom del na krovu objekta odstranjena 10. decembra.

A1, Štajerska

Na počivališču Lukovica je do konca leta zaprt bencinski servis iz smeri Maribora, počivališče je odprto.

Na počivališču Lopata proti Ljubljani bo do predvidoma 22. decembra oviran promet.

A4, Podravska avtocesta

Na odseku Draženci – Podlehnik, je obvezna uporaba vinjet od oziroma do priključka Podlehnik. Na odseku Hajdina – Draženci je možna vožnja brez vinjete za vse tiste, ki so na uradnem obvozu zaradi zaprtega ptujskega mostu, ki bo zaprt do sredine septembra leta 2018.

Zapore na nekaterih cestah

Cesta Vodice – Moste (Kamniška cesta v Vodicah) bo zaprta do predvidoma 30. novembra. Obvoz za vozila do 7,5 ton je po regionalni cesti Vodice - Spodnji Brnik - Moste, za vozila nad 7,5 ton pa po avtocesti preko priključka Brnik - Spodnji Brnik - Moste.

Predor Sten na cesti R1-210, Škofja Loka - Gorenja vas bo v soboto, 2. decembra od 16.00 do 20.00 ure bo zaprt v obe smeri  zaradi vaje zaščite, reševanja in pomoči. Promet bo preusmerjen skozi Spodnji trg v Škofji Loki. 

Zaradi obnove vozišča bo popolna zapora regionalne ceste Planina – Unec do 8. decembra. Obvoz je urejen po cesti Planina – Postojna ali Unec - Rakov Škocjan - Postojna.

Na regionalni cesti Zagorje – Most čez Savo bo 5. decembra od 18. do 19. ure zaradi prireditve popolna zapora (brez obvoza).

Opomba: Čas navedenih predvidenih del se lahko spremeni zaradi različnih razlogov (vreme, tehnična dela, ali drugo). Tekoče spremembe objavljamo na zemljevidu in v prometnem poročilu na www.promet.si. 

Prireditve

Stopamo v praznični december. Na različnih kraji potekajo prireditve, sejmi, miklavževanje in drugi dogodki. Vsi udeleženci v prometu lahko pričakujemo spremenjen potek prometa, zato predlagamo načrtovanje poti do cilja ter pregled možnosti parkiranja.

Vreme

Po podatkih ARSO bo v petek na Primorskem zmerno oblačno, pihala bo šibka burja, ki se bo proti večeru krepila. Drugod bo pretežno oblačno, ponekod bo občasno naletaval sneg. V noči na soboto bodo na zahodu prehodno manjše padavine. V soboto bo zmerno do pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. V soboto in nedeljo bo precej oblačno, občasno bo predvsem v vzhodni polovici Slovenije še lahko rahlo snežilo. Od ponedeljka do četrtka bo suho in hladno zimsko vreme, več sončnega vremena bo v višjih legah.

Preventiva

Za varnejšo udeležbo v prometu pozivamo voznike, da se na pot odpravite le z ustrezno tehnično brezhibnimi vozili, da očistite stekla ter zapadli sneg in led na vozilih, imate ustrezno zimsko opremo vozila. V kolikor se odpravljate na višje ležeče predele predlagamo tudi ustrezne verige.

Priporočamo spremljanje vremenskih in prometnih razmer ter prilagoditev vožnje voznim razmeram. Pešcem pa priporočamo zaradi neugodnih vremenskih razmer odsevna telesa.  

Prometne informacije:

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah preko:

- spletne strani www.promet.si,

- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),

- mobilne aplikacije DarsPromet+,

- družbenih omrežij (Twitter@promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),

- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

 

Prijetno vožnjo vam želi Prometno-informacijski center za državne ceste.

 

Dragomelj, 30. 11. 2017

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.