PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 8. julija

30. junij 2016 01:37
Zaradi pričetka počitnic v Avstriji, na Češkem, Slovaškem in Belgiji je predviden močno povečan promet od Avstrije proti Hrvaški, predvidevajo se zastoji tudi proti Gruškovju, predvsem na koncu avtoceste A4 v Dražencih. Ker bodo na tem delu zaradi gradbišča in predvidenega povečanega prometa v prihodnjih vikendih tudi zelo dolgi zastoji, voznikom že sedaj predlagamo, da preučijo in uporabijo alternativne poti. Nekaj možnosti je navedenih na priloženem letaku.   
 
V poletnem času se odvijajo različne prireditve in dirke, zato pozivamo vse udeležence v prometu k strpnosti in upoštevanju prometnih omejitev. 
 
Nekatere izmed njih navajamo v nadaljevanju, in sicer: 
- Lipica – Kropa – Rudno: od sobote, 2.7. od 12:00, do nedelje, 3.7. do 1:00, popolna zapora z obvozom (prireditev Kovaški šmaren); 
- Petrovo Brdo – Podrošt: v soboto, 2.7.  od 8:00 do 13:15, popolna zapora z obvozom (prireditev »Rally Železniki«);
- Lesce – K. Gorica – Lipnica: v nedeljo, 3.7. od 10:00 do 11:00 in 11:30 do 11:45 popolna zapora brez obvoza (prireditev »8. tek po ulicah Krope«);
- Ravbarkomanda – Postojna: v nedeljo, 3.7. od 15:30 do 16:30 popolna zapora brez obvoza (prireditev »25. Furmanski praznik Postojna«); 
- Robič – Staro selo: v nedeljo, 3.7. med 9:00 in 9:30 15-minutna popolna zapora brez obvoza (prireditev »Soča outdoor festival«);
- Most čez Muro – Gornja Radgona: od 1.7. do 14.8. popolna zapora z obvozom zaradi rekonstrukcije ceste;
- Zagorje – Most čez Savo: en dan med 4. in 8.7. od 7:00 do 17:00 zaradi del.
 
Predlagamo previdnost in pozornost tudi na drugih lokacijah in dogodkih.
 
 
POLETNA OMEJITEV ZA TOVORNA VOZILA 
 
V času turistične sezone velja od zadnjega konca tedna (sobota in nedelja) v juniju pa do vključno prvega konca tedna (sobota in nedelja) v septembru v letu 2016. Letos od 25. junija do 3. septembra, pa velja prepoved:
 
ob sobotah od 8. do 13. ure,
ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih od 8. do 21. ure.
 
Na primorskih cestah velja omejitev:
 
ob sobotah od 6. do 16. ure,
ob nedeljah, praznikih ter dela prostih dnevih pa od 8. do 22. ure.
 
Ceste, kjer velja splošna omejitev tovornega prometa, so dosegljive tu.  
 
 
 
PREDVIDENA DELA
 
 
SEVERNA LJUBLJANSKA OBVOZNICA, H3
 
V okviru obsežnih obnovitvenih del na delu severne ljubljanske obvoznice H3, bo v petek, 1.7. popoldan DARS d.d. pričel z aktivnostmi za vzpostavitev zapore tipa 2+2, ki bo predvidoma vzpostavljena do najkasneje do ponedeljka, 4.7. zjutraj. Od takrat bo tudi zaprt priključek Dunajska kraka A in B ter priključek Industrijska cona Šiška.
Dela med priključkoma Lj.-sever (Celovška cesta) in Tomačevo bodo trajala do druge polovice septembra. Med obnovitvenimi deli bo promet urejen še vedno po dveh, sicer zoženih prometnih pasovih v vsako smer ter ob omejenih hitrosti vožnje 60 km/h. Možni so zastoji, zato voznikom svetujemo, da načrtujejo daljši potovalni čas. Promet za tranzitna tovorna vozila nad 7,5 ton med Štajersko in Primorsko in obratno, je preusmerjen na vzhodno in južno ljubljansko obvoznico.
 
 
 
 
 
GORENJSKA AVTOCESTA, A2

PREDOR KARAVANKE
 
V okviru geoloških raziskav pred graditvijo druge cevi bodo še naprej redne dnevne polurne zapore proti Avstriji: predvidoma ob 7., 15. ter 23. uri. Občasno lahko nastane zastoj tovornih vozil.  
 
Opozarjamo na predvideno povečano število tovornih vozil pred predorom Karavanke proti Avstriji v ponedeljek.
 
 
 
NAPOTKI
Ob začetku počitnic se  na slovenskih avtocestah začne poletno obdobje povečanega prometa čez našo državo. Zato vsem, ki se boste v tem času znašli na naših avtocestah, priporočamo predvsem strpnost, preverite stanje na cestah, bodite pozorni na prometne konice ob neobičajnem času, imejte pomembne stvari vedno pri roki, vozite zmerno, vnaprej načrtujte pot in postanke, spremljajte vremenske napovedi, v vozilu pa imejte stalno dovolj tekočine. Več si lahko preberete tu. 
 
Razmere na cestah lahko preverite:
 
- Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC): tel. 1970;
- avtomatski telefonski odzivnik o stanju prometa na avtocestah: 080 22 44;
- spletna stran http://www.promet.si/, tudi za pametne telefone;
- Twiter @DARS_si;
- Facebook Vozimo pametno: https://www.facebook.com/Vozimo.pametno;
- mobilna aplikacija DarsPromet+ (DarsTraffic+);
- napoved gostote: prometni koledar.
 
Predlagamo tudi poslušanje prometnih informacij na radijskih postajah. 
 
Srečno in strpno na poti.
 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.