PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 9. junija

01. junij 2017 01:46

(Info grafika)
Zaradi prihajajočih praznikov in podaljšanega vikenda oz. praznika v ponedeljek v Avstriji, Nemčiji, Švici in na Madžarskem je v petek in soboto pričakovati močno povečan promet od Avstrije proti slovenskemu in hrvaškemu primorju. V nasprotni smeri bo promet povečan v nedeljo in ponedeljek popoldne. Obremenjeni bodo vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj tisti v Istri.
V petek je praznik v Italiji, zato se bo v četrtek povečalo število tovornih vozil od Italije proti Madžarski, v petek in soboto pa proti Italiji.
Ob praznikih veljajo prepovedi za tovorna vozila, zato v torek pričakujemo kolone tovornih vozil predvsem pred mejo z Avstrijo (Karavanke in Šentilj).

Predvidena dela in zapore

Zaradi projekta vzpostavitve elektronskega sistema cestninjenja za tovorna vozila na avtocestnem omrežju bo predvidoma do poletja v nočnem času več kratkotrajnih popolnih zapor.  Več

A1, primorska avtocesta

Začela so se pripravljalna dela za obnovo 45 let starega viadukta Ravbarkomanda s pripadajočim voziščem na primorski avtocesti med Uncem in Postojno. Promet je občasno oviran.

Zaradi prihajajočih prazničnih dni (Binkošti) ter prostega dneva tudi v nekaterih sosednjih državah, je pričakovati velike prometne obremenitve na primorskem odseku, predvsem med Uncem in Ravbarkomando.

V pripravljalni fazi bo promet potekal po dveh zoženih prometnih pasov na obeh smernih voziščih - torej 1.6., ko bodo z delom novih talnih označb in nove prometne ureditve pričeli ob 17. 00 uri v smeri Postojna – Unec in po vzpostavitvi nove ureditve, aktivnost ponovili še na drugem smernem vozišču na odseku Unec – Postojna (Ravbarkomanda). Zaključek del na obeh smernih voziščih je predviden v poznih jutranjih urah, 2.6.2017. Predvidoma do 23.6. ( 20 dni) bo promet potekal po dveh zoženih pasovih na obeh smernih voziščih. Več

H4, hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Na hitri cesti H4 skozi Vipavsko dolino se na delu odseka med Ajdovščino in Vogrskim začenja obsežnejša obnova vozišča, ki bodo trajala predvidoma do konca avgusta.

V obe smeri promet zaradi del med priključkoma Vogrsko in Ajdovščina poteka samo po enem voznem pasu. V začetku junija bodo zaprli polovico hitre ceste, promet bo potekal po drugi polovici dvosmerno. Več

Pranje predorov Šentvid, Golovec, Debeli hrib, Mali vrh in pokriti vkop Strmec

Vse do predvidoma 14. 6. bo potekalo nočno pranje leve in desne cevi predorov, ki je bistveno hitrejše in tudi bolj varno, pod popolno zaporo.

V naslednjih nočeh, od 20.00 ure do 5.30 ure zjutraj naslednjega dne, bodo izvedli popolno zaporo predora Šentvid in sicer

  • leve cevi iz smeri Ljubljana proti KRanju, v noči na petek, 1.6./ 2.6.2017 in v noči na soboto, 2.6./ 3.6.2017. Obvoz bo izveden s preusmeritvijo na severno obvoznico in preko Celovške ceste nazaj na AC A2. V času zapore leve cevi bo zaprta tudi izvozna rampa galerije Šentvid iz smeri KR – LJ. Dostop na Celovško cesto bo mogoč preko priključka Brod.
  • Desne cevi iz smeri Kanja proti Ljubljani, vključno z zaporo priključne cevi iz Celovške ceste, v noči na nedeljo, 3.6./ 4.6.2017 ter v noči na ponedeljek, 4.6./ 5.6.2017. V času zapore desne cevi bo zaprta tudi uvozna rampa iz Celovške ceste v smeri LJ – KR.  Obvoz bo izveden preko Celovške ceste na izvozu Šentvid in ponoven uvoz na H3, LJ-sever.

Pranje sten predorov Golovec, Debeli hrib,  Mali vrh in pokritega vkopa Strmec je predviden med 6.6. in 14.6..

Vzdrževalne zapore za pranje zidov predora Golovec, Mali vrh in Debeli hrib bodo postavili ponoči med 20.00 uro in 5.30 uro naslednjega dne:
-v noči na sredo, 6.6./ 7.6.2017 – zapora desnega in levega  voznega pasu – V4, V3 – v predoru Golovec in pokritem vkopu Strmec smer Bizovik – Malence;
-v noči na četrtek 7.6./8.6.2017 – zapora desnega in levega voznega pasu – V4, V3 zapora – v predoru Golovec in pokritem vkopu Strmec  smer Malence – Bizovik;
-v noči na torek, 12.6./13.6.2017 – zapora  voznega in prehitevalnega pasu – V2, V3 – v predoru Debeli hrib in predoru Mali vrh smer LJ – NM;
-v noči na sredo, 13.6./ 14.6.2017 – zapora voznega in prehitevalnega pasu  - V2, V3 – v predoru Debeli hrib in predoru Mali vrh smer NM – LJ.

Prireditve

V soboto, 3.6. je med 14.45 in 18. uro predvidena zapora ceste Kranjska Gora - Vršič zaradi kolesarske prireditve.  

Kolesarski maraton Franja 9. - 11.6. opis trase in interaktivna karta.

Kolesarska dirka po Sloveniji v 4. etapah: med 15. in 18. 6.. Več.

V soboto, 3.6. je na Ptuju in v okolici pričakovati spremenjen potek prometa zaradi kolesarske prireditve od 11. do 14. ure.

V soboto, 3. 6. je na cesti Škofljica – Ig med 11. in 14. uro pričakovati 30 minutne popolne zapore ( letne igre).

V soboto, 3.6. so na odsekih: Črni Vrh - Col, Col - Ajdovščina, Kalce - Col, Col - Predmeja, kratkotrajne popolne zapore od 10:45 do 11:45 (Maraton češenj - kolesarstvo).

Od 2. - 4. 6. zaradi srečanja  Brdo-Brioni, bodo kratkotrajne popolne zapore na cestah: Letališče Jože Pučnik/Brnik - Brdo pri Kranju - Bled - Brdo - Letališče Jože Pučnik/Brnik, krajše mobilne zapore. Promet bodo urejali policisti.

V soboto, 3.6. bo od 8. do 22. ure prepovedan promet vseh, ki prevažajo nevarno blago v cestnem prometu in sicer na cestah: Spodnji Brnik - Kranj, avtocesta Vodice - Lipce, Lesce - Bled.   

V soboto, 3.6. med 10. in 16. uro, je motoristična prireditev v Radovljici, zato je pričakovati večje število motoristov na relaciji Radovljica - Bled.

Mejni prehodi

Predvsem na mejnih prehodih s Hrvaško je zaradi poostrenega mejnega nadzora pričakovati občasno daljše čakanje. Čakalne dobe so možne tudi na večjih prehodih z Avstrijo in Italijo. Voznikom priporočamo, da predhodno preverijo stanje na prehodih ter uporabijo manj obremenjene. Zadnji podatki o čakalnih dobah na mejnih prehodih so dosegljivi tudi na spletnem Prometno-informacijskega centra. Zemljevid mejnih prehodov na zunanji schengenski meji si lahko ogledate tu.

Omejitev tovornega prometa

Splošna omejitev prometa tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t v Sloveniji, se v času turistične sezone, od zadnjega konca tedna (sobota in nedelja) v juniju pa do vključno prvega konca tedna (sobota in nedelja) v septembru v letu 2017 spremeni. Letos od 24. junija do 3. septembra. Več

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah prek:

- spletne strani promet.si; tudi ob pogledu na čakalne dobe na večjih mejni prehodi s HR,
- operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44,
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Srečno in varno vožnjo vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

Dragomelj, 1.6.2017

© 2006-2020 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.