PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 9.septembra

01. september 2016 08:00

 Ob začetku šolskega leta opozarjamo na širša območja šol, vrtcev, avtobusnih postajališč in poti v šolo, kjer je pričakovati učence, dijake in študente (pešci, kolesarji, rolkarji, motoristi). Pri prevozu otrok ne pozabite na varnostne pasove, odsevne rutice, prilagojeno hitrost in dodatno pozornost. 

Povečujejo se tudi jutranje in popoldanske prometne konice, med tednom predvsem med 6. in 8. uro ter med 15. in 17. uro.

Ker so na cestah še vedno številni turisti (ponekod po Evropi so še počitnice), petek popoldne in soboto pričakujemo povečan promet proti slovenski in hrvaški obali, v soboto in nedeljo pa nazaj. Zastoji bodo predvsem na najbolj obremenjenih mejnih prehodih v Istri. Ves čas je pričakovati zastoje pred predorom Karavanke proti Avstriji, ki se še podaljšajo zaradi kontrole avstrijskih mejnih organov.

S 5. septembrom v Sloveniji ob sobotah ni več omejitev prometa tovornih vozil do 7,5 t. Omejitev velja ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih od 8. do 21. ure. VEČ

PREDVIDENA DELA  

GORENJSKA AVTOCESTA, A2

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Kranj – zahod in Kranj - vzhod potekajo obnovitvena dela v razdalji 6,2 kilometra, ki bodo trajala do sredine septembra. Promet je urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Po končanju teh del se bo začela obnova druge polovice avtoceste med priključkoma Kranj - zahod in Brnik v dolžini 4,9 km, ki bo trajala do sredine oktobra. VEČ

V torek, 6. 9. bodo izvedli delno zaporo na odseku Brnik - Vodice (zaprt prehitevalni pas), zaradi preureditve prehoda preko sredinskega ločilnega pasu. Promet  bo v tem času potekal po dveh zoženih pasovih v obeh smereh predvidoma do 11.9.  


SEVERNA LJUBLJANSKA OBVOZNICA, H3

V petek, 2. 9., bo na severni ljubljanski obvoznici proti Zadobrovi/Mariboru ves dan odprt le en vozni pas, zato na tem delu pričakujemo daljše zastoje.

Na severni ljubljanski obvoznici H3 se sicer nadaljujejo obsežna obnovitvena dela. Promet med Tomačevim in Celovško cesto poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Predvidoma v nedeljo, 4.9.2016 je načrtovana 4. faza zapore: zaprta bosta prehitevalna pasova, na obeh straneh pa bo promet potekal po dveh zoženih pasovih. Od 1. 9. naprej bodo odprti vsi priključki, ostaja pa oteženo vključevanje na obvoznico.

Promet za tovorna vozila nad 7,5 ton med Štajersko in Primorsko ter obratno je preusmerjen na vzhodno in južno ljubljansko obvoznico.


ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1

Na odseku Arja vas (Žalec)–Šempeter potekajo obsežna obnovitvena dela, predvidoma do 7. oktobra. Promet bo potekal po drugi polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Zaprt je uvoz Žalec v smeri Ljubljane do sredine oktobra. VEČ

V sredo, dne 07.09.2016, bodo pričeli z izvedbo drenažnih asfaltnih plasti s samorazlivno cementno malto na CP Pesnica (steza A, za tovorna vozila) na avtocesti A1 Šentilj-Koper na odseku št. 0631. Dela bodo potekala predvidoma do 11.09.2016.

SPREMEMBE NA CESTAH ZARADI PRIREDITEV  

- V soboto, 3.9. popolne zapore: R1-201, Podkoren - Kranjska Gora, od 11. do 11.15; R1-206, Kranjska Gora - Erika, od 11.00 do 11.15; Ruska cesta (Erika - Vršič) od 11.15 do 14 (prireditev). 
- V Tržiču, med 3. in 4.9., spremenjen potek prometa v mestnem jedru in okolici (prireditev).
- R2-404, Ilirska Bistrica - Pivka (Šembije-Gabrje), popolna zapora 3.9. 2016 od 8. do 21. ure in 4.9. 2016 od 7. do 24. ure (gorska hitrostna dirka).
- R3-695, Polzela, popolna zapora, 4.9. od 9.45 do 10.15 (prireditev).

Opozarjamo na srečanje motoristov v Avstriji, ki vpliva na promet predvsem na Gorenjskem. Zaradi strateškega foruma na Bledu v času med 2. in 9. 9. je v tem času pričakovati povečan promet vozil s spremstvom proti Bledu. Večje zgostitve je pričakovati v ponedeljek, 5.9. med 14. in 18. uro.

NAPOTKI

Srečno na poti v šolo in domov skozi celo leto: bodimo PREVIDNI vozniki in ZMANJŠAJMO HITROST!

PROMETNE INFORMACIJE 

Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah. Priporočamo:
• pregled poti preko spletne strani promet.si;
• klic operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC); 
• uporaba avtomatskega telefonskega odzivnika o stanju prometa na avtocestah: 080 22 44; 
• mobilno aplikacijo DarsPromet+;
Twitter @DARS_si;
• preko Facebook strani Vozimo pametno www.facebook.com/Vozimo.pametno;
• spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah.

Želimo vam prijetno vožnjo.
 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.