PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do konca julija 2017

20. julij 2017 01:05

Vsak konec tedna, predvsem ob petkih in sobotah, je pričakovati povečanje prometa od Avstrije proti Hrvaški oz. proti slovenskemu in hrvaškemu primorju. V obratni smeri je največ zgostitev ob sobotah in nedeljah popoldne. Ves čas bodo obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri. Zastoje pa je pričakovati tudi pred predorom Karavanke. Zastoji so pričakovani tudi na Hrvaškem.

Konec tedna se začenjajo počitnice v delu Nemčije ter na severnem delu Nizozemske

Z izbiro alternativnih poti se vozniki lahko izognejo poletnim zastojem na Gruškovju. Višja gostota prometa ter predvideni zastoji so ob koncih tedna. Konec julija bo to predvsem od petka, 21. 7., od 22. ure, do sobote, 22. 7., do 20. ure, ter naslednji vikend, od petka, 28. 7., od 22. ure, do sobote, 29. 7., do 20. ure.


Predvidena dela in zapore

A1, primorska avtocesta 

Zaradi obnove viadukta Ravbarkomanda na primorski avtocesti med Uncem in Postojno promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Na območju viadukta Ravbarkomanda je zaprta polovica avtoceste, promet pa poteka dvosmerno po drugi polovici.Dela bodo trajala predvidoma do pozne jeseni. Več o obnovi

H4, hitra cesta skozi vipavsko dolino

Na hitri cesti skozi vipavsko dolino poteka obsežnejša obnova vozišča med Ajdovščino in Vogrskim v obe smeri, ki bo trajala predvidoma do konca avgusta. Med Vogrskim in Ajdovščino bo zaprta polovica hitre ceste, promet pa bo potekal dvosmerno po drugi polovici. Še vedno ostaja zaprt priključek Selo proti Italiji. Več o obnovi

Nekatere ostale ceste

Regionalna cesta, RT-914, Ravbarkomanda – Unec je pri Ravbarkomandi zaprta zaradi razširitve podvoza, predvidoma do 31. 8. 2017. Obvoz je urejen po cesti Ravbarkomanda – Planina – Unec.

Regionalna cesta, R3-710, Ptuj – Hajdina je na Ptuju, na mostu čez Dravo, zaprta zaradi rekonstrukcije mostu, predvidoma do konca septembra 2017. Obvoz je po avtocesti med Draženci in Hajdino, kjer je v času obvoza dovoljena vožnja tudi brez vinjete, ter po lokalnih in regionalnih cestah.


Mejni prehodi

Voznikom priporočamo, da predhodno preverijo stanje na prehodih ter uporabijo manj obremenjene. Zemljevid mejnih prehodov na zunanji schengenski meji si lahko ogledate tu.


Prireditve 

Petek, 21. 7. 2017:
- Regionalna cesta, R3-733, Vavta vas – Dolenjske Toplice – Podturn bo zaprta v Dolenjskih Toplicah zaradi prireditve, med 18. in 2. uro. Obvoz bo urejen po cesti Straža – Soteska – Podturn.

Sobota, 22. 7. 2017:
- Regionalna cesta, R3-733, Vavta vas – Dolenjske Toplice – Podturn bo zaprta v Dolenjskih Toplicah zaradi prireditve, med 14. in 3. uro. Obvoz bo urejen po cesti Straža – Soteska – Podturn.

Nedelja, 23. 7. 2017:
- Regionalna cesta, R2-407, Gorenja vas – Horjul bo zaprta med Todražem in Dolgimi Njivami zaradi kolesarske dirke, med 9:45 in 10:30. Obvoza v času zapore ne bo.
- Regionalna cesta, R2-443, Bratonci – Beltinci – Črenšovci bo zaprta v Beltincih, na Panonski ulici, zaradi prireditve, med 15:30 in 16:30. Obvoza v času zapore ne bo. 

Ponedeljek, 24. 7. 2017:
- Na regionalni cesti, R3-656, Kočevska Reka – Osilnica, bodo pri Zgornjem Čačiču zaradi prireditve 30 minutne popolne zapore, predvidoma do 29. 7. 2017, dnevno med 11. in 19. uro.
- V Ormožu bodo zaradi prireditve zaprte Vrazova in Poštna ulica ter tudi nekatere druge lokalne ceste v okolici, predvidoma med 5. in 18. uro.

Petek, 28. 7. 2017:
- Regionalna cesta, R3-633, Jereka – Jezero, bo zaprta v Srednji vasi v Bohinju zaradi prireditve, med 18:30 in 22:30. Obvoz bo urejen po cesti Jereka – Bohinjska Bistrica – Jezero.


Vreme

V Sloveniji v prihodnjem tednu kaže na spremenljivo vreme, sončno in poletno vroče bo. Proti koncu tedna se bo povečala možnost krajevnih neviht. Več padavin in osvežitev lahko predvidoma pričakujemo v začetku prihodnjega tedna.


Prometne informacije 

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah preko:
- spletne strani promet.si, kjer so tudi podatki o čakalnih dobah na večjih mejni prehodi s Hrvaško,
- operaterja na 1970 (številka ni brezplačna), Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44,
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij družbenih omrežij (@promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj ter podatke o čakalnih dobah na mejnih prehodih;
- preverite tudi brezhibnost vozila.


Napoved za letošnje poletje si lahko ogledate tudi na tej povezavi


Prijetno vožnjo vam želi Prometno informacijski center za državne ceste

Dragomelj, 20.7.2017

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.