PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do petka, 11. maja 2018

03. maj 2018 02:37

V soboto, 5. maja, bo dopoldan nekoliko povečan promet proti morju. V nedeljo, 6. maja, bo popoldne in proti večeru gost promet z zastoji v smeri proti urbanim središčem, saj se za nekatere končujejo prvomajske počitnice. 

S sredo,  9. maja, se zaradi praznika (vnebohod) v Nemčiji, Avstriji in Švici ter zaradi počitnic v delu Belgije, pričakujejo večje zgostitve prometa od Avstrije proti morju in Hrvaški. Največ zastojev pričakujemo v četrtek, 10. maja, zjutraj, ko se bo povečanemu prometu zaradi praznikov v tujini in povečanemu številu tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo priključila še običajna jutranja konica. Voznikom svetujemo, da za ta dan izberejo alternativne poti oz. predvidijo daljši čas za pot v službo (predvsem štajerski in dolenjski avtocestni krak proti Ljubljani).

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

Dela v predoru Šentvid v levi cevi proti Kranju se bodo nadaljevala v petek, 4. maja, ob 20. uri. Več

A2, dolenjska avtocesta

Zaradi del je do 21.maja na odseku Dobruška vas - Drnovo  spremenjen potek prometa in sicer je zaprta polovica AC, promet pa poteka po drugi polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Zaloke v smeri Ljubljane. Do sredine maja pa je zaprt priključek Smednik v smeri Ljubljane (izvoz in uvoz).

A2, gorenjska avtocesta

Na viaduktih Podmežakla 1 in 2 med priključkoma Jesenice - zahod (Hrušica) in Jesenice - vzhod (Lipce) zaradi sanacije viaduktov promet poteka dvosmerno po eni polovici avtoceste, po enem voznem pasu v vsako smer. Dela se bodo zaključila predvidoma v začetku junija 2018. Več

V torek, 8. maja bodo potekala vzdrževalna dela v predoru Karavanke med 12. in 17. uro. Promet bo potekal izmenično enosmerno s čakalno dobo pred predorom predvidoma 30 minut. Maximalna širina transporta do 3,5 m.

Na odseku Brnik - Vodice, vključno s cestninsko postajo Torovo bo med 9. majem in 23. julijem potekala prenova vozišča in preureditev cestninske postaje.

A1, primorska avtocesta

Od 7. do 31. maja bodo potekale popolne nočne zapore predorov Kastelec in Dekani. Promet bo preusmerjen na vzporedno obvozno cesto. Točni termini bodo objavljeni naknadno na www.promet.si

Do 17. maja bodo na primorski avtocesti občasne zapore zaradi vgradnje naletnih mehov.

Na viaduktu Ravbarkomanda se nadaljuje obnova

Na A1, se bodo s 7. majem pričela pripravljalna dela za rušenje cestninske postaje Razdrto. Cestninska postaja Razdrto A in B bo predvidoma od 11. maja teden dni zaprta za ves promet (uvoz in izvoz, na obeh smernih voziščih).

H4, hitra cesta

Na H4 poteka obnova dotrajanega vozišča na odsekih Vipava - Ajdovščina in Ajdovščina - Selo. Promet je urejen dvosmerno po eni polovici hitri ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

A1, Štajerska

Na A1 na odsekih Šentilj - Pesnica ter Pesnica - Dragučova so do sredine maja predvidena dela na viaduktu Rondo.
 

Od sobote 5., do nedelje, 6. maja, je planirana popolna zapora AC Blagovica - Vransko proti Mariboru  zaradi sanacije betonskih plošč.

Pomembnejša dela na glavnih in regionalnih cestah: www.promet.si.

Prireditev

V Ljubljani bodo v soboto, 5. maja zaradi prireditve Tek trojk 2018 zaprte številne ulice. Več

Preventiva 

Napovedane so plohe in nevihte: ob močnem deževju upočasnite vožnjo in se ne ustavljajte v predorih in pod nadvozi. Več: Povezani v varno omrežje.

Vreme

Po podatki ARSO bo v nedeljo in v prvi polovici prihodnjega tedna verjetnost za padavine razmeroma majhna, nato se bo nekoliko povečala možnost za popoldanske plohe in nevihte.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
- spletne strani www.promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Srečno in previdno vožnjo vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.