PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do petka, 2. novembra

25. oktober 2018 09:18

Zaradi praznika v Avstriji bo v petek in soboto, 26. in 27. oktobra, povečano število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo, predvsem pred predorom Karavanke.

V četrtek 1. novembra, je praznik in omejitev za tovorna vozila v številnih evropskih državah. V Sloveniji velja omejitev tovornega prometa nad 7,5 t v sredo in četrtek, med 8. in 21. uro. Pred omejitvijo in po njej bo na slovenskih avtocestah povečan tovorni promet, na mejnih prehodih s Hrvaško pa za tovorna vozila pričakujemo tudi daljše čakalne dobe. Pričakovati je tudi polna počivališča tovornih vozil predvsem pred mejnimi prehodi.

V sredo in četrtek, 31. 10. in 1. 11., bo povečan promet v okolici pokopališč, ponekod bo veljal tudi poseben prometni režim, zato naj vozniki upoštevajo navodila policije in drugih pristojnih služb.

Zaradi dežja in nižjih temperatur voznike opozarjamo, naj ob morebitnih padavinah pričakujejo tudi zasnežene ceste čez višje prelaze.

V Avstriji je s 1. 11. obvezna zimska oprema.

Predvidena dela in zapore

A1, primorska avtocesta; A3,  Fernetiči – razcep Gabrk

V nedeljo, 28 .oktobra, bo od 8. do predvidoma 15. ure potekal pregled štirih nadvozov proti Kopru na odsekih: Brezovica – Vrhnika in Logatec – Unec. Zapora bo na odstavnem pasu, za približno 30 minut bo zaprt tudi vozni pas.

Zaradi rušenja cestninske postaje Dane ter rekonstrukcije vozišča na A3 se predvidoma v ponedeljek, 29. oktobra, med razcepom Gabrk in priključkom Sežana vzhod preusmeri promet z leve polovice avtoceste na desno polovico. Dela bodo potekala predvidoma do 10. novembra 2018.

A1, štajerska avtocesta

 

V torek, 30. oktobra bo ob 9. uri zaprta avtocesta na odseku med Blagovico in Vranskim proti Mariboru, zaradi ponovnega pregleda stanja vozišča in drsnosti, po izrednem dogodku (razlitje nafte), 29. oktobra. Zapora je predvidena dve uri.

 

 

Med priključkoma Celje center in Celje zahod proti Ljubljani promet poteka po dveh zoženih pasovih do konca oktobra.

Zaradi krpanja vozišča bo oviran promet:
- v soboto, 27. oktobra med 7. in 19. uro, na odseku Slovenske Konjice - Dramlje proti Ljubljani in
- v ponedeljek, 29. oktobra med 9. in 21. uro, na odseku Dramlje - Slovenske Konjice proti Mariboru.

A2, gorenjska avtocesta

Med priključkoma Jesenice vzhod in Jesenice zahod proti Avstriji bo predvidoma do 15. novembra zaradi del promet potekal dvosmerno po eni polovici avtoceste.

V soboto, 27. oktobra, bo začasno odprto počivališče Jesenice sever proti Karavankam.

A5, Dragučova – Pince

Na A5, odseku Sv. Trojica – Sv. Jurij ob Ščavnici je predvidena zapora v predoru Cenkova, in sicer v ponedeljek, 5. novembra ob 8. uri. Dela bodo potekala do 20. novembra. Promet v času zapore bo skozi predor potekal dvosmerno skozi eno cev predora Cenkova, po dveh prometnih pasovih širine 3,5 m.

Pregled drugih del na cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost »Delo na cesti«).

Prireditve

V nedeljo, 28. oktobra 2018, bo potekal 23. Ljubljanski maraton. Zaprte bodo številne ceste, povezava na traso. Zapore na cestah povezava.

Na ljubljanski severni obvoznici bosta zaprta izvoza Bežigrad, tako iz smeri Zadobrove kot tudi iz smeri Kosez ter izvoz Dravlje iz smeri razcepa Koseze od 8. do 13. ure.

Preventiva, vreme 

Številni vozniki ne upoštevajo zadostne varnostne razdalje, zato zlasti ob megli velja upoštevati napotke: prilagodite hitrost, povečajte varnostno razdaljo. Prižgite meglenke in luči. Večkrat so vozniki v megli in dežju manj vidni ali nevidni, če imajo prižgane samo dnevne luči. Zato predvsem pri novejših avtomobilih poskrbite, da svetijo tudi zadnje luči.  

Pešce, kolesarje, voznike enoslednih vozil ter ostale udeležence v prometu pa opozarjamo na uporabo »odsevnih teles« in luči.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
- spletne strani www.promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Napoved gostote prometa si lahko ogledate v  prometnem koledarju.

Moj PIC: »Informacije na moji poti, prijavi se v MojPIC

Srečno in previdno vožnjo vam želi Prometno-informacijski center za državne ceste.

Dragomelj, 25. 10. 2018

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.