PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do začetka decembra 2017

23. november 2017 01:41

Zaradi vse nižjih temperatur se razmere za vožnjo slabšajo, vozniki pa naj bodo pozorni tudi na delovne zapore. V prihajajočem teden so možne snežne padavine, zato voznike prosimo, da  se na pot odpravijo samo s predpisano zimsko opremo, upoštevajo prometno signalizacijo, ostanejo strpni in vožnjo prilagodijo razmeram na cesti. Naj ne prehitevajo plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožajo svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu.

Predvidena dela

Osrednja Slovenija

Zaradi nujnih vzdrževalnih del so v noči na petek, 23./24. novembra, od 20.30 do 5. ure predvidena dela v levi cevi predora Šentvid proti Kranju, na odseku Koseze - Šentvid. Previdena je popolna zapora. Obvoz je predviden preko severne ljubljanske obvoznice in preko Celovške ceste nazaj na avtocesto A2.  

Zaradi nujnih vzdrževalnih del bosta v soboto, 25. novembra zapori:

  • prehitevalnega pasu med 4. in 19. uro na odseku Malence – Šmarje Sap in Malence - LJ jug,
  • pospeševalnega in voznega pasu na odseku Koseze – Brdo in priključek Brdo od 4. do 15. ure.

    Obvoz bo voden iz smeri Kosez preko priključka LJ Center nazaj na priključek Brdo.

Na zahodni ljubljanski obvoznici je v soboto, 25. novembra 2017, iz smeri Kosez (Gorenjske) proti Kozarjem (primorski avtocesti ter južni obvoznici) pričakovati tudi daljše zastoje. Promet bo namreč na območju priključka Brdo zaradi nujnega popravila udarnih jam med 4. uro zjutraj in najpozneje 15. uro popoldan urejen na razdalji približno 500 metrov zgolj po enem pasu. V tej smeri bo zaprt tudi priključek Brdo.

V predoru Šentvid so predvidene popolne zapore priključka Šentvid, in sicer:
- v torek, 28.11. - izvoz iz avtoceste: iz smeri Brda na Celovško cesto:  od 20.30 - 5. ure - galerija smer Ljubljana - popolna zapora (montaža LED smernikov). Obvoz: preko Miheličeve, Tacenske nazaj na Celovško cesto.
- V sredo, 29. 11. - od 20.30 - 5. - skrajno desni pas proti Kranju z izvozno rampo (montaža zelenih smernikov in led krmilnika v izvozni rampi).
- V četrtek, 30. 11. - od 20.30 - 5. - prehitevalni pas proti Ljubljani in Kranju (nastavitve krmilnikov LED, priklop opreme v prečniku in kineti).

Primorska A1

V noči na petek, 23./24. novembra:
- je predvidena kratkotrajna popolna zapora brez obvoza med 22. in 23. uro na hitri cesti H6, Koper - Izola, odsek Koper (Škocjan – Semedela) pri priključku Slavček proti Izoli, in na odseku Koper (Semedela) – Izola pred priključkom Semedela proti Kopru.
- Bosta od 20.30 ure do 5. ure zaradi del zaprta prehitevalni in vozni pas na odseku Vrhnika - Logatec proti Kopru. Promet proti Kopru v dolžini 400 m bo potekal po počasnem pasu.

V soboto, 25. novembra bo od 5. do 11. ure zapora levih prometnih pasov na odseku Postojna – Unec v smeri Ljubljane in Kopra v dolžini 500 m, zaradi postavitve betonske varovalne ograje. Zaradi odstranjevanja talne signalizacije na območju viadukta Unec se bo izmenično zapiral en prometni pas.

Delovna zapora na območju viadukta Ravbarkomanda bo z zaključkom del na krovu objekta odstranjena 10. decembra.

Štajerska A1

Na počivališču Lukovica je do konca leta zaprt bencinski servis iz smeri Maribora, počivališče je odprto.

Na počivališču Lopata je proti Ljubljani oviran promet. Na prodajnem mestu Lopata proti Ljubljani se izvaja sanacija pretakalne ploščadi. V zmanjšanem obsegu delujejo točilni agregati, ki omogočajo točenje goriva tako za osebna kot tovorna vozila. Dela bodo potekala predvidoma do 22. decembra.

Podravska avtocesta A4

Podravski avtocestni odsek Draženci – Podlehnik je bil predan prometu. Na odseku bo sklano s postavljeno signalizacijo obvezna uporaba vinjet od oziroma do priključka Podlehnik. Na odseku Hajdina – Draženci je še vedno možna vožnja brez vinjete za vse tiste, ki so na uradnem obvozu zaradi zaprta ptujskega mostu. Več v novicah dars.si.

Gorenjska A2

Skozi predor Karavanke bo zaradi del, predvidoma od torka, 28. 11., od 7. ure pa vse do četrtka, 30. 11., do 16. ure, promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom do 30 minut.

Zapore na nekaterih ostalih cestah

Na cesti R3-641, Ljubljanica – Ljubljana (Dolgi most), pri Srednji vasi pri Polhovem Gradcu je predvidena popolna zapora v soboto, 25. novembra od 7. do predvidoma 17. ure. Obvoz bo urejen po cestah Ljubljanica – Lj. (Dolgi most), Gorenja vas – Ljubljanica ter lokalni cesti Dobrova – Horjul.

Cesta Vodice – Moste (Kamniška cesta v Vodicah) je zaprta do predvidoma 30. novembra. Obvoz za vozila do 7,5 ton je po regionalni cesti Vodice - Spodnji Brnik - Moste, za vozila nad 7,5 ton pa po avtocesti preko priključka Brnik - Spodnji Brnik - Moste.

V soboto, 2. decembra od 16.00 do 20.00 ure bo v predoru Sten v Škofji Loki potekala vaja zaščite, reševanja in pomoči »Predor Sten 2017«. Predor Sten bo v tem času zaprt v obe smer, promet bo preusmerjen čez Spodnji trg v Škofji Loki. 

Opomba: Čas navedenih predvidenih del se lahko tudi spremeni zaradi vremenskih, tehničnih ali drugih razlogov. Tekoče spremembe objavljamo na zemljevidu in v prometnem poročilu na www.promet.si

Prireditve

Stopamo v praznični mesec. Različni kraji, mestna jedra, trgi, ulice ali vasi zaživijo z različnimi prireditvami, med njimi tudi sejmi, prižiganjem luči in drugimi dogodki. Praznične decembrske prireditve združujejo različne generacije ter privabljajo večje število obiskovalce iz različnih krajev. Pozivamo vse obiskovalce, da načrtujejo svoja potovanja na dogodke ter preučijo možnost parkiranja. Prav tako pozivamo na previdnost, in pozornost vseh; predvsem na prometnih površinah ter poskrbijo za osebno varnost. Opozarjamo tudi na možnost močno povečanega prometa v smereh potovanja na dogodke.

V petek, 24. 11. se pričakuje povečan promet v Podkorenu in v okolici zaradi prireditve (Ognjeni spektakel Prihod Parkeljnov treh dežel), predvsem zvečer od pol šeste ure naprej.

Vreme

V petek bo še prevladovalo suho vreme. V soboto se bodo padavine sprva začela pojavljati v zahodni Sloveniji in se bodo v noči na nedeljo razširile nad vso državo. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo spuščala. V ponedeljek in torek bo predvidoma suho in precej jasno. V sredo in četrtek, se bo verjetnost za padavine spet nekoliko poveča, predvsem, v severni polovici Slovenije bo občasno lahko snežilo do nižin. Več na povezavi ARSO.

Preventiva

V zimskih mesecih, so vremenske razmere neugodne (megla, dež, sneg), svetli del dneva pa je krajši.
Za varnejšo udeležbo v prometu priporočamo, da poskrbite, da boste v prometu vidni z uporabo odsevnih teles ali vidnih svetlih oblačil, voznike pa pozivamo k prilagoditvi vožnje voznim razmeram. Glede na to, da se obeta izredno spremenljivo vreme, med drugim dež in zopet sneg, oziroma obstoječa kombinacija megle, dežja, snega ter nizkih temperatur, predlagamo, da poskrbite za primerno opremo vozila ter prilagodite vožnjo glede na vremenske razmere.

Na izpostavljenih mestih vozniki lahko pričakujete tudi hitro zaledenele površine, vozniki tovornih vozil pa v primeru večje količine snega tudi izločanje tovorih vozil ter plužne in posipne skupine, zato predlagamo, da se prepričate pred potjo oziroma upoštevate razmere na vaši poti ter sledite vremenskim napovedim.

Posebnost v tujini

Predor Grand Saint Bernard na cesti SS27/21 oz E27 med Italijo in Švico bo zaprt še predvidoma do konca novembra 2017. Za osebna vozila je možen obvoz prek prelaza, za tovorna pa prek predora Mont Blanc. Predor je zaprt zaradi popravila poškodb po prometni nesreči.
Več informacij na http://www.acrossthealps.eu/si/ in http://www.letunnel.eu/homepage.asp?l=3

Prometne informacije:

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah preko:

- spletne strani promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.
 
Prijetno vožnjo vam želi Prometno-informacijski center za državne ceste.

Dragomelj, 23. 11. 2017

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.