PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do začetka januarja 2018

21. december 2017 12:59

Že pred prazniki bo močno povečan promet okrog nakupovalnih središč. Povečal se bo tovorni promet in tudi gneča ob jutranjih in popoldanskih prometnih konicah, predvsem tam, kjer se poti v službo križajo z mednarodnim prometom. 
  
Pred praznikom namreč pričakujemo več prometa od Avstrije proti Hrvaški, saj se z 21. decembrom  pričenjajo počitnice v delu Nemčije, sledijo pa počitnice v večjem delu Evrope.

Povečan tovorni promet pričakujemo tudi takoj po praznikih (3. 1. 2018).   

Predvidena dela

Osrednja Slovenija: v razcepu Malence, na kraku iz predora Golovec proti izvozu LJ-jug (Dolenjska cesta), bo od sobote, 23. decembra, od predvidoma 8. ure, do nedelje, 24. decembra, oviran promet . Promet bo iz smeri Debelega hriba proti Kozarjam potekal le po prehitevalnem pasu.

Zapore na nekaterih cestah

Zaradi odpravljanja posledic nedavnih vremenskih nevšečnosti, so še vedno zaprte nekatere ceste. Aktualno stanje je dosegljivo na www.promet.si.

Vreme

Po podatkih ARSO se nam vse do novega leta obeta obdobje oblačnega in sončnega vremena, v naslednjem tednu tudi dež ter občasne snežne plohe. Opozarjamo tudi na jutranjo in popoldansko meglo. Voznike opozarjamo, naj bodo ob nizkih temperaturah previdni ter hitrost vožnje in varnostno razdaljo prilagodijo voznim (vremenskim) razmeram. 

Novosti

V Sloveniji bo s 1. aprilom 2018 uvedeno sodobno elektronsko cestninjenje vozil z največjo dovoljeno maso nad 3.5 tone (težka vozila) v prostem prometnem toku, DarsGo. Več na : www.darsgo.si.

Prometne informacije:

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah preko:

- spletne strani www.promet.si,

- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),

- mobilne aplikacije DarsPromet+,

- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),

- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.


Prijeten konec leta ter varno vožnjo, predvsem pa »SREČNO NOVO LETO 2018« vam želi Prometno-informacijski center za državne ceste in DARS d. d..

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.