PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do začetka julija 2017

22. junij 2017 12:11

V soboto, 24. junija se spremeni omejitev tovornega prometa in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t v Sloveniji. Torej od 24. junija do 3. septembra, velja prepoved za omenjeno skupino vozil: ob sobotah od 8. do 13. ure, ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih od 8. do 21. ure. Posebnosti v času turistične sezone so tudi na primorskih cestah ter velja omejitev: ob sobotah od 6. do 16. ure, ob nedeljah, praznikih ter dela prostih dnevih pa od 8. do 22. ure.

Sicer pa se približujemo koncu junija in času poletnih dopustov in počitnic. Vsak konec tedna je pričakovati močno povečan promet na različnih odsekih, predvsem od Avstrije proti Hrvaški oziroma proti slovenskemu in hrvaškemu primorju.

Ta konec tedna poleg slovenskih šolarjev končajo s poukom tudi v nekaterih nemških deželah. 
Ves čas bodo obremenjeni vsi večji mejni prehodi s Hrvaško, najbolj Gruškovje in mejni prehodi v Istri.

Poletnim zastojem na Gruškovju, se vozniki izognejo tudi z načrtovanjem in izbiro alternativnih poti. Zaradi zapore ptujskega mostu čez Dravo in poostrenega mejnega nadzora, ki je posledica evropske uredbe, so letos namreč pričakovani zastoji na podravski avtocesti A4 v smeri proti Hrvaški. Uporabnike prosimo, da upoštevajo prometno signalizacijo in se pred potjo pozanimajo o stanju na cestah. Več informacij na povezavi A4. Vsekakor si vzamemo na znanje tudi prometne turistične konice v obratni smeri, iz turističnih krajev v mestna središča, ker je promet še posebej obremenjen na obvoznicah in razcepih. Kot na primer v Osrednji Sloveniji oziroma tudi možnost pred predorom Karavanke.

Napoved za letošnje poletje si lahko ogledate tudi na tej povezavi.

Predvidena dela in zapore
Zaradi projekta vzpostavitve elektronskega sistema cestninjenja za tovorna vozila na avtocestnem omrežju bo predvidoma do poletja v nočnem času več kratkotrajnih popolnih zapor. Več

A1, primorska avtocesta
Zaradi obnove viadukta Ravbarkomanda na primorski avtocesti med Uncem in Postojno, promet poteka po dveh zoženih pasovih. Dela bodo trajala do pozne jeseni. Več

H4, hitra cesta skozi Vipavsko dolino
Na hitri cesti H4 skozi Vipavsko dolino poteka med Ajdovščino in Vogrskim obsežnejša obnova vozišča, ki bo trajala predvidoma do konca avgusta. V Vipavski dolini je pred priključkom Selo proti Razdrtem zaradi del zaprta polovica hitre ceste, promet poteka dvosmerno po drugi polovici. Na priključku Selo sta proti Razdrtem zaprta uvoz in izvoz. Proti Italiji je zaradi del zaprt prehitevalni pas med priključkoma Ajdovščina in Selo. Več

Predor Karavanke

V predoru Karavanke bodo potekala vzdrževalna dela v naslednjih terminih, ki jih navajamo v nadaljevanju.
 
Popolni zapori med 20. in 5. uro zjutraj v noči na sredo, 27./28. 6. ter-v noči na četrtek, 28./29. 6..

Delne zapore:
-v ponedeljek, 26.6. od 22. do 24. ure;
-v torek, 27.6. od 00:00 do 20.00 ure;
-v sredo, 28.6. od 5.00 do 20. ure;
-v četrtek, 29.6. od 5.00 do 24.00 ure;
-v petek, 30.6. od 00:00 do 24.00 ure;
-v soboto, 1.7. od 00:00 do 5.00 ure.

V času del bo promet potekal v intervalih s čakanjem pred predorom predvidoma 30 minut. Maksimalna širina transporta do 3,75 m.

Mejni prehodi

Zaradi poostrenega mejnega nadzora je pričakovati na mejnih prehodih s Hrvaško občasno daljše čakanje. Voznikom priporočamo, da predhodno preverijo stanje na prehodih ter uporabijo manj obremenjene. Zemljevid mejnih prehodov na zunanji schengenski meji si lahko ogledate tu.

Prepoved prometa za tovorna vozila nad 3,5 t največje dovoljene mase na cesti RT-941 Grabonoš-Radenci

Direkcija RS za infrastrukturo je z dnem, 15.6.2017 na državni cesti RT-941/1541 Grabonoš-Radenci med naseljema Okoslavci in Paričjak (preko Kapelskega vrh) prepovedala promet tovornih vozil z največjo dovoljeno maso nad 3,5 t, razen za lokalni promet. Tovorna vozila nad 3,5 ton bodo morala za dostop v Radence iz smeri avtoceste A5 uporabiti izvoz Vučja vas na avtocesti A5 in nadaljevati pot po regionalni cesti R1-230 Vučja vas–Radenci.

Prireditve

Na cestah R1-206, Kranjska Gora – Erika, Vršič – Trenta, Ruska cesta (Erika – Vršič), v nedeljo,  25.6.2017, od 10. do 12.00 ure, popolna zapora z obvozom (tek). Obvoz je možen preko MP Predel in MP Rateče.

Kratkotrajne popolne zapore so predvidene v nedeljo, 25. 6., na cestah: R2-410, Tržič - Kokrica (od km 10,252 do km 13,671), med 9.00 in 17.30, večkrat v tem času do 10 minut (kolesarska tekma).

Prometne informacije
Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah prek:
- spletne strani promet.si; tudi ob pogledu na čakalne dobe na večjih mejni prehodi s HR,
- operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44,
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (@Promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj ter podatki o čakalnih dobah na mejnih prehodih.

Prijetno vožnjo vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.