PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do začetka junija

25. maj 2017 01:56

Začele so se krajše počitnice v delu Nemčije ter v Belgiji, zato bo še ves konec tedna predvsem na avtocestah povečano število tujih vozil. Zaradi četrtkovega praznika in podaljšanega vikenda v Avstriji, Nemčiji in Švici je v nedeljo popoldne pričakovati povečan promet od Hrvaške proti Avstriji. Ob prazniku v omenjenih državah veljajo tudi prepovedi za tovorna vozila, zato bo predvsem v petek zjutraj in dopoldne povečano število tovornih vozil proti Avstriji, zastoje pričakujemo pred predorom Karavanke.

Že sedaj opozarjamo na povečan promet zaradi praznika prihodnji konec tedna, tudi v ponedeljek (binkošti).

Predvidena dela in zapore

Zaradi projekta vzpostavitve elektronskega sistema cestninjenja za tovorna vozila na avtocestnem omrežju bo predvidoma do poletja v nočnem času več kratkotrajnih popolnih zapor.  Več

A1, primorska avtocesta

Pred koncem maja se zaključuje prva faza pranja predorov Dekani in Kastelec, drugi teden, če bo vse v sklopu načrtov bodo nadaljevali pranje v predoru Markovec ter Tabor in Škofije.

V nedeljo, 28.5. bo na odseku Brezovica – cestninska postaja Log proti Kopru od 13. ure do 23. ure zaprt vozni pas zaradi krpanja vozišča.

V ponedeljek, 29.5. od 5. do 19. ure, bo zaradi krpanja vozišča zaprt počasni pas na odseku Razdrto – Senožeče. Proti Kopru bo promet potekal po voznem in prehitevalnem pasu. Kratkotrajno za premik gradbene mehanizacije bo zaprt vozni pas.

A1, štajerska avtocesta

V nedeljo, 28.5. bodo zaprli izvoz iz avtoceste Celje - center proti Mariboru. Zapora izvoza bo od 4.30 ure do predvidoma 20. ure. Obvoz bo preko priključka Celje - zahod in Celje vzhod.

V nedeljo, 28.5. bodo potekala dela v razcepu Slivnica. Od Hoč proti Mariboru bo cesta zaprta od 4.30 ure do predvidoma 20. ure. Obvoz bo ustrezno označen.

V primeru slabega vremena se dela ne bodo izvajala.

Zaradi sanacije asfaltnega vozišča v sredo, 31.5. je predvidoma med 9.00 in 00.00 uro na odseku Krtina - Blagovica zaprt izvoz Lukovica in uvoz Lukovica proti Mariboru, skupaj s počivališčem in bencinskim servisom Lukovica.

A2, dolenjska avtocesta

Zaradi montaže vodnikov nad avtocesto na odseku Trebnje - Novo mesto-zahod proti Obrežju, Novo mesto-vzhod - Kronovo proti Ljubljani ter na izvozu Novo mesto-vzhod proti Ljubljani, bo v času med 30. 5. in 1. 6. dnevno med 8. in 20. uro, delna zapora.

Zaprt bo odstavni in vozni pas, promet bo potekal po pospeševalnem pasu, zapora bo v obeh smereh. Tudi na priključku Novo mesto - vzhod bo promet samo oviran, ne bo pa zapore. 
 

Predor Karavanke

V noči na petek, 25./26.5.2017, bosta dve polurni popolni zapori v predoru Karavanke in sicer med 1. in 3. uro.

Nekatere ostale ceste

Na regionalni cesti Dornberk –Štanjel, je v času od 29.5. do 2.6., od 7. do 18.15. ure, predvidena delna zapora. Promet bo potekal izmenično in dvosmerno.

Prireditve

V Ljubljani in okolici bo v petek in soboto, 26. in 27. maja zaradi teka oviran promet ter spremenjen promet.

Zaprto bo parkirišče Tivoli v soboto in nedeljo od 26. 5. 2017 od 12. ure do 27. 5. 2017 do 16. ure.

V soboto, 27.5. od 10.15 ure do 11.15 ure ( oziroma po zadnji tekačici) bodo zaprte naslednje ceste:
- VEČNA POT, od Poti Roberta Blinca do Kikljeve ulice;
- CESTA 27. APRILA, od Kikljeve ulice do Skapinove ulice - KIKLJEVA ULICA,
- CESTA NA ROŽNIK, od Kikljeve ulice do Podrožniške poti.

R1-210, Preddvor – Kranj (Primskovo), 28.5. od 13. do 14.45 ure, popolna brez obvoza (kolesarska prireditev).

Mejni prehodi

Predvsem na mejnih prehodih s Hrvaško je zaradi poostrenega mejnega nadzora pričakovati občasno daljše čakanje. Čakalne dobe so možne tudi na večjih prehodih z Avstrijo in Italijo. Voznikom priporočamo, da predhodno preverijo stanje na prehodih ter uporabijo manj obremenjene. Zadnji podatki o čakalnih dobah na mejnih prehodih so dosegljivi tudi na spletnem Prometno-informacijskega centra. Zemljevid mejnih prehodov na zunanji schengenski meji si lahko ogledate tu.

Preventiva

Prihaja čas kratkih oddihov in vikend dopustov, kako, če se nam na avtocesti pokvari vozilo. Več v priponki OKVARA VOZILA.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah prek:

- spletne strani promet.si; tudi ob pogledu na čakalne dobe na večjih mejni prehodi s HR,
- operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) ali odzivnik 080 22 44,
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (@DARS_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.

Srečno in varno vožnjo vam želi Prometno informacijski center za državne ceste.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.