PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do začetka septembra 2016

25. avgust 2016 06:00

Približujemo se septembru. Končuje se večina dopustov po Evropi in s tem večje konice ob koncih tedna. Povečujejo se dnevne prometne konice ob jutranjih in popoldanskih urah med tednom (med 6. in 8. uro ter med 15. in 17. uro), povečan promet je tudi na mestnih vpadnicah in obvoznicah.

Opozarjamo na začetek šolskega leta ter povečan promet v okolici šol, vrtcev ter nakupovalnih središč.    

Ne pozabimo tudi na vračanje turistov s hrvaške in slovenske obale, zato je preko vikenda pričakovati povečan promet v obratni smeri, na mejnih prehodih s Hrvaško. Ves čas je pričakovati močno povečan promet tudi pred predorom Karavanke proti Avstriji zaradi kontrole avstrijskih mejnih organov.

PREDVIDENA DELA   

GORENJSKA AVTOCESTA, A2

Na odseku gorenjske avtoceste A2 med Kranjem in Brnikom potekajo obnovitvena dela v razdalji 6,2 kilometra, ki bodo trajala do sredine septembra. Promet je urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Obvoz je urejen prek priključka Brnik. Priključek Kranj – vzhod bo v smeri Jesenic zaprt do konca meseca avgusta. Več na povezavi. 

SEVERNA LJUBLJANSKA OBVOZNICA, H3 

Na severni ljubljanski obvoznici H3 se nadaljujejo obsežna obnovitvena dela. Promet med Tomačevim in Celovško cesto poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Do konca avgusta je zaprt izvoz Industrijska cona Šiška (Litostrojska) in uvoz Lj. - Savlje proti Štajerski oziroma Dolenjski. VEČ  

Promet za tovorna vozila nad 7,5 ton med Štajersko in Primorsko ter obratno je preusmerjen na vzhodno in južno ljubljansko obvoznico. 

ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1 

Na odseku Arja vas (Žalec)–Šempeter potekajo obsežna obnovitvena dela, predvidoma do 7. oktobra. Promet bo potekal po drugi polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Zaprt je uvoz Žalec v smeri Ljubljane do sredine oktobra.
 VEČ

HITRA CESTA SKOZI MARIBOR, H2

Na hitri cesti skozi Maribor v pokritem vkopu Maribor poteka načrtovana obnova elektro strojne opreme. Do predvidoma sobote, 27. avgusta, je popolna zapora obeh smernih vozišč hitre ceste (v smeri Ljubljane in Šentilja). Popolna zapora je nujna zaradi del v pogonski centrali in testiranja sistema. V smeri Ljubljane/Zagreba je zaradi zapore H2 obvoz voden prek priključka Maribor - center (Meljska cesta) in poteka na relaciji Meljska cesta-Partizanska cesta-Titova cesta-Tržaška cesta. V smeri Šentilja/Avstrije je obvoz zaradi zapore H2 voden prek priključka Maribor - Pobrežje (Zrkovska) in poteka na relaciji Kosovelova ulica-Istrska ulica-Puhova ulica-A1, priključek MB vzhod (Zrkovska). Zaprt je uvoz z Osojnikove na hitro cesto oziroma priključek MC 244112 (Maribor-Vurberk-Ptuj). Več na
povezavi.

ZAPORE NA CESTAH ZARADI PRIREDITEV   

Medlog - Arja vas, 27.8.2016, od 8.55 do 9.30, popolna - brez obvoza (kolesarska prireditev);
Dobruška vas - Šentjernej, popolna - brez obvoza, 27.8., od 17. do 18. ure (prireditev-povorka);
Novo mesto - Otočec, popolna - brez obvoza, 28.8., od 12.30 do 17. ure (kolesarska prireditev);
Breg - Jurklošter, popolna - brez obvoza, 28.8., od 10.25 do 11.25 (kolesarska prireditev);
Gorenja vas - Ljubljanica, popolna - brez obvoza, 28.8., od 9.45 do 10.30 (kolesarska prireditev);
Areh - Šumnik - Osankarica - Lukanja, popolna - brez obvoza, 28.8., od 10.30 do 11.30 in 11.45 do    12.45 (kolesarski prireditev).

NAPOTKI 

Ob začetku šolskega leta bodimo posebej pozorni na živahne otroke in mladino (pešci, kolesarji, rolkarji, motoristi) na širših območjih šol, vrtcev, avtobusnih postajališč in lokacij, kjer je pričakovati učence, dijake in študente. Ne pozabimo na varnostne pasove, odsevne rutice, prilagodimo HITROST VOŽNJE in bodimo zelo pozorni na dogajanja.   

PROMETNE INFORMACIJE  

Preden se odpravite na pot, preverite razmere na cestah. Priporočamo:
• pregled poti preko spletne strani promet.si;
klic operaterja na 1970, Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC);  
• uporaba avtomatskega telefonskega odzivnika o stanju prometa na avtocestah: 080 22 44;  
• mobilno aplikacijo DarsPromet+;
Twitter @DARS_si;
• preko Facebook strani Vozimo pametno www.facebook.com/Vozimo.pametno;
• spremljanje prometnih informacij na radijskih postajah. 

Želimo vam prijetno vožnjo.

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.