PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved od 13. do 20. februarja 2015

Arhivi

12. februar 2015 12:08

V prihodnjih dneh je pričakovati povečan promet v smeri zimsko športnih središč in obratno, saj se začenjajo enotedenske zimske šolske počitnice za osnovnošolce in dijake na vzhodnem delu države. Ob bližajočem se pustu in prireditvah, ki spremljajo pustovanje, voznike opozarjamo, naj za volan ne sedajo vinjeni, ravno tako je prepovedana vožnja s pustno masko, ki bi na kakršen koli način motila voznikove sposobnosti za vožnjo. Ob petkih je promet tudi sicer povečan, 13. februarja bo lahko dodatno zaradi informativnega dne v srednjih šolah. Ta konec tedna bo zaradi del zaprta štajerska avtocesta A1 med priključkoma Blagovica in Vransko v smeri Maribora.

 

Dela
V predoru Karavanke na gorenjski avtocesti A2 potekajo dela za nadgraditev prezračevalnega sistema v slovenskem in avstrijskem delu. Promet v času delnih zapor poteka izmenično enosmerno z izmenjavo smeri na 30 min. Nočne popolne zapore do torka niso predvidene. Predlagamo, da vozniki predvidijo čas potovanja tudi s terminskim načrtom zapor, ki je objavljen na spletnih straneh promet.si in dars.si; na promet.si so po novem prek karte na uvodni strani razvidni tudi dogodki in kamere z avstrijskih avtocest.
Štajerska avtocesta A1 med priključkoma Blagovica in Vransko v smeri Maribora bo zaprta od petka zvečer, 13. februarja, do ponedeljka zgodaj zjutraj, 16. februarja, zaradi del za nadgraditev hidrantnega omrežja v predoru Ločica. Obvoz bo za ves promet od petka od 21.00 do ponedeljka do 6.00 po vzporedni glavni cesti. Zaprta bosta tudi uvoz Blagovica v smeri Maribora ter uvoz Trojane v obe smeri (Maribora in Ljubljane).
Vreme
Vreme v prihodnjih dneh ne bo posebej vplivalo na pretočnost prometa. Jutri se bo zjutraj in dopoldne v notranjosti Slovenije še pojavljala nizka oblačnost. V soboto in nedeljo bo v vzhodnih krajih povečini sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Zlasti ponekod na zahodu države bodo občasno rahle padavine. V ponedeljek bo v vzhodni Sloveniji povečini jasno, drugod pretežno oblačno. V torek bo sprva pretežno oblačno, popoldne se bo delno zjasnilo. Od srede naprej kaže na povečini sončno vreme. Zjutraj bodo temperature pod lediščem, čez dan pa tudi nad pet stopinj C.
Opozorila in napotki
V primeru megle zmanjšajte hitrost, povečajte varnostno razdaljo in ne prehitevajte.O razmerah na cestah se pravočasno pozanimajte na promet.si ali tel. 1970 oz. na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah (080 22 44).
V družbi DARS d.d. uporabnikom avtocest želimo varno in strpno vožnjo.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.