PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved od 18. julija 2019

10. julij 2019 09:45

V soboto, 13. julija, je začetek počitnic v delu Nemčije (Severno Porenje - Vestfalija), delu Nizozemske ter Švice. To bo vplivalo na dodatno povečanje prometa konec tedna, pa tudi v ponedeljek, proti slovenski in hrvaški obali in nazaj. Pričakovati je tudi bolj polna počivališča in parkirne prostore. Najbolj obremenjena bosta petek popoldne in sobota dopoldne.

Predvsem na začetku tedna je zaradi povečanega tovornega prometa in avstrijskih mejnih kontrol pričakovati zastoje pred prehodoma Karavanke in Šentilj.

Predvidena dela

Ves čas potekajo redna vzdrževalna dela (zalivanje razpok, košnja, sanacija jaškov, popravilo ograj …), na potek prometa pa vplivajo tudi dela na območjih cestninskih postaj: Dob, Lukovica, Prepolje, Kozina, Tepanje, Videž in Vransko. več

A2, dolenjska avtocesta

Med Ivančno Gorico in Bičem promet poteka po eni polovici avtoceste dvosmerno, promet je urejen z menjavanjem števila prometnih pasov glede na prometne tokove. Možni so zastoji.

Od 11. do 16. julija bodo potekala dela (sanacija treh drenažnih polj) na odsekih Ivančna Gorica – Bič ter Bič - Trebnje vzhod proti Novemu mestu, in sicer:

  • v sredo, 10. julija, 4.00 - 21.00, zapora voznega in odstavnega pasu;
  • v četrtek, 11. julija, 6.00 - 20.00, zapora voznega in zaviralnega pasu;
  • v ponedeljek, 15. julija, 4.00 - 19.00, zapora prehitevalnega pasu;
  • v torek, 16. julija, 4.00 - 19.00, zapora prehitevalnega pasu.

A1, štajerska avtocesta 

Na odseku Krtina – Blagovica proti Mariboru, je v sredo, 17. julija, predvidoma od 7.30 do 22. ure, načrtovana popolna zapora uvoza Lukovica proti Mariboru.

Od 22. ure v sredo, 17. julija do 17. ure v nedeljo, 21. julija, bo spremenjen potek prometa pod delnimi zaporami (nemoten potek prometa na bencinski servis in AC).     

 

Popolna zapora izvoza Lukovica proti Mariboru, je predvidena od srede, 17. julija, od 9. ure do petka, 19.7. do 12. ure.

 

Obvoz v času popolne zapore bo urejen po vzporedni državni cesti. Prevoz izrednih tovorov skozi popolno zaporo ne bo mogoč! Dela bodo potekala do 23. julija 2019.

Med Vranskim in Šentrupertom je zaradi odstranjevanja cestninske postaje in obnove cestišča delovna zapora dolga približno 4 kilometre. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma v drugi polovici julija letos.

Med priključkom Celje vzhod in priključkom Slovenske Konjice proti Mariboru, je med 15. in 24. julijem predvidena zapora voznega in odstavnega pasu. Promet bo potekal po prehitevalnem pasu. Izvajala se bo sanacija dilatacijskih stikov.

Zaradi odstranjevanja cestninske postaje Tepanje je spremenjena prometna ureditev z menjavo števila prometnih pasov glede na prometne tokove. Zaprt je uvoz Slovenske Konjice proti Mariboru.

Na štajerski avtocesti, na priključku Slovenske Konjice je do nedelje, 21. julija zaprt izvoz iz avtoceste smer Ljubljana proti Mariboru. Predvidoma od 1. do 11. avgusta bo zaprt priključek Slovenske Konjice (v obe smeri).

V sklopu rušenja CP Kompolje, bo od ponedeljka, 15. julija od 5. ure naprej, na odseku Blagovica - CP Kompolje, postavljena zapora odstavnega pasu zaradi postavljanja SPIS portalov.

A1, primorska avtocesta

 

Med 15. in 18. julijem 2019 bodo zvečer in ponoči na delu odseka avtoceste A1 med Razdrtim in Postojno potekala nujna vzdrževalna dela na nadvozu pri priključku Postojna, in sicer bo na razdalji približno 100 m:

  • od ponedeljka od 19. ure do torka do 7. ure zaprt vozni pas proti Ljubljani,
  • od torka od 19. ure do srede do 7. ure zapora prehitevalnih pasov v obe smeri vožnje,
  • od srede od 20. ure do četrtka do 6. ure zaprt vozni pas proti Kopru.

Voznike obveščamo, da bo na relaciji Ljubljana - Koper, potekal prevoz tovora izrednih dimenzij, v večernem času v sredo, 17. julija med 21. in 24. uro. V sredo zvečer, med 21. in 22. uro, bodo izvedli (30 minutno popolno zaporo) obeh krakov avtoceste med Logatcem in Vrhniko ter Logom in Vrhniko, obeh smernih vozišč. Zaradi prekomerne teže morajo tovor preusmeriti preko sredinskih prehodov, obeh smernih vozišč, na nasprotno smerno vozišče v območju mostu čez Ljubljanico.

Zaradi izrednega prevoza preko priključka Bertoki, bo 17. julija, med 22. in 24.00 (polnočjo), popolna zapora uvoza Bertoki proti Kopru.

Na delu odseka avtoceste A1 Divača–Kozina–Črni Kal potekajo dela v okviru rekonstrukcije vozišča na širšem območju ploščadi nekdanje cestninske postaje Videž. Zapora zaradi del je predvidena do konca julija 2019. Promet v razdalji približno 2 km poteka po eni polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v obe smeri vožnje. Predvidoma do konca julija 2019 bosta na priključku Kozina zaprta izvozni krak z avtoceste iz smeri Kopra (obvoz bo urejen preko priključka Kastelec) ter uvozni krak na avtocesto proti Ljubljani (obvoz bo urejen po vzporedni regionalni cesti do priključka Divača, kjer bo možen uvoz na avtocesto).

Zaprt je uvozni krak priključka Slavček z glavne ceste na hitro cesto H6 proti Izoli. Zapora je izvedena zaradi povečanja prepustnosti v času turistične sezone. Zapora kraka bo trajala predvidoma do konca septembra 2019.

H4, Vipavska hitra cesta

Predvidoma do konca julija letos bo med razcepom Nanos in Vipavo promet potekal dvosmerno po enem pasu v vsako smer, zaradi zgraditve poskusnih polj protivetrne zaščite.

Nekatere ostale ceste

Sprememba prometne ureditve za tovorna vozila nad 7,5 tone na cestah Postojna - Jelšane in Kozina - Starod, več.

Na regionalni cesti med Primskovim in Britofom je popolna zapora zaradi ureditve krožišča do konca julija 2019. Obvoz je možen po lokalnih cestah. Sprememba

Gradnja galerije Jelični vrh v Zali ter predvidene zapore, več na povezavi Zala.

Pregled aktualnih del in drugih dogodkov na avtocestah in ostalih državnih cestah je na povezavi: www.promet.si.

Preventiva

Kaj storiti v primeru prometne nesreče na avtocesti ali hitri cesti? Nekaj koristnih nasvetov, na povezavi.

 "Voznike, ki vozijo mimo prometnih nesreč, pozivamo, naj se ne ustavljajo na vozišču in si ne ogledujejo prometnih nesreč".

Prireditve

V času od 11. do 14. julija bo potekal Festival v Laškem. V tem času bo na nekaterih lokacijah spremenjen prometni režim.  

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah.

Priporočamo naslednje vire informacij:

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.