PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved od 20. do 27. februarja 2015

Arhivi

19. februar 2015 11:58

Ker se zaključujejo zimske šolske počitnice na vzhodnem delu, hkrati pa začenjajo v preostali Sloveniji, je predvsem konec tedna pričakovati povečan promet proti zimsko športnim središčem oz. turističnim krajem ter obratno. V okolici Maribora bodo zgostitve prometa tudi zaradi smučarske prireditve 51. Zlate lisice, ki bo v soboto in nedeljo, 21. In 22. Februarja 2015. Ta konec tedna ne bo običajnih popolnih zapor štajerske avtoceste zaradi del v predorih.

 

Dela
Predor Šentvid na gorenjski avtocesti A2 bo zaradi nujnih vzdrževalnih del na transformatorskih postajah v noči na petek, 20. februarja 2015, zaprt v obe smeri; promet bo v četrtek ob 21.00 z gorenjske strani predora preusmerjen na Celovško cesto, iz smeri Ljubljene pa v razcepu Koseze na severno obvoznico H3 in na priključek Ljubljana sever (Celovška cesta). Ta prometna ureditev bo veljala do petka zgodaj zjutraj, najdlje do 5.00.
V predoru Karavanke na gorenjski avtocesti A2 potekajo dela za nadgraditev prezračevalnega sistema v slovenskem in avstrijskem delu. Promet v času delnih zapor poteka izmenično enosmerno z izmenjavo smeri na približno 30 min. V nočnem času so predvidene popolne zapore med 20.00 in 5.00. Predlagamo, da vozniki predvidijo čas potovanja tudi s terminskim načrtom zapor, ki je objavljen na spletnih straneh promet.si in dars.si; na promet.si so sicer prek karte na uvodni strani odslej razvidni tudi dogodki in kamere z avstrijskih avtocest.
Vreme
V petek bo povečini sončno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. V soboto bo v vzhodnih krajih večinoma sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno. V zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo, nad okoli 800 m pa rahlo snežilo. V nedeljo bo oblačno z rahlimi padavinami. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 500 m.
V ponedeljek se bo delno zjasnilo, zjutraj bo lahko po nižinah megla. V torek se bo od zahoda oblačilo, proti večeru se bodo že pojavljale padavine, ki se bodo v noči na sredo še nekoliko okrepile. Po nižinah bo deževalo. V četrtek bodo padavine ponehale.
Opozorila in napotki
Če se odpravljate na pot v smeri turističnih središč in na prireditve, predlagamo, da se o razmerah na cestah pravočasno pozanimate na promet.si ali tel. 1970 oz. na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah (080 22 44). Voznikom in potnikom svetujemo, da pri postankih na avtocestnih počivališčih posvečajo ustrezno pozornost svojemu vozilu in nepridipravom ne dajejo priložnosti. Vozilo naj, če se oddaljijo od njega, zaklenejo, vrednejših predmetov, kot so prenosni računalniki, denarnice in telefoni, pa ne puščajo na vidnih mestih v vozilu.
Srečno in previdno vožnjo vam želi družba DARS d.d.

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.