PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved od 6. do 13. marca

Arhivi

05. marec 2015 06:00

Možnost zgostitev prometa je na posameznih avtocestnih odsekih, kjer potekajo dela. Zaradi napovedi močnega vetra v noči s četrtka na petek, s 5. na 6. marec, ne bo napovedane popolne zapore desne cevi predora Kastelec (v smeri Kopra). Izvajalci bodo z deli znova nadaljevali v petek, 6. marca, ko bo ob 20.00 zaprta desna cev, zapora bo trajala neprekinjeno do ponedeljka, 9. marca, do 5.00.

V sredo, 11. marca bo zaradi prireditev na predvečer sv. Gregorja ponekod oviran promet in spremenjen prometni režim. Zaradi otoplitev je na cestah več pešcev, kolesarjev, traktoristov ter motoristov, zato priporočamo dodatno previdnost in pozornost.
Dela
Primorska avtocesta A1 med priključkoma Kozina in Črni Kal v smeri Kopra bo zaradi del del za nadgraditev elektrostrojne opreme in odprave napak pred iztekom garancijske dobe v predoru Kastelec zaprta do predvidoma 2. aprila vsak delavnik (ponedeljek-petek) v nočnem času med 20.00 in 5.00, medtem ko bo ob koncih tedna zaprta neprekinjeno od petka od 20.00 do ponedeljka do 5.00. Med velikonočnimi prazniki zapore ne bo, nato pa bo enaka ureditev zapora veljal še za smer proti Ljubljani, predvidoma do konca aprila.
V predoru Karavanke na gorenjski avtocesti A2 potekajo dela za nadgraditev prezračevalnega sistema v slovenskem in avstrijskem delu. Promet v času zapor, ki bodo trajale predvidoma do 26. marca, poteka izmenično enosmerno z izmenjavo smeri na približno 30 min. V nočnem času so predvidene popolne zapore med 20.00 in 5.00 (10. in 11. 3.).
Vreme
Do srede bo po današnji napovedi ARSO prevladovalo suho, sončno vreme. Jutra bodo kar hladna, zjutraj bodo temperature tudi pod lediščem. Čez dan bo razmeroma toplo, temperature bodo povečini do 10 stopinj C. V četrtek bo nekaj več oblačnosti, padavine pa ne bo. Še topleje bo.
Opozorila in napotki v primeru okvare vozila na avtocesti
Nemudoma vklopimo vse štiri varnostne utripalke, pritisnimo na pedal za sklopko, saj lahko le tako ohranimo dovolj hitrosti, da umirjeno vozilo preusmerimo na rob vozišča oz. odstavni pas, kjer se ustavimo. Obvezno oblečemo odsevni telovnik, sledi namestitev varnostnega trikotnika najmanj 100 metrov od vozila, nato se postavimo za varnostno ograjo. V primeri okvare vozila na avtocesti lahko uporabimo obcestni telefon SOS, pokličemo PIC na številko 1970 ali pa OKC na številko 112.
Ravnanje v predorih ali na avtocestah brez odstavnega pasu
V daljših predorih, ki imajo odstavne niše, je postopek enak kot na odprti trasi avtoceste. Ob uporabi utripalk ter sklopke se pomikamo desno in s tem opozarjamo druge na izredni dogodek. Če je le mogoče, ustavimo v odstavni niši, kjer je nameščen tudi telefon SOS. Če nam to ne uspe, skušajmo zapeljati vozilo k najbližjemu robu vozišča. To velja tudi za cesto brez odstavnega pasu, ki ima odstavne niše ravno tako na primerni oddaljenosti.
Razmere na avtocestah lahko preverite tudi na brezplačnem odzivniku: 080 22 44. Želimo vam previdno in prijetno vožnjo.

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.