PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved od 7. do 14. maja 2020

07. maj 2020 12:36

Na mejnih prehodih s sosednjimi državami še vedno veljajo posebne prometne ureditve ter poostren nadzor. Pričakujemo, da bo tam še naprej občasno prihajalo do zastojev in lahko tudi do daljšega čakanja.

Ker se promet na slovenskih cestah postopno povečuje, voznike opozarjamo tudi na možne zgostitve pred delovišči, posebej ob jutranjih in popoldanskih prometnih konicah. 

Predvidena dela

Do preklica so zaprta mala počivališča ob AC / HC: Studenec (Sever in Jug) in Risnik; Povodje in Lipce (Vzhod in Zahod); Polskava  (Vzhod in Zahod) in Zima (Sever in Jug) in Dolinsko Jug.

Ljubljana in okolica

Nujna vzdrževalna dela - pranje predorov Golovec in Šentvid:

V četrtek, 7. 5. od 20. do 5. ure v petek, 8. 5., bo postavljena delna zapora predora Golovec v smeri Malence – Bizovik. Promet bo potekal po dveh voznih pasovih.

Na odseku Šentvid – Koseze, so predvidene popolne zapore predora Šentvid in priključne cevi/Celovška cesta proti Ljubljani, med 20. in 5. uro zjutraj, in sicer: v nočeh na torek in sredo, 11. /12., 12./13. 5. 2020.

Proti Kranju je predvidena zapora leve cevi v nočeh na četrtek in petek, 13./14. ter 14./15. 5. v istem času. Zaprti bodo tudi: priključek LJ Šentvid/priključna cev Celovška, na razcepu/uvoz Koseze proti Kranju, uvoz LJ Podutik proti Kranju. Obvoz bo urejen s preusmeritvijo preko priključka LJ Sever na Celovško cesto in nazaj na AC preko priključka LJ Šentvid.

V času od 12. 6. do predvidoma 10. 8. 2020 so v predoru Golovec na avtocesti A1 na vzhodni ljubljanski obvoznici predvidena sanacijska dela. Zaradi tega bo za ves promet zaprta ena predorska cev, skozi sosednjo predorsko cev pa bo dovoljen dvosmerni promet le za osebna vozila in vozila katerih skupna masa ne presega 3,5 t. Prepovedan bo promet za avtobuse in vozila, katerih skupna masa presega 3,5 t. Prosimo vas, da pri planiranju in izvajanju izrednih prevozov dosledno upoštevate navedene omejitve, ker v tem času, ne bodo možne kakršne koli spremembe opisanega prometnega režima.

A2, gorenjska avtocesta

Na odseku med Vrbo in galerijo Moste (od Lesc proti Jesenicam vzhod), bodo potekala dela na voznem pasu. Zapora bo predvidoma med 5.30 in 22. uro. 

Skozi predor Karavanke bo promet potekal izmenično enosmerno, v četrtek in petek, 14. in 15. 5., med 8. in 17. uro. Maksimalna širina transporta 3,75 m.

Na odseku predor Karavanke – Jesenice/zahod, je v tednu od 11. - 15. 5. načrtovano izvajanje sanacije vozišča ter ostala vzdrževalna dela.

Pred predorom Karavanke in priključkom Jesenice/zahod proti Ljubljani, je zaradi kontrole potnikov iz Avstrije proti Sloveniji, zaprt prehitevalni pas.

A2, dolenjska avtocesta

Od petka do nedelje, 8. - 10. 5., bo od pokritega vkopa Medvedjek do priključka Bič, zaprt vozni pas od 4. ure zjutraj v petek, do nedelje do 22. ure zvečer, zaradi del.

A1, štajerska avtocesta

Na odseku Dragučova - Maribor (Ptujska cesta) proti Avstriji bodo potekala dela v soboto, 9. 5., od 7. do 20. ure, na voznem pasu v dolžini cca 500 m.

Predvidena ostala dela:
- do petka, 8. 5. med Framom in Sl. Bistrico proti Ljubljani;
- od ponedeljka, 11. 5. do srede, 14. 5. na odseku MB Ptujska – Dragučova proti Avstriji ter v petek, 15. 5. proti Ljubljani na voznem pasu. Dela bodo potekala v času od 7. do 20. ure.

Od priključka Šentjakob proti Domžalam, bo zaprt vozni pas v dolžini 1km, od sobote do nedelje, 9./10. 5. od 15. do 22. ure.

A1, primorska avtocesta

Od 12. 5. od 7. ure do 14. 5. do 23. ure, na odseku Razdrto - razcep Nanos proti Kopru, promet bo potekal po voznem pasu.

Od 12. 5. - 23. 5., bo na odseku Senožeče - razcep Nanos proti Ljubljani, izmenično zaprt počasni ali prehitevalni pas zaradi del.   

Na odseku Senožeče – Gabrk bo zaprt odstavni pas, v dolžini 600 metrov proti Ljubljani zaradi zamenjave in namestitve zaščitnih mrež v brežini Zajčica. Delna zapora bo predvidoma do 29. 5. 2020.

Predvidoma v noči s srede na četrtek (13. in 14. maj 2020) bo med 21. in 5. uro v obeh smereh vožnje zaprt odsek hitre ceste H6 med priključkom Koper Semedela in Izolo zaradi ureditve elektro-strojne opreme v predoru Markovec in drugih potrebnih del, ki bodo v primeru nesreč oziroma izrednih dogodkov na tem območju omogočila vzpostavitev dvosmernega prometa v eni od cevi predora. Obvoz za osebna vozila bo urejen po občinskih cestah (Piranska cesta–Ulica Vena Pilona–Kvedrova cesta), za tovorna vozila pa preko Dragonje.

H4, Vipavska hitra cesta

V soboto in nedeljo, 9. in 10. maja 2020, bo med 5. in 21. uro potekala odstranitev merilnih sistemov za preverjanje učinkovitosti protivetrnih ukrepov. V soboto bo tako zaprta hitra cesta H4 med razcepom Nanos in Ajdovščino proti Novi Gorici, v nedeljo pa v smeri proti razcepu Nanos.

Od petka, 8. 5. naprej bodo potekala dela na viaduktu Šempeter pri Novi Gorici, zaradi obnove objekta. 

V soboto ter nedeljo, 9. in 10. 5. bo na H4 zapora HC za namen odstranitve merilnih sistemov za preverjanje učinkovitosti protivetrnih ukrepov.

V soboto, 9. 5. bo zaprta hitra cesta med razcepom Nanos in Ajdovščino proti Vrtojbi in v nedeljo, 10. 5. proti Ljubljani in Kopru (odsek Ajdovščina - razcep Nanos), med od 5. do 21. uro.

Promet bo v času pripravljalnih del potekal po obeh smernih voziščih H4, v območju viadukta Šempeter po enem prometnem pasu (zapora obeh prehitevalnih pasov) zaradi odstranitve prometne opreme in signalizacije, za namen vzpostavitve začasne /končne prometne ureditve, ki bo omogočala prevoznost območja viadukta Šempeter dvosmerno, zgolj po levem smernem vozišču (desno smerno vozišče na viaduktu bo predmet obnove v prvi fazi rekonstrukcije objekta).

Zaprto bo tudi počivališče Mlake sever ter spremenjen potek vožnje na priključkih: Vipava in Ajdovščina ter razcepu Nanos.

Na viaduktu Šempeter pa bodo dela potekala vsaj 2 meseca (predvidoma maj, junij), promet bo v obdobju sanacije po viaduktu potekal dvosmerno po eni polovici objekta, izmenično en mesec v smeri Ljubljane, drugi mesec v smeri Vrtojbe.

Tovorna vozila nad 7, 5 tone

Nadzorni točki Karavanke in Šentilj - izredni prevozi; več na povezavi Karavanke - Šentilj

Do preklica ob nedeljah, praznikih ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone.

Ostale ceste

V Ljubljani bo predvidoma do 30. avgusta zaprta Dunajska cesta, med Obvozno cesto in železniškim prehodom.

V Postojni, je spremenjen potek prometa zaradi gradnje krožišča do konca maja na cestah: Pivka - Postojna, Postojna - Ravbarkomanda in Postojna Razdrto.

Več podatkov o delih na preostalih cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost Delo na cesti) ter novosti na MP Iz novic.

Prehajanje državne meje med epidemijo zaradi koronavirusa, povezava

Vreme

Po podatkih ARSO bo prevladovalo spremenljivo vreme, občasno z dežjem do sredine naslednje tedna, sledi izboljšanje.

Preventiva

Prometne informacije:

• spletna stran www.promet.si
• operater na 1970 (klic ni brezplačen) ali odzivnik na 080 22 44,
• mobilna aplikacija DarsPromet+,
Twitter @promet_si in @dars_si ter www.facebook.com/vozimo.pametno,YouTube,
prometni koledar,
• prometne informacije radijskih postaj, TV, teleteksta …

Wi-Fi DARS - hiter internet, kadar ga potrebujete, več na povezavi.


Mobilno lasersko skeniranje in sferično fotografiranje avtocest.

Območje izvedbe meritev bo potekalo na osnovnih in vzporednih odsekih, priključkih in počivališču/ih omenjenih naslednjih tras:

- A1 - od priključka Krtina do priključka Brezovica,
- H3 - od razcepa Zadobrova do razcepa Koseze,
- A2 - od priključka Vodice do priključka Trebnje zahod,
- A2 - od predora Karavanke do priključka Vodice.
- A2 - od priključka Maribor jug (Slivnica) do priključka Žalec (Arja vas) -12. 5., v kolikor bodo vremenske razmere primerne;
- A2 - od priključka Trebnje zahod do MP Obrežje (14. 5.).

Promet bo upočasnjen, občasno so možni zastoji.

Več informacij na povezavi.

Srečno in varno na cestah!

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.