PROMETNO-INFORMACIJSKI CENTER ZA DRŽAVNE CESTE
MOJ PIC RSS TWITTER MOBILNI PORTAL ENGLISH

Prometna napoved do 4. oktobra

27. september 2018 05:28

Oktobra se pričenja študijsko leto, zaradi česar se pričakuje več prometa proti univerzitetnim mestom. Promet bo močno povečan že v nedeljo popoldne, predvsem pa v ponedeljek, 1. oktobra.

Konec tedna še vedno pričakujemo povečan promet predvsem iz urbanih središč proti turističnim krajem. Največ gneče pričakujemo v petek popoldne in soboto proti turističnim krajem in proti Hrvaški, v soboto in nedeljo popoldne pa v obratni smeri.

Na meji z Avstrijo še vedno poostreno nadzorujejo promet. Pred predorom Karavanke proti Avstriji ter pred delovno zaporo med priključkoma Jesenice-vzhod in Jesenice-zahod, lahko še vedno nastanejo zastoji.

Predvidena dela in zapore

A1, štajerska avtocesta

Na štajerski avtocesti so do 7. oktobra predvidene popolne zapore avtoceste med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani ter uvoza Trojane v obe smeri in sicer:

  • nočne zapore med 20. in 5. uro med tednom (med 26. septembrom in 4. oktobrom),
  • oba vikenda med 20. uro v petek in 15. uro v nedeljo (vikend med 28. in 30. septembrom ter med 5. in 7. oktobrom). 

Na odseku Celje – Arja vas, bo predvidoma do 5. oktobra zaradi vzpostavitve zapore oviran promet na relaciji Celje center – Celje zahod in na priključku Celje center proti Ljubljani. Proti Ljubljani bosta vzpostavljena dva začasna pasova, prav tako pa bo oviran promet na priključku Celje center proti Ljubljani.

Od 29. septembra do 3. oktobra, bo na priključku Celje center proti Ljubljani, zaprt izvoz iz avtoceste za Celje center in uvoz Celje center proti Ljubljani. Obvoz bo preko priključka Celje vzhod, uvoz na avtocesto pa bo prav tako preko priključka Celje vzhod. Obvozi bodo ustrezno označeni. Delna zapora priključka je predvidena zaradi zamenjave PHO in sanacije nadvoza. 

A1, primorska avtocesta H4, hitra cesta skozi Vipavsko dolino, A3

Med priključkom Brezovica in razcepom Kozarje promet poteka zaradi del po dveh zoženih pasovih.

Zaradi preureditve območja nekdanje cestninske postaje Nanos so popolne zapore na stičišču primorske avtoceste A1 in vipavske hitre ceste H4.

Do predvidoma 7. oktobra 2018 je za promet zaprta hitra cesta H4 med priključkom Vipava in razcepom Nanos proti Ljubljani/Kopru. Obvoz je za ves lokalni promet, tudi za tovorna vozila nad 7,5 ton, ki imajo dostavo ali nalaganje v Vipavski dolini, urejen po vzporedni regionalni cesti R2-444, Vipava - Razdrto. Promet za tovorna vozila iz smeri Italije proti Slovenijo ali proti sosednjim državam, je urejen preko Fernetičev na avtocesto A3 in naprej po primorski avtocesti A1. Na razcepu Nanos je zaprt tudi del razcepa, ki vodi iz Kopra proti Novi Gorici.  

Predvidoma od 7. oktobra do 21. oktobra bo zaprto smerno vozišče hitre ceste H4 v obratni smeri, od razcepa Nanos do priključka Vipava (torej proti Novi Gorici). Obvoz bo urejen po vzporedni regionalni cesti, tovorni (tranzitni) promet bo voden po primorski avtocesti na razcep Gabrk in naprej po A3 proti Fernetičem na meji z Italijo. Medtem bo druga polovica hitre ceste proti Razdrtemu, torej smerno vozišče od Vipave do razcepa Nanos v tem obdobju normalno odprta za promet.

Med razcepom Nanos in pokritim vkopom Rebrnice 1 je zaradi popravila viadukta Boršt promet proti Italiji na tem delu preusmerjen na drugo polovico hitre ceste, kjer poteka dvosmerno. 

V začetku oktobra bo na A3, med razcepom Gabrk in priključkom Sežana vzhod v obeh smereh zaprt prehitevalni pas, zaradi rušenja cestninske postaje Dane ter rekonstrukcije vozišča.

A2, gorenjska avtocesta

Do sobote, 29. septembra, bo na priključku Lesce zaprt izvoz Lesce iz smeri Ljubljane proti Bledu, zaradi del na podvozu ter na vozišču. Obvoz je preko priključka Radovljica. Uvoz Lesce na avtocesto proti Karavankam je odprt.

Med priključkoma Jesenice vzhod in Jesenice zahod proti Avstriji bo predvidoma do 15. novembra zaradi del zaprta polovica avtoceste, promet poteka dvosmerno po drugi polovici.

Popolna zapora izvoza Jesenice zahod/Hrušica/Kranjska Gora na avtocesti proti Avstriji je predvidena do 3. oktobra. Obvoz je preko priključka Jesenice vzhod/ Lipce. 

Predvidoma med 10. oktobrom in 5. novembrom bo zaprto tudi počivališče Jesenice sever proti Karavankam.

Na gorenjski avtocesti bo skozi predor Karavanke promet potekal izmenično enosmerno s 30 minutnim čakanjem pred predorom vsak teden do 14. oktobra, in sicer v nočeh na srede in na četrtke in nedelje med 21. in 5. uro. Maksimalna širina transporta je do 3,75 m.

A2, dolenjska avtocesta

Na odseku Trebnje – Obrežje bo več zapor zaradi popravila vozišča.

Pregled drugih del na cestah najdete na www.promet.si (levo ob zemljevidu označite možnost Delo na cesti).

V Kranju je zaprt del Stare ceste, odsek Kidričeva - Iskra, zaradi obnove mostu čez Savo. Obvoz je urejen po državnih in občinskih cestah.

Obvoz: v času popolne zapore je promet preusmerjen na cesto R1-210, Kranj (Primskovo - Labore), R2-410, Preddvor - Kranj (Primskovo)  in občinskih cestah. Za lokalni promet pa na občinske ceste (Ljubljanska in Koroška cesta), skladno z elaboratom začasne prometne ureditve.

Preventiva: Nasveti za varno vožnjo. Več: tu.

Prireditve 

V nedeljo, 30. septembra:

- delna zapora na cesti R3-701, na odseku Pesek - Rogla – Zreče, od 10. do 13. ure.

- kratkotrajne popolne: R2-430m, Slovenske Konjice (od km 0,445-0,500) ter Slovenske Konjice - Stranice (od km 0,120-0,160), od 10. do 13. ure, v trajanju do 15 minut.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah preko:
- spletne strani www.promet.si,
- operaterja PIC na 1970 (številka ni brezplačna) ali odzivnik 080 22 44 (brezplačno),
- mobilne aplikacije DarsPromet+,
- družbenih omrežij (Twitter @promet_si in www.facebook.com/Vozimo.pametno),
- spremljanja prometnih informacij radijskih postaj.
- V pomoč pri načrtovanju poti je na voljo tudi prometni koledar.  

Srečno in varno vožnjo!

Dragomelj, 26.9.2018

 

© 2006-2021 Prometno-informacijski center za državne ceste, DARS d.d.