Pomladne obnove slovenskih avtocest

Trenutno potekajo dela na več odsekih slovenskih avtocest. Dlje trajajoča dela so na gorenjski, primorski in štajerski avtocesti.

Dolenjska
Ta vikend (4.4. - 7.4.2013) bo popolna zapora polovice dolenjske avtoceste med razcepom Malence in priključkom Šmarje Sap proti Obrežju. Zapora bo v nočnem času: s petka na soboto med 21. in 7. uro; s sobote na nedeljo med 20. in 7. uro ter iz nedelje na ponedeljek med 20. in 5. uro. Obvoz bo urejen po glavni cesti preko Lavrice in Škofljice do uvoza priključka Šmarje Sap.
 
Obrazložitev:
Zaradi del (zamenjave dotrajanih svetilk) v predoru Debeli hrib, bodo v petek, 4.4.2014 ob 21:00 uri zaprli desno smerno vozišče ods. 0020, avtoceste A2 med razcepom LJ (Malence) in priključkom Šmarje Sap. Zaporo bodo odstranili v soboto, 5.4.2014 do 7:00 ure zjutraj. Ponovno jo bodo postavili v soboto, 5.4.2014 ob 20:00 uri in jo vzdrževali do 7:00 ure v nedeljo, 6.4.2014. zadnja faza del v predoru Debeli hrib (smer LJ - NM) bo potekala v nedeljo, 6.4.2014 od 20:00 ure do ponedeljka, 7.4.2014 do največ 5:00 ure zjutraj. Do te ure bo izveden tudi funkcionalen preizkus delovanja osvetljenosti in pripadajoče meritve.
V času popolnih zapor smernega vozišča bo promet v smeri NM preusmerjen po OBVOZU, po glavni cesti  G2-106, priključek na AC LJ-jug (Dolenjska c.) – Škofljica – Šmarje Sap, za smer CE, MB pa neovirano po AC.  Iz smeri MB, CE bo obvoz za NM preko priključka LJ-jug (Dolenjska cesta) – Škofljica - Šmarje Sap. Neoviran bo tudi promet iz smeri MB, CE, KP po južni obvoznici oz. južni AC.  
 
Štajerska
-Polovica štajerske avtoceste bo zaprta med priključkoma Vransko in Trojane v smeri Ljubljane od petka, 4.4.2014 od 20. ure do ponedeljka, 7.4.2014 do 5. ure zjutraj. Promet bo preusmerjen na vzporedno regionalno cesto.
-V nedeljo, dne: 6.4.2014 od 6.00 do 16.00 ure, je predvidena popolna zapora avtoceste od Slovenskih Konjic do Celja (v obe smeri), zaradi nujnih vzdrževalnih del. Možnost povečanega prometa zaradi obvoza za osebna vozila bo na relaciji Celje - Slovenske Konjice - Tepanje. Vzdrževalna dela so naslednja (krpanje asfaltnih površin cestnine, odstranjevanje dreves, pregled predorov, vzdrževalna dela v predorih, pregled dilatacij…) popolna zapora avtoceste se predvideva in sicer v smeri Ljubljana -Maribor od priključka Celje center do priključka Slovenske Konjice in v smeri Maribor - Ljubljana od priključka Slovenske Konjice do priključka Dramlje. Obvoz bo urejen po vzporedni glavni in regionalni cesti Slovenske Konjice – Celje.
-Predvidene zapore trojanskih predorov...več 
 
Gorenjska
- zaprta je polovica gorenjske avtoceste med CP Torovo in počivališčem Voklo proti Karavankam; promet poteka dvosmerno po drugi polovici avtoceste; zaprt je tudi priključek Brnik/letališče v obe smeri, obvoz do letališča je preko priključka Kranj - vzhod...več
- v predoru Karavanke je zaradi del promet urejen izmenično enosmerno. Popolnih nočnih zapor do nadaljnjega ne bo. Več na promet.si/novice...več
 
Primorska
- Pred priključkom Koper - Center je zaprta polovica hitre ceste proti Izoli. Na tem odseku je v celoti zaprt tudi priključek Koper - center od Bertokov proti Izoli. Promet poteka po drugi polovici hitre ceste dvosmerno. Predvideno je, da bo prva faza del zaključena do velikonočno-prvomajskih praznikov, ko bo zapora predvidoma najpozneje do 17. aprila tudi v celoti umaknjeni, druga faza pa se po načrtu prične po prvomajskih praznikih, torej 5. maja 2014...več
- Na primorski avtocesti med počivališčem Ravbarkomanda in priključkom Postojna proti Kopru promet poteka po dveh zoženih pasovih...več 
 
Za preverjanje gostote prometa priporočamo spremljanje neposrednega prometa, poslušanje prometnih informacij, predvsem tudi možnost predhodnega načrtovanja s pogledom na http:// www.promet.si v področju Prometni koledar.
 
Previdno in varno vožnjo!

Vir: Dars d.d.