Povečan promet ob koncu tedna ter ponedeljek ves dan

Povečan promet lahko pričakujemo v petek popoldne, v soboto, nedeljo in ponedeljek ves dan.  Zgostitve prometa pričakujemo tako v smeri turističnih krajev, bližini večjih središč, v okolici pokopališč, na mejnih prehodih ter odsekih, kjer je spremenjena prometna signalizacija zaradi del.

Možne so tudi spremembe prometnih ureditev na območju pokopališč, zato priporočamo predhodno načrtovanje relacij ter s tem proučitev alternativnih možnosti parkiranja vozil oz. načrtovanja poti.  

Spremembe prometnih ureditev:
-Maribor: http://www.maribor.si/povezava.aspx?pid=5645
-Ljubljana: http://www.ljubljana.si/si/zivljenje-v-ljubljani/v-srediscu/69875/detail.html
-Celje: http://moc.celje.si/uprava/cgi/MOC.cgi?page=novica&id=1114
-Kamnik: http://www.kamnican.si/18976.html

Ta konec tedna sta poleg jesenskih šolskih počitnic tudi dva praznika (Dan reformacije 31. oktobra in Dan spomina na mrtve 1. novembra), posledično je možnost povečanega prometa na različnih odsekih in smereh. 

V času praznikov veljajo tudi omejitve tovornega prometa v različnih časovnih terminih in sicer v Avstriji, Italiji, na Madžarskem, Nemčiji, Franciji, Hrvaški ter Sloveniji. Več o omejitvah si preberite v poglavju Tovorni promet. 

Voznikom svetujemo, da dosledno upoštevajo cestno-prometne predpise in upoštevajo vse udeležence v prometu, imajo primerno opremo vozila zaradi spremenljivih vremenskih razmer ter sledijo prometnim informacijam na spletnem portalu www.promet.si oz. nam sporočite posebnosti na številki 1970.

Srečno in previdno vožnjo!

Vir: Policija, Dars d. d.