Priporočila ob koncu tedna ter med prazniki

Spremenljive vremenske in cestne razmere, različne gostote prometa, psihofizične sposobnosti voznikov in še drugi elementi zahtevajo dodatno previdnost in večjo pozornost v prometu ter možnost načrtovanja daljšega potovanja, tudi ob koncu tedna, med prazniki...

Sicer ne pričakujemo daljših zastojev razen v primeru dogodkov (zastoji, prometne nesreče, ipd.) velja pa opozoriti na naslednje:
-       ta konec tedna se začenjajo božične počitnice v Avstriji, zato je že zaznati povečano število vozil na nekaterih odsekih, predvsem na relaciji od Avstrije proti meji s Hrvaško. Največ jih pričakujemo danes popoldne. Nekaj povečanega prometa pričakujemo tudi v nedeljo popoldne, in sicer iz turističnih krajev proti urbanim središčem.

Naslednji konec tedna se začnejo počitnice na Hrvaškem, zato takoj po novoletnem praznovanju - že v soboto - lahko pričakujemo povečan promet iz Hrvaške proti Avstriji in Italiji. Možne zgostitve prometa si lahko ogledate tudi s pomočjo prometnega koledarja.

Glede na prihajajoče praznike velja upoštevati tudi splošne omejitve tovornega prometa v Sloveniji ter sosednjih državah.

Voznikom priporočamo: spremljanje vremenskih razmer, saj zaradi obilnih padavin so možne poplave ta konec tedna – nekatere reke že poplavljajo, prav tako na sneg v višje ležečih krajih, možnost je tudi hitrih sprememb stanja cestišč na gorskih prelazih.

Predlagamo, da načrtujete svojo pot, se pred potjo pozanimate o možnih spremembah v smeri vašega potovanja, poslušate prometne informacije, upoštevate vidike varne vožnje, poskrbite za brezhibno vozilo; preverite možne dogodke na našem spletnem portalu www.promet.si oziroma pokličete v Prometno-inf. center na kratko tel. številki 1970.
 
Prijetne praznične dni, srečno in previdno vožnjo!