Promet pred prvomajskimi prazniki in med njimi

Pred prvomajskimi prazniki v Sloveniji pričakujemo povečan promet že v petek, 25. aprila, največ iz mestnih središč proti turističnim krajem. V sredo, 30. aprila, pa bo povečan predvsem promet od Ljubljane proti Gorenjski in Primorski ter od Avstrije in Italije proti Hrvaški, saj je četrtek praznik tudi v drugih evropskih državah.
Promet bo bolj kot običajno povečan na mejnih prehodih s Hrvaško, po izkušnjah najbolj na mejnem prehodu Dragonja.

Opozarjamo tudi na večjo previdnost zaradi povečanega prometa v okolici tradicionalnih prvomajskih prireditvenih prostorov 30. aprila in 1. maja.

V nedeljo, 4. maja bo promet povečan v obratni smeri, torej predvsem s Primorske in Gorenjske proti Ljubljani ter od Hrvaške proti Italiji in Avstriji.
V teh dneh je pričakovati zastoje tudi na mejnih prehodih s Hrvaško pri vstopu v Slovenijo. Najbolj na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje.

Najbolj obremenjena bo v teh dneh avtocesta med Ljubljano in Koprom.

V sredo, 30. aprila, je pričakovati tudi povečan tovorni promet, predvsem na avtocestah med mejo z Madžarsko in mejo z Italijo. 

Voznikom svetujemo, da pred potjo preverijo stanje cest in prometa na njih na prometnem portalu www.promet.si ali prek telefonske številke Prometno-informacijskega centra 1970.

Prometno-informacijski center