Prometna napoved do 25. decembra

Ker se v petek začnejo dopusti v Italiji, je pričakovati visoko gostoto prometa od Italije proti Madžarski, predvsem v petek popoldan ter soboto dopoldan. Na Madžarskem je praznik že v četrtek, zato predvsem v sredo pričakujemo povečan promet tovornih vozil od Italije proti Madžarski. Sicer pa je pred prazniki potrebno računati na povečan promet v okolici nakupovalnih središč. Občasne zgostitve zaradi povečanega prometa je pričakovati tudi pred predorom Karavanke proti Avstriji. Zaradi prireditve na Pokljuki je pričakovati povečan promet v okolici Bleda vse do 20. 12.

PREDVIDENA DELA:

ŠTAJERSKA AVTOCESTA, A1

Odsek med priključkoma Celje - center in Slovenske Konjice bo od petka, 18. decembra, od 20. ure do nedelje, 20. decembra, do predvidoma 18. ure proti Mariboru zaprt za ves promet. Zaradi nujnih intervencijskih del na betonskem vozišču predora Pletovarje bo promet v smeri Maribora preusmerjen z avtoceste preko avtocestnega priključka Celje - center na vzporedno regionalno cesto R2/430 (Celje–Vojnik–Frankolovo–Slovenske Konjice–Tepanje) ter nazaj na avtocesto prek priključka Slovenske Konjice. Sočasno bosta med postavitvijo zapore zaprta (v smeri Maribora) priključka Celje - vzhod (uvoz in izvoz na avtocesto) in Dramlje (uvoz in izvoz na avtocesto), medtem ko bo po vozišču avtoceste v smeri Ljubljane promet potekal nemoteno. Obvoz bo ustrezno označen s prometno signalizacijo.

Na cestninski postaji Kompolje bo hitra steza ABC zaradi nujnih vzdrževalnih del zaprta od petka 18. decembra, do predvidoma torka, 22. decembra.

OSTALE POSEBNOSTI

A1, A4, A5, H2

V decembru je v okviru izvedbe meritev vozišč predvideno snemanje avtocest in hitrih cest, predvidoma med 9. in 14. uro, ob lepem vremenu vse dni v tednu. Vožnja za snemalnim vozilom bo tako po prehitevalnem kot voznem pasu potekala z omejeno hitrostjo, predvidoma 50 km/h. Snemanje se izvaja za potrebe popisa prometne signalizacije in opreme avtocest.

NAPOTKI

V primeru megle je potrebno zmanjšati hitrost in povečati varnostno razdaljo. Pešcem in kolesarjem ob slabši vidljivosti priporočamo odsevna telesa.
 
V zimskih dneh je vreme izjemno spremenljivo s povečano oblačnostjo, razmeroma nizkimi temperaturami, vozišče je lahko tudi spolzko, še posebej na izpostavljenih mestih (premostitvenih objektih, ob gozdovih, ipd.). Zato je zelo pomembno, da pri vožnji vseskozi vzdržujemo primerno hitrost ter varnostno razdaljo.
 
V primeru zastojev na avtocesti ne pozabimo na pravilno razvrščanje!

 
Razmere na cestah lahko preverimo na www.promet.si, (za mobilne naprave na http://m.promet.si), na brezplačnem odzivniku za stanje na avtocestah: 080 22 44, dogodkom na avtocestah lahko sledimo tudi na twitterju @DARS_SI, na mobilni aplikaciji (DarsPromet ali DarsTraffic) ali pokličemo za nasvet in pomoč Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) na tel. 1970.
 
Želimo Vam, da bi bil prazničen december čim bolj varen in prijeten.