Prometna napoved od 13. do 20. marca 2015

Povečan promet je pričakovati konec tedna, 14. in 15. marca, na gorenjski avtocesti A2, saj bo Kranjska Gora gostila svetovni pokal v alpskem smučanju. Možnost zgostitev je pričakovati tudi na relacijah med Jesenicami in Podkorenom, na lokacijah prireditev in v njeni okolici, kjer bo veljala posebna prometna ureditev ter prehodih Korensko sedlo in Rateče. V Celju je možnost povečanega prometa zaradi sejma med 13. in 15. marcem. Zaradi prireditve v Škofji Loki, so med 15. marcem in 19. aprilom, v popoldanskem času predvidene večurne popolne zapore državne ceste, ki vodi iz Poljanske doline v Škofjo Loko. Voznikom tovornih vozil priporočamo v času zapor obvoz čez Vrhniko in Horjul. Na odseku Škofja Loka–Češnjica bodo v času prireditve izvedene krajše, do 15-minutne popolne zapore brez obvoza za osebna ali tovorna vozila.

Dela
Na primorski avtocesti A1 bo zaradi del na odseku med cestninsko postajo Log in Brezovico v soboto in nedeljo, 14. in 15. marca, promet v smeri Ljubljane močno oviran, zato je pričakovati tudi občasne zastoje. Zaradi krpanja dotrajanega vozišča bo promet proti Ljubljani v soboto potekal le po enem pasu med 8.00 in predvidoma 22.00, v nedeljo pa med 8.00 in predvidoma 20.00.
Primorska avtocesta A1 med priključkoma Kozina in Črni Kal v smeri Kopra bo zaradi del za nadgraditev elektrostrojne opreme in odprave napak pred iztekom garancijske dobe v predoru Kastelec zaprta do predvidoma 2. aprila vsak delavnik (ponedeljek-petek) v nočnem času med 20.00 in 5.00, medtem ko bo ob koncih tedna zaprta neprekinjeno od petka od 20.00 do ponedeljka do 5.00. Med velikonočnimi prazniki zapore ne bo, nato pa bo enaka ureditev zapora veljal še za smer proti Ljubljani, predvidoma do konca aprila.
 V predoru Karavanke na gorenjski avtocesti A2 potekajo dela za nadgraditev prezračevalnega sistema v slovenskem in avstrijskem delu. Promet v času zapor, ki bodo trajale predvidoma do 26. marca, poteka izmenično enosmerno z izmenjavo smeri na približno 30 min. V nočnem času so predvidene popolne zapore med 20.00 in 5.00. V četrtek, 19. marca, se izredni prevozi skozi predor Karavanke ne bodo izvajali. Nadomestni termin je v sredo, 18. marca. Prevozniki morajo prevoze napovedati po dogovorjenem protokolu v nadzorni center Celovec.
Vreme
V petek bo po današnji napovedi ARSO v vzhodni Sloveniji pretežno oblačno, drugod bo precej jasno, čez dan bo v osrednji Sloveniji občasno več oblačnosti. Veter bo oslabel. Vsoboto bo zmerno do pretežno oblačno, le na Primorskem občasno delno jasno. V nedeljo bo zjutraj delno jasno, čez dan bo več oblačnosti.
V začetku tedna bo zmerno do pretežno oblačno in povečini suho. V torek se bo počasi zjasnilo in do petka se lahko pričakuje precej jasno vreme. Sredi tedna se bo otoplilo.
Opozorila in napotki
V času prireditev ter posebnega prometnega režima vsem voznikom, ki se bodo udeležili dogodkov svetujemo, da se pred potjo seznanijo z programi in navodili organizatorjev, možnimi lokacijami parkirnih mest oziroma omejitvami vožnje. Večjo gostoto prometa je pričakovati v soboto in nedeljo zjutraj (avtobusi). Priporočamo, da poskrbite za varnost, načrtujete svojo pot glede na aktivnosti programa in možnega dostopa ter se na prireditev odpravite z nekoliko rezervnega časa.
Razmere na cestah lahko preverite na www.promet.si, na brezplačnem odzivniku: 080 22 44, predvsem poslušajo prometne informacije v vozilih oziroma preverite predhodno preko mobilnih telefonov dostopna na naslovu http://m.promet.si .
Želimo vam previdno in prijetno vožnjo.