Prometna napoved od 19. do 27. marca

Močno povečan promet je pričakovati konec tedna, med 19. in 22. marcem, na gorenjski avtocesti A2, saj bo Planica gostila svetovni pokal v smučarskih skokih. Zgostitev je pričakovati na relacijah med Jesenicami in Podkorenom, na prehodih Korensko sedlo in Rateče ter v njeni okolici, kjer bo veljala posebna prometna ureditev. Vsekakor je pričakovati tudi zgostitve na odsekih, kjer potekajo dela.

V času prireditve v Škofji Loki,vse do 19. aprila, je v popoldanskem času predvidena večurna popolna zapora državne ceste, ki vodi iz Poljanske doline v Škofjo Loko. Voznikom tovornih vozil priporočamo v času zapor obvoz čez Vrhniko in Horjul.


Previdno in pozorno udeležbo v prometu!

Konec tedna je pričakovati tudi številne kolesarje, motoriste ter druge udeležence v prometu. Zato pozivamo vse udeležence v cestnem prometu na previdnost, pozornost in strpnost.

Predvidena dela

Primorska avtocesta A1 med priključkoma Kozina in Črni Kal v smeri Kopra bo zaradi del za nadgraditev opreme v predoru Kastelec zaprta do predvidoma 2. aprila vsak delavnik (ponedeljek-petek) v nočnem času med 20.00 in 5.00, medtem ko bo ob koncih tedna zaprta neprekinjeno od petka od 20.00 do ponedeljka do 5.00. Dela v levi cevi predora Kastelec (iz smeri Kopra proti Ljubljani) se bodo pričela predvidoma v četrtek, 26.3.2015 ob 20:00.

V predoru Karavanke na gorenjski avtocesti A2 potekajo dela za nadgraditev prezračevalnega sistema v slovenskem in avstrijskem delu. Promet v času zapor, ki bodo trajale predvidoma do 26. marca, poteka izmenično enosmerno z izmenjavo smeri na približno 30 min. V nočnem času so predvidene popolne zapore med 20.00 in 5.00 (19.3., 23.3., 26.3.).

Zaradi vzpostavitve zapore na odseku A1, Dramlje - Celje za izgradnjo protihrupnih ograj bo do predvidoma 22. marca promet potekal po odstavnem pasu. V času prometnih konic med 6:00 in 9:00 uro bo zapora sproščena in bo promet potekal po dveh zoženih pasovih.
Predvidoma od 22.03.2015 do 25.06.2015 bo promet na odseku A1, Dramlje - Celje in Celje - Dramlje potekal po štirih začasnih prometnih pasovih (dva v vsako smer).
Vreme
V petek bo po napovedi ARSO dokaj sončno in toplo. V soboto se bo pooblačilo, v nekaterih predelih bo deževalo. V nedeljo bo oblačno z občasnimi padavinami. Nekoliko bo hladneje, meja sneženja se bo lahko spustila dokaj nizko. V ponedeljek bodo padavine čez dan povečini ponehale, v torek bo deloma jasno, v sredo lahko pričakujemo oblačno, ponekod bo občasno rahlo deževalo.
Opozorila in napotki
V času spremenjene prometne ureditve ter posebnega prometnega režima vsem voznikom, ki  potujejo v turistične kraje, svetujemo, da se pred potjo seznanijo s stanjem na cestah, spremembami ter programi in navodili organizatorjev, možnimi lokacijami parkirnih mest oziroma omejitvami vožnje. Večjo gostoto prometa je pričakovati predvsem v soboto in nedeljo zjutraj (avtobusi). Priporočamo, da poskrbite za varnost, načrtujete svojo pot glede na aktivnosti programa in možnega dostopa ter se na prireditev odpravite z nekoliko rezervnega časa.
Posebno previdni bodite na območjih delovnih zapor, kjer pogosto prihaja do naletov vozil: upoštevajte omejitve hitrosti in vzdržujte varnostno razdaljo.
Razmere na cestah lahko preverite na www.promet.si, na brezplačnem odzivniku: 080 22 44, predvsem poslušajo prometne informacije v vozilih oziroma preverite predhodno preko mobilnih telefonov dostopna na naslovu http://m.promet.si .
Želimo vam prijetno vožnjo.